fbpx

5+1 αθλητές που μας έκαναν περήφανους μέσα στο 2018!

Ένας από τους καλύτερους, τους πιο επιτυχημένους χρόνους για τον κυπριακό αθλητισμό ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει.

Το 2018 έμελλε να φέρει πολλές αθλητικές επιτυχίες με τα 14 μετάλλια στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες να είναι και η κορυφαία μας επίδοση στην ιστορία των αγώνων και “το πολύτιμο πετράδι στην κορυφή του στέμματος”.

Και ενώ κάθε κυπριακή συμμετοχή σε οποιοδήποτε αγώνα μας κάνει υπερήφανους, υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις αθλητών που με τις επιτυχίες τους μας κάνουν να τους υποκλινόμαστε ξανά και ξανά, σε ένα χώρο που κακά τα ψέματα το ποδόσφαιρο λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά την προβολή.

Ακολουθούν, λοιπόν, 5+1 αθλητές μας που τίμησαν και με το παραπάνω τα κυπριακά χρώματα μέσα στο 2018:

1
Παύλος Κοντίδης

Πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη φορά στην καριέρα του, πρωταθλητής Κόσμου (για 2η συνεχόμενη χρονιά), εξασφάλισε ήδη θέση για την Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2020, αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες και Rolex World Sailor 2018.

Αυτό ήταν πολύ περιληπτικά το 2018 για τον κορυφαίο μας ιστιοπλόο που εδώ και χρόνια εκπροσωπεί επάξια τη χώρα μας σε κάθε διοργάνωση.

2
Διαμάντω Ευριπίδου

Μέχρι τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες τον Απρίλη του 2018 κανείς, πέραν των δικών της ανθρώπων, δεν ήξερε την Διαμάντω Ευρυπίδου.

Μετά την ολοκλήρωση, ωστόσο, των αγώνων στο Gold Coast της Αυστραλίας η 18χρονη Διαμάντω αποτελεί και με βούλα μια εκ των κορυφαίων στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού.

Αυτό γιατί κατέκτησε 6 μετάλλια (4 χρυσά, 1 αργυρό, 1 χάλκινο) και έγινε η πιο πετυχημένη Κύπρια αθλήτρια στην ιστορία των Αγώνων. Μόνο ο σκοποβόλος μας, Γιώργος Αχιλλέως, έχει περισσότερα χρυσά μετάλλια στους Κοινοπολιτειακούς (5).

3
Μάριος Γεωργίου

Δυο χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο στους Κοινοπολιτειακούς, 2 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο στους Μεσογειακούς της Taragona και 10ος στον τελικό του σύνθετου ατομικού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Doha ήταν τα κορυφαία επιτεύγματα του 2018 για τον Μάριο Γεωργίου.

Ο 20χρονος γυμναστής μας μετά τη συμμετοχή του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016 συνεχίζει την ανοδική του πορεία και φαίνεται πως δεν είδαμε ακόμα τα καλύτερα από τον Μάριο.

4
Απόστολος Παρέλλης

Κορυφαίος αθλητής μας το 2018, χάλκινο μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς, χρυσό στους Μεσογειακούς και 8ος στους Πανευρωπαϊκούς Ανδρών.

Αυτά είναι τα κατορθώματα του δισκοβόλου μας μέσα στο 2018. Στα 33 του ο Απόστολος κρατά ψηλά τη σημαία της Κύπρου στη δισκοβολία εδώ και χρόνια και πλέον ο στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020.

5
Ελένη Αρτυματά

Την μάθαμε στα 100μ. και 200μ. την Παραλιμνίτισσα αθλήτρια μας, αλλά απέδειξε μέσα στο 2018 πως και τα 400μ. είναι “βούτυρο στο ψωμί” γι’ αυτήν. Εδώ και χρόνια η Ελένη αποδεικνύει την αξία της, αλλά μάλλον δύσκολα θα ξεχάσει το 2018.

Η δρομέας μας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς της Taragona, ενώ μέσα στη χρονιά έσπασε 2 φορές το Παγκύπριο ρεκόρ στα 400μ.

Αρχικά στους Μεσογειακούς έκανε χρόνο 51,19, ενώ στο Διεθνές Μήτιγκ Gala Dei Castelli στην Belizona της Ελβετίας τον Ιούλιο το 51,19 έγινε 51,14.

6
Άντρη Ελευθερίου – Γιώργος Αχιλλέως

Η σκοποβολή εδώ και πολλά χρόνια χαρίζει αλλεπάλληλες επιτυχίες στον κυπριακό αθλητισμό.

Φέτος, ανάμεσα στα άλλα, η Άντρη Ελευθερίου και ο Γιώργος Αχιλλέως κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Σκητ Γυναικών και Αντρών αντίστοιχα στους Κοινοπολιτειακούς.

Αυτό ήταν το 5ο μετάλλιο σε Κοινοπολιτειακούς για τον 37χρονο Γιώργο και το 4ο για την Άντρη.

Μακάρι το 2019 να φέρει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στον κυπριακό αθλητισμό!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending