fbpx

Τα 5 καλύτερα ιταλικά δίδυμα του 21ου αιώνα!

Παραδοσιακά οι Ιταλοί βγάζουν παιχταράδες. Είναι στο DNA τους. Τη φανέλα της χώρας που κατέκτησε 3 Παγκόσμια Κύπελλα, φόρεσαν κάποιοι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που είδαμε ποτέ.

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε και το συλλογικό επίπεδο, μιας και Juventus, Milan και Inter έγραψαν πολλές φορές ιστορία στα Ευρωπαϊκά και όχι μόνο Κύπελλα.

Πιο κάτω παρουσιάζουμε τα 5 καλύτερα ιταλικά δίδυμα που είδαμε να αγωνίζονται μαζί είτε στην εθνική είτε σε σύλλογο, τον αιώνα που διανύουμε:

 

1
Maldini – Nesta

Δύο από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου, οι οποίοι έγραψαν ιστορία. Αρχικά, ο Maldini αγωνίστηκε για όλη του τη ζωή στην αγαπημένη του Milan, στην οποία κατέγραψε συνολικά 902 συμμετοχές κατακτώντας κάθε τρόπαιο που υπήρχε. Με τον Nesta αγωνίστηκε τόσο στη Milan (7 χρόνια), όσο και στην Squadra Azzurra για άλλα 6.

Ο εμβληματικός αρχηγός της Milan όμως υπήρξε άτυχος μιας και έχασε στους τελικούς του Mundial 1994 καθώς και το Euro 2000, σε αντίθεση με τον Nesta που ήταν μέλος της ομάδας του 2006 που κατέκτησε το 3ο Mundial για την Ιταλία. Ο Nesta αφού αγωνίστηκε για 9 χρόνια στη Lazio, μετεγράφη στη Milan στην οποία έμεινε 10 χρόνια.

2
Del Piero – Totti

https://www.youtube.com/watch?v=4YIR2EAtddU

Από τους κορυφαίους επιθετικούς που έβγαλε το ιταλικό ποδόσφαιρο, οι οποίοι αγωνίστηκαν μαζί μόνο σε εθνικό επίπεδο. Ο Del Piero αγωνίστηκε στη Juventus για 19 χρόνια σκοράρωντας 290 γκολ, προτού δοκιμάσει την τύχη του σε Αυστραλία και Ινδία, ενώ ο Totti έμεινε αιώνια πιστός στη Roma για την οποία σκόραρε 307 γκολ.

Στην Squadra Azzura, υπήρξαν πάντα πολλές κριτικές για το κατά πόσον μπορούσαν να αγωνιστούν μαζί. Παρόλο που δεν απέδιδαν πάντα στο αναμενόμενο επίπεδο, εντούτοις έβαλαν και οι δύο τους το δικό τους λιθαράκι για να φτάσει η Ιταλία στην κατάκτηση του Mundial το 2006. Αρχικά, ο Totti σκόραρε το πέναλτι με την Αυστραλία στους 16 για να την στείλει στους 8, ενώ ο «Μέγας Αλέξανδρος» σφράγισε την πρόκριση στον τελικό κάνοντας το 2-0 απέναντι στους Γερμανούς.

3
Chiellini – Bonucci

https://www.youtube.com/watch?v=-MOSsNkhVNI

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Jose Mourinho, ο οποίος ανέφερε πως οι Chiellini και Bonucci θα έπρεπε να πάνε στο Χάρβαρντ για να διδάξουν το πώς να μαρκάρεις, δεν είναι τυχαίες. Είναι 2 εκ των κορυφαίων αμυντικών της δεκαετίας που διανύουμε, συνθέτωντας το τέλειο δίδυμο και υπερασπίζωντας επάξια την άμυνα τόσο της Juve όσο και της εθνικής τους.

Με την αποχώρηση του Buffon, ο Chiellini έγινε αρχηγός της Juve, στην οποία αγωνίζεται από το 2005 ενώ ο Bonucci διανύει τη 2η του θητεία στην ομάδα του Τορίνο μετά το «διάλειμμα» ενός χρόνου όπου αγωνίστηκε στη Milan. Στην εθνική αγωνίζονται μαζί εδώ και μια δεκαετία σχεδόν, έφτασαν κοντά στην κατάκτηση του Euro 2012 αλλά έχασαν στον τελικό από την Ισπανία, ωστόσο οι αμυντικές τους αρετές πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για κάθε αμυντικό.

4
Cannavaro – Materazzi

Για τον Fabio Cannavaro σίγουρα δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Αγωνίστηκε με απόλυτη επιτυχία σε Inter, Juventus, Real, ενώ το 2006 έγινε ο πρώτος αμυντικός που κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα.

Κάποιοι όμως μπορεί να παραξενευτούν για την επιλογή του Materazzi. Ο πανύψηλος αμυντικός μπορεί να τον θυμούνται όλοι κυρίως για την κουτουλιά που έφαγε από τον Zidane, ωστόσο ο τραυματισμός του Nesta στη φάση των ομίλων του Mundial 2006 «ανάγκασε» τον Marcello Lippi να βάλει τον τότε ποδοσφαιριστή της Inter, δίπλα από τον Cannavaro. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, ο Cannavaro σήκωσε στον ουρανό του Βερολίνου το βαρύτιμο τρόπαιο, με τον Materazzi να σκοράρει 2 φορές σε εκείνο το τουρνουά, στο 3ο και παιχνίδι των ομίλων με την Τσεχία αλλά και στον τελικό με τη Γαλλία.

5
Pirlo – De Rossi

https://www.youtube.com/watch?v=cygKz-h5Xu0

Δύο εκ των κορυφαίων χαφ στην ιστορία όχι μόνο του Ιταλικού ποδοσφαίρου, αλλά γενικά ανά το Παγκόσμιο. Οι δύο αυτές ιδιοφυίες αγωνίστηκαν μαζί μόνο στην εθνική για την οποία μετρούν συνολικά 233 φορές (117 ο De Rossi και 116 ο Pirlo). Ο μαέστρος Pirlo είχε μια αξιοζήλευτη καριέρα σε Juventus και Milan στις οποίες κατέκτησε τα πάντα, ενώ o Danielle αποτελεί ζωντανός θρύλος της Roma στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα μιας και δεν αγωνίστηκε σε καμιά άλλη.

Για την ιστορία ήταν και οι 2 μέλη της ομάδας που κατέκτησε το Mundial 2006, παρ’ όλα αυτά ο De Rossi ήταν άτυχος μιας και στο παιχνίδι των ομίλων με τις ΗΠΑ αποβλήθηκε και τιμωρήθηκε με 4 παιχνίδια, ωστόσο επέστρεψε στον τελικό και σκόραρε στην διαδικασία των πέναλτι, όπως και ο Pirlo.

Εσύ ποιο άλλο δίδυμο Ιταλών θυμάσαι να είδες να αγωνίζονται μαζί;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending