fbpx

Την ευτυχία μας δεν τη βρίσκουμε έτοιμη και τυχαία αλλά τη δημιουργούμε εμείς…

Αυτή η ιστορία δεν είναι δική μου. Είναι μία ιστορία με μήνυμα!

Μία ιστορία που ίσως αγγίξει όλους, ίσως και όχι!

Αυτή, η ιστορία, λοιπόν, ξεκινάει κάπως έτσι:

Κάποτε σε ένα μακρινό βασίλειο, ήταν ένας βασιλιάς, που τα είχε όλα στη ζωή του και ζούσε ευτυχισμένος. Μία μέρα, βρήκε μία πέτρα στον κήπο του. Του άρεσε τόσο πολύ αυτή η πέτρα, που την κράτησε και την έβλεπε κάθε μέρα. Ήταν αστραφτερή, όμορφη, απαλή και με ομαλή επιφάνεια. Όταν μια μέρα, έπεσε κάτω αυτή η πέτρα, χαράκτηκε. Πλέον, δεν ήταν όμορφη και ομαλή!

Ο βασιλιάς ταράχτηκε και στεναχωρήθηκε. Έκλαιγε! Συνεχώς! Ήθελε η πέτρα να είναι τέλεια και ομαλή, όπως πριν! Τότε έβγαλε διάταγμα στο βασίλειο, ότι όποιος έχει ικανότητες και μπορεί να διορθώσει την πέτρα του, ας έρθει να δοκιμάσει. Και ανακοίνωσε, πως όποιος τα καταφέρει, θα του δώσει μεγάλη αμοιβή και οφέλη! Έτσι ήρθαν μάγοι, καλλιτέχνες, ιερείς, τεχνίτες, πάρα πολλοί άνθρωποι. Όλοι προσπάθησαν να επιδιορθώσουν την χαραμάδα. Όμως ότι και να έκαναν, η πέτρα δεν άλλαζε, έμενε έτσι! Με την χαραμάδα και ατελής. Μια μέρα ήρθε στο παλάτι ένας φτωχούλης κύριος. Πήγε στον βασιλιά και του είπε πως θα ήθελε να επιδιορθώσει την χαραμάδα της πέτρας του.

Ο βασιλιάς του είπε: «Εσύ, μπορείς να διορθώσεις την πέτρα μου; Αποκλείεται! Κι εκείνος του είπε: «Δώσε μου και θα δεις!». Ο φτωχούλης κύριος, πήρε την πέτρα και μετά από μέρες την έφερε πίσω στον βασιλιά! Όταν ο βασιλιάς αντίκρισε την πέτρα, έμεινε έκπληκτος. Η πέτρα δεν είχε διορθωθεί! Όμως, δεν ήταν πια η ίδια, όπως την είχε πάρει ο φτωχούλης κύριος! Ο φτωχούλης δεν προσπάθησε να γεμίσει την χαραμάδα ή να αλλάξει την μορφή της πέτρας! Πήρε την πέτρα και προέκτεινε την χαραμάδα, περίτεχνα χάραξε ένα πανέμορφο τριαντάφυλλο! Τότε ο βασιλιάς κατανόησε την αξία της χαραμάδας! Κατάλαβε πως από αυτήν απόκτησε ένα υπέροχο τριαντάφυλλο!».

1
Τώρα αυτή η ιστορία, ποιον αφορά;

Το τριαντάφυλλο, τον βασιλιά, την πέτρα ή τον φτωχούλη κύριο; Η μήπως εσένα; Αναρωτήθηκες ποτέ για τα δικά σου χαράγματα; Εσένα, ποιο είναι το τριαντάφυλλό σου;

Ο βασιλιάς είχε χάσει το νόημα της ζωής, επειδή απλά η πέτρα δεν ήταν πια τέλεια. Όμως, όταν είδε τι μπορούσε να αποκτήσει από αυτή την χαρακιά, βρήκε ξανά την ευτυχία στην ζωή του! Και απλά αναρωτιέμαι:

2
Ποιος είπε πως η ζωή και οι πέτρες που θα βρούμε στη ζωή μας θα είναι πάντα τέλειες;

Ποιος είναι υπεύθυνος για την δική μας ζωή και πως αποκτούμε τα δικά μας τριαντάφυλλα στην ζωή μας; Η πέτρα, πια είχε αλλάξει όπως και η ζωή, μετά από τα γεγονότα που μας επηρέασαν. Αυτό που αποζητούσε ο βασιλιάς, ήταν να είναι πάντα τέλεια, δίχως χαρακιές και πανέμορφη. Έτσι θα ήταν πάντα ευτυχισμένος.

Όμως δεν τα κατάφερε ποτέ, όσο κι αν προσπάθησε. Κατάλαβε, πως δεν μπορείς να αλλάξεις αυτά, που σημάδεψαν τη ζωή σου και που ήταν σημαντικά για ‘σένα. Μπορείς όμως να χαράξεις από εδώ και πέρα τη δική σου πορεία και ζωή!

Γιατί υπεύθυνος στις ζωή σου και πρωταγωνιστής στη δική σου ιστορία είσαι εσύ!

3
Στη ζωή θα αποκτήσεις πολλές χαρακιές αλλά και γλυκά τριαντάφυλλα!

Την ευτυχία μας, λοιπόν, δεν τη βρίσκουμε έτοιμη και τυχαία αλλά τη δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι μέσα από τις επιλογές μας και τα βιώματα μας!

Εσένα, ποιο είναι το δικό σου τριαντάφυλλο; Προσπάθησες να το δημιουργήσεις στην δική σου πέτρα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending