fbpx

5 παιχταράδες που ίσως δεν ήξερες πως μας ήρθαν στη μεταγραφική του Γενάρη!

Λέγεται πως η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη προσφέρεται μόνο για μπάλωμα στις τρύπες του ρόστερ της κάθε ομάδας και πως δύσκολα μπορεί μια ομάδα να βρει ένα πραγματικά καλό παίχτη.

Πάντα όμως μπορείς να βρεις διαμάντια και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος δεν είναι εξαίρεση.

Ανάμεσα στους δεκάδες παίχτες που ήρθαν και μέχρι το καλοκαίρι δεν θυμόμασταν αν έπαιξαν στις ομάδες μας, υπήρξαν και μερικοί που αν και χειμερινά αποκτήματα έκαναν μεγάλη εντύπωση.

Ακολουθούν, λοιπόν, 5 παίχτες που ίσως ξέχασες πως ήρθαν στα μέρη μας Γενάρη μήνα:

1
Anton Maglica

politis.com.cy

Στις 11 Ιανουαρίου 2016 ανακοινώθηκε η απόκτηση του Anton Maglica από τον Απόλλωνα. Ο Κροάτης, στα 25 του τότε, προσαρμόστηκε άμεσα στους γαλάζιους και μέχρι το τέλος της σεζόν σκόραρε 8 φορές.

Ακολούθησαν άλλα 9 γκολ στην πρώτη του φουλ σεζόν (2016-17) και 16 τέρματα στην περσινή σεζόν με τον πρώην ποδοσφαιριστή της Hajduk Split να αποτελεί σημείο αναφοράς στην επιθετική γραμμή της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή.

2
Semedo Cafu

omonoianews.com

Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι ήρθε στην Κύπρο και την Ομόνοια τον Γεννάρη του 2008 από τη γερμανική Freiburg.

Άμεσα έδειξε τα κύρια προσόντα του, δηλαδή την ταχύτητα και τη δύναμη του, ενώ αξέχαστο παραμένει στους Ομονοιάτες το τέρμα του απέναντι στην ΑΕΚ Αθηνών που χάρισε τη νίκη στο τριφύλλι μέσα στο ΟΑΚΑ το καλοκαίρι του 2008.

Το 2009 μετακόμισε στην Ανόρθωση όπου παρέμεινε για 2 χρόνια, σκοράροντας περισσότερο με αποκορύφωμα τα 18 γκολ της σεζόν 2010-11 και το χατ-τρικ απέναντι στη Cercle Brugge.

Τη σεζόν 2011-12 ήταν μέλος του ρόστερ που οδήγησε την ΑΕΛ στην πρώτη της κατάκτηση πρωταθλήματος, μετά από 44 χρόνια και του 6ου στην ιστορία τους, ενώ τελευταία ομάδα του στην Κύπρο ήταν η Αλκή τη σεζόν 2012-13.

3
Tomas de Vincenti

sigmalive.com

Τον Γενάρη του 2014 ο ΑΠΟΕΛ έφερε στην Κύπρο ως δανεικό από τον Ολυμπιακό Πειραιώς τον Αργεντινό χαφ Tomas de Vincenti.

Ο de Vincenti υπήρξε καταλυτικός στην κατάκτηση του ντάμπλ τη συγκεκριμένη σεζόν από τους γαλαζοκίτρινους σκοράροντας 12 τέρματα με αποτέλεσμα το καλοκαίρι ο ΑΠΟΕΛ να πληρώσει αδρά για να τον αποκτήσει με ελευθέρα.

Παρέμεινε κάτοικος Αρχάγγελου μέχρι το καλοκαίρι του 2016 όταν πωλήθηκε στην Al-Shabab σκοράροντας σε αυτό το διάστημα άλλα 18 τέρματα. Το καλοκαίρι που μας πέρασε επέστρεψε στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ.

4
Florian Taulemesse

goal.philenews.com

Στις τελευταίες μέρες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του 2017 η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Γάλλου επιθετικού, Florian Taulemesse.

Ο Florian προσρμόζεται άμεσα και στο ντεμπούτο του με την κιτρινοπράσινη φανέλα σκοράρει σε ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ μέχρι το τέλος της σεζόν σκοράρει άλλα 3 τέρματα.

Το “μπαμ” του Γάλλου επιθετικού γίνεται στην πρώτη του φουλ σεζόν, αυτή του 2017-18 όταν σκοράρει συνολικά 25 τέρματα (22 από αυτά στο πρωτάθλημα όπου αναδείχτηκε 2ος σκόρερ πίσω από τον Matt Derbyshire που σκόραρε 23) και έγινε αντικείμενο λατρείας από τους ΑΕΚτζήδες.

5
Piti 

balla.com.cy

Francisco Medina Luna, γνωστός ως Piti. Με μεγάλη καριέρα στην Primera Division ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήρθε στον τόπο μας στα 36 του για να παίξει μπάλα στην ΑΕΛ τον Γενάρη του 2017.

Έμεινε μόλις ένα εξάμηνο στα μέρη μας, αλλά πρόλαβε να αφήσει έντονο το σημάδι του στη σεζόν των γαλαζοκιτρίνων. Σκόραρε 5 τέρματα, βοηθώντας τη λεμεσιανή ομάδα να τερματίσει στην 4η θέση δείχνοντας μας κομμάτια του πλούσιου ταλέντου του.

Ήξερες πως αυτοί οι παίχτες μας ήρθαν κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου; Ποιος είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ομάδα του;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending