fbpx

Τα καλύτερα ισπανικά δίδυμα του 21ου αιώνα!

Όπως είναι σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους γνωστό οι Ισπανοί διαθέτουν τις 2 καλύτερες ομάδες στον κόσμο, τη Real Madrid και τη Barcelona. Συνολικά οι δύο αυτές υπερομάδες έχουν κατακτήσει 18 Champions League, αλλά και πολλούς άλλους τίτλους, τοπικούς αλλά και διεθνείς.

Παρόλο που για δεκαετίες ολόκληρες έβγαζαν παιχταράδες εντούτοις η εθνική τους ομάδα είχε την ταμπέλα των λούζερ. Παρ΄ όλα αυτά όμως οι «Φούριας Ρόχας» έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις την τετραετία 2008-12 κατακτώντας δύο Euro και ένα Mundial.

Πιο κάτω παρουσιάζουμε τα 4 καλύτερα ισπανικά δίδυμα που είδαμε να αγωνίζονται μαζί είτε στην εθνική είτε σε σύλλογο, τον 21ο αιώνα!

1
Xavi – Iniesta

Είναι δύο αρτίστες του ποδοσφαίρου, από τους καλύτερους χαφ που είδαμε ποτέ, παρόν σε όλα τα μεγάλα ραντεβού σε Barcelona και Εθνική, ίσως το καλύτερο δίδυμο χαφ που έβγαλε ποτέ το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Μοιράστηκαν όλες τις επιτυχίες της εθνικής τη τετραετία 2008-12 όπως επίσης κατέκτησαν πρωταθλήματα αλλά και 4 Champions League με τους Μπλαουγκράνα.

2
Casillas – Reina

https://www.youtube.com/watch?v=SZjaYsCT0Zw

Δύο εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων που έβγαλε ποτέ το ισπανικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην μπορούσαν να αγωνιστούν μαζί στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο και οι δύο ήταν μέλη της εθνικής για περίπου 11 χρόνια και μοιράστηκαν μαζί πολλές αναμνήσεις, προπονήσεις αλλά και τρόπαια.

Η στιγμή που ίσως θα έχουν και οι δύο να θυμούνται για πάντα θα είναι το Mundial του 2010 και συγκεκριμένα στη φάση των «8» όταν ενάντια στην Παραγουάη, οι Λατινοαμερικάνοι κέρδισαν πέναλτι. Εκεί ο Reina γνώριζε από πριν τον εκτελεστή, Oscar Cardoso (από το Benfica-Liverpool στο Europa League) και φώναξε στον Iker για το που θα το εκτελούσε. Ο Casillas έπεσε σωστά και τα υπόλοιπα αποτελούν πια ιστορία.

3
Ramos – Pique

https://www.youtube.com/watch?v=7rrlExX3xZY

Δύο εκ των κορυφαίων αμυντικών στην ιστορία του ποδοσφαίρου οι οποίοι μετρούν πολλές επιτυχίες τόσο στις ομάδες τους όσο και στην εθνική. Μετρούν συνολικά 263 συμμετοχές με το εθνόσημο και πανηγύρισαν μαζί τόσο το 2010 όσο και το 2012 ως αναπόσπαστα μέλη της εθνικής.

Παρόλο που ο αρχηγός της Real Madrid ξεκίνησε τη καριέρα του ως δεξί μπακ, εντούτοις από το 2012 που μετατοπίστηκε στο κέντρο της άμυνας, συνέθεσε ένα εξαιρετικά δυνατό δίδυμο με τον Pique. Το δίδυμο αυτό όμως έχει σπάσει πλέον μιας και ο Pique αποσύρθηκε μετά το πρόσφατο Mundial της Ρωσίας. Παραμένουν όμως αντίπαλοι αλλά και καλοί φίλοι.

4
Villa – Torres

Ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου και να σκεφτεί κανείς πως δεν αγωνίστηκαν ποτέ στην ίδια ομάδα, παρά μόνο στην Εθνική, για την οποία μετρούν συνολικά 97 γκολ.

Ήταν το επιθετικό δίδυμο των σύγχρονων επιτυχιών της Ισπανίας ενώ ο Villa είναι ο 1ος σκόρερ στην ιστορία της χώρας με 59 γκολ.

Εσύ ποιο άλλο ισπανικό δίδυμο θα έβαζες στη λίστα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending