fbpx

Επιθετικές τριπλέτες που αξίζει να προσέξεις τη σεζόν 2018-19!

“Η επίθεση κερδίζει αγώνες, μα η άμυνα κερδίζει τίτλους” λέγεται υπό τύπο γνωμικού όχι μόνο στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά του αθλητισμού γενικότερα.

Πάντα όμως ήταν η επίθεση που γοήτευε τον κόσμο με τη λίστα από επιθετικάρες να είναι γεμάτη από ονόματα θρύλους (Puskas, di Stefano, Meazza, Pele και Batistuta, Ronaldo, van Basten, Henry και πάει λέγοντας).

Με τη σεζόν, λοιπόν, να είναι ήδη στα μισά της υπάρχουν αρκετές ομάδες, αρκετές επιθέσεις που αν δεν τις έβαλες στο μάτι, αξίζει τον κόπο να το κάνεις από εδώ και πέρα.

Παρακάτω συγκέντρωσα 5 από αυτές που κέρδισαν κολακευτικά σχόλια μέχρι τώρα:

1
Paris Saint Germain

Από την περσινή σεζόν οι Cavani-Mbappe-Neymar σχημάτισαν μια τριπλέτα που μπορεί να κομματιάσει κάθε άμυνα!

Ο Ουρουγουανός είναι το καθαρό old school εννιάρι, που θα ταλαιπωρήσει τους αμυντικούς και θα ανοίξει χώρους για τους συμπαίκτες του.

Ο Γάλλος και ο Βραζιλιάνος είναι οι ιδανικοί παρτενέρ με την ταχύτητα και την εξαιρετική τεχνική τους και η Paris Saint Germain σκόραρε μέχρι στιγμής 49 τέρματα με τους MCN να έχουν σκοράρει τα 33 από αυτά.

2
Liverpool

Από την περσινή σεζόν έγινε πολύς θόρυβος για τους Mane-Firmino-Salah, αφού οι 3 τους ήταν πέρα για πέρα απολαυστικοί στα περισσότερα παιχνίδια της Liverpool!

Αυτό γιατί συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον: ο Σενεγαλέζος προσφέρει την ταχυδύναμη, ο Firmino περισσότερες φορές παίζει εκτός περιοχής ανοίγοντας χώρους παρά μέσα σε αυτή και ο Αιγύπτιος ήταν ο απόλυτος finisher πέρσι.

Όχι πως φέτος είναι πολύ διαφορετική η εικόνα, μιας και σε σύνολο 16 παιχνιδιών στην Premier League, η Liverpool σκόραρε 34 φορές με τα 20 να προέρχονται από την επιθετική της τριάδα.

3
Juventus

Από το καλοκαίρι και τη μεταγραφή του Cristiano Ronaldo στη Juventus γινόταν κουβέντα πώς θα διαμορφωθεί η επιθετική γραμμή της “Signora Vecchia” και η πραγματικότητα είναι πως ο Massimiliano Allegri ακόμα το παλεύει.

Αυτοί που σχεδόν σταθερά έχουν θέση στο αρχικό σχήμα του Ιταλού προπονητή είναι οι Ronaldo, Mandzukic και Dybala, πότε ως τριπλέτα, πότε με δίδυμο τους 2 πρώτους και τον Αργεντινό ως δεκάρι-κρυφό επιθετικό.

Τα 19 τέρματα που σημείωσαν αυτοί οι 3, περισσότερα από τα μισά από όσα σκόραρε μέχρι την 15η αγωνιστική η Juve (32), λένε σαφέστατα πολλά για τη συνεργασία του Κροάτη και του Αργεντινού με τον Πορτογάλο.

Ειδικά ο Dybala φαίνεται να “κόλλησε” με τον Ronaldo σε μια συνεργασία που αξίζει να προσέξεις.

4
Borussia Dortmund

Για πρώτη φορά μετά την τριετία 2011-2014 η Dortmund επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο και σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζουν οι 3 ποδοσφαιριστές της φωτογραφίας: Marco Reus, Paco Alcacer και Jadon Sancho.

Τα 24 από τα 39 τέρματα της BVB είναι δική τους υπόθεση με τον κάθε ένα να κουβαλά τη δική του μικρή ιστορία.

Ο Alcacer αποκτήθηκε ως δανεικός από την Barcelona, αλλά μοιάζει να αναγεννήθηκε στη Βεστφαλία (10 τέρματα σε 9 εμφανίσεις) με αποτέλεσμα στις 23 Νοεμβρίου η Dortmund να ενεργοποιήσει την option αγοράς του, κάνοντας τον δικό της μέχρι το 2023.

Ο αρχηγός Reus φαίνεται να άφησε στο παρελθόν τους τραυματισμούς που τόσο πολύ τον ταλαιπώρησαν και πραγματοποιεί την πιο ώριμη σεζόν του (9 γκολ σε 14 ματς).

Τέλος, όσο αφορά τον Sancho μάλλον η Manchester City ήδη θα μετανιώνει τη στιγμή που τον άφησε να φύγει, αφού στα 18 του θεωρείται κομβικό κομμάτι στην πορεία της Dortmund με  5 τέρματα και πολλαπλάσιες ασίστ στους συμπαίκτες του.

5
Manchester City

Από το ξεκίνημα της δεκαετίας και ειδικότερα από το 2016, όταν ανέλαβε τη θέση του προπονητή ο Pep Guardiola, η Manchester City είναι σχεδόν μόνιμο θέμα στις ποδοσφαιρικές συζητήσεις.

H πραγματικότητα είναι πως η επιθετική της γραμμή (αφού για αυτές αναφέρομαι στο συγκεκριμένο άρθρο) δεν μοιάζει με καμιά άλλη από τις πιο πάνω.

Αυτό γιατί ο Ισπανός προπονητής διαχειρίζεται ανάλογα με το ματς τους Aguero, Jesus, Sane, Mahrez, Sterling, Bernando Silva.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι “πολίτες” να σημείωσαν μέχρι στιγμής στην Premier League 45 τέρματα με 11 διαφορετικούς σκόρερ.

Πρώτοι στη λίστα είναι οι Aguero και Sterling με 8 τέρματα, αλλά τα 6 του Sane και τα 5 του Mahrez κάθε άλλο παρά αμελητέα μπορούν να θεωρηθούν!

Ποια ομάδα σε εντυπωσίασε με την επιθετική της γραμμή μέχρι στιγμής; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending