fbpx

Global Sports Division: Όσα πρέπει να ξέρεις για αθλητική υποτροφία στην Αμερική!

Αναγνωρίζοντας την έλλειψη & απουσία σωστής και επαγγελματικής καθοδήγησης στον τομέα των αθλητικών υποτροφιών στην Αμερική, καθώς και τη μεγάλη δίψα των μαθητών μας για συνδυασμό των σπουδών τους με τον πανεπιστημιακό αθλητισμό, η Global Education δημιούργησε την Global Sports Division – μια νέα υπηρεσία για τους μαθητές-αθλητές της Κύπρου.

Σκοπός της Global Sports Division είναι η σωστή και έγκαιρη καθοδήγηση των μαθητών-αθλητών μέσω της επιτυχημένης “διαδικασίας” του συνεργάτη της Global Education, United Sports USA, που θα οδηγήσει στην εξασφάλιση αθλητικής υποτροφίας στο μαθητή-αθλητή πελάτη της Global Education, σε ένα από τα 2,000 πανεπιστήμια της Αμερικής που προσφέρουν αθλητικές υποτροφίες.

Πρόσφατα, επικοινωνήσαμε με τον κ. Κώστα Μαυρομμάτη, υπεύθυνο στην Global Education Sports Division, ο οποίος μας έλυσε όλες τις απορίες για τη νέα υπηρεσία που προσφέρει αθλητική υποτροφία στην Αμερική.

Δες πιο κάτω όσα μας είπε:

Ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να έχει κάποιος ώστε να μπορεί να κάνει αίτηση για την υποτροφία;

Τα κριτήρια διαφέρουν ανάλογα με το επίπεδο του πανεπιστημίου στο οποίο προτίθεται ένα μαθητής-αθλητής να αποταθεί για σπουδές.

Γενικώς όμως, μαθητές με απολυτήριο γυμνασίου με βαθμό τουλάχιστον 14/20, εξετάσεις αγγλικής γλώσσας TOEFEL ή IELTS με βαθμούς 550 (ΤΟΕFEL) & 5 (IELTS) και εξετάσεις SAT με βαθμό 800 και πάνω μπορούν να αποταθούν κοντά μας για αθλητική υποτροφία.

Όσον αφορά στο αθλητικό κομμάτι, όσο καλύτερες είναι οι επιδόσεις του αθλητή τόσο περισσότερες και οι πιθανότητες εξασφάλισης υποτροφίας.

Πώς προέκυψε η συνεργασία (ή πώς επιλέξατε να συνεργαστείτε) με την United Sports USA;

Με την 20ετή πείρα της Global Education στο χώρο της εκπαίδευσης δεν ήταν δύσκολο για μια εταιρεία παγκοσμίου εμβέλειας, όπως είναι η United Sports USA να μας προσεγγίσει και να μας παρουσιάσει τη δική της φιλοσοφία και μεθοδολογία που αφορά αποκλειστικά στα “μυστικά” εκείνα που βοηθούν ταλαντούχους μαθητές-αθλητές να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους για σπουδές στις Η.Π.Α. μέσω αθλητικών υποτροφιών.

H ταύτηση απόψεων και η αγάπη μας για τον αθλητισμό ήταν στοιχεία έκδηλα από την 1ην μας συνάντηση και έτσι σιγά-σιγά το νέο αυτό project της Global Education πήρε σάρκα και οστά τον Ιούνιο του 2018.

pcyc.net.au
Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας της αθλητικής υποτροφίας;

Αφού εμείς σαν Global “περάσουμε” τον υποψήφιο μαθητή-αθλητή από τη διαδικασία του academic & athletic assessment, και πιστεύουμε ότι μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών της United Sports USA, τότε η εξασφάλιση αθλητικής υποτροφίας είναι εγγυημένη 100%.

Αυτό που μένει να καθοριστεί σε συνεννόηση με τα πανεπιστήμια και τους εκάστοτε προπονητές είναι το ύψος αυτής της υποτροφίας.

Ποιο είναι το επίπεδο του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και πώς μπορεί αυτό να βοηθήσει τους φοιτητές-αθλητές;

Ο κολλεγιακός αθλητισμός ελάχιστα διαφέρει από τις πραγματικές συνθήκες μίας επαγγελματικής ομάδας στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, όπως αυτά των Η.Π.Α.

Είναι μία βιομηχανία δισεκατομυρρίων δολλαρίων που προσφέρει στου μαθητές-αθλητές ΟΛΑ όσα χρειάζεται ένα αθλητής για να κάνει το επόμενο βήμα στην αθλητική του καριέρα, δηλ. να εξασφαλίσει επαγγελματικό συμβόλαιο στα μεγάλα αμερικανικά επαγγελματικά πρωταθλήματα μέσω της επιλογής τoυ drafting.

Γνωστά πρωταθλήματα όπως το NBA, τo NFL και τελευταίως το MLS επιλέγουν αθλητές κολλεγίων μέσω του drafting.

Πώς βοηθάει η Global Education τους φοιτητές-αθλητές στο πρόγραμμα αυτό;

Με την ένταξη (κατόπιν ακαδημαϊκής & αθλητικής αξιολόγησης) κάποιου μαθητή-αθλητή στην οικογένεια της United Sports USA, είναι υποχρέωση μας να ετοιμάσουμε το προφίλ του κάθε μαθητή-αθλητή, έτσι ώστε να καταστεί “πιο ελκυστικός” για να τραβήξει όσο περισσότερο ενδιαφέρον γίνεται από τους προπονητές των κολλεγίων/πανεπιστημίων στις Η.Π.Α.

Αυτό γίνεται με τον καθορισμό από εμάς των πανεπιστημιών, που θα απευθυνθούμε για εξασφάλιση υποτροφίας, την ετοιμασία videos (όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο) και την αποστολή τους στους ενδιαφερόμενους προπονητές, με την ετοιμασία του μαθητή-αθλητή στο θέμα της ψυχολογίας επαγγελματιών αθλητών.

Βοηθούμε επίσης με τα interviews στην πρεσβεία των Η.Π.Α. και που αφορούν στο θέμα της εξασφάλισης visas, την ετοιμασία του αθλητή για το ταξίδι (εισιτήρια, ασφάλεια και ιατρικές εξατάσεις).

Βασικά μόλις ένας μαθητής-αθλητής ενταχθεί στο πρόγραμμα υποτροφιών της United Sports USA, η Global Education γίνεται γι’ αυτόν η 2η του οικογένεια!


Για περισσότερες πληροφορίες ή δήλωση ενδιαφέροντος, επικοινώνησε σε αυτό το e-mail: kostas@globaleducationcy.com


Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending