fbpx

Τι κρύβεται πίσω από το έμβλημα αυτών των ομάδων;

Βλέπουμε διάφορα σήματα, σχέδια και χρώματα! Κάθε τι πάνω σε ένα λογότυπο μιας ομάδας κρύβει μια ιστορία! Κάθε γραμμή και κάθε χρωματισμός!

Φυσικά πολλές ομάδες έχουν αλλάξει αρκετά λογότυπα για να καταλήξουν στο σημερινό τους!

Σας παρουσιάζω την ιστορία και την εξήγηση των σημάτων 5 ομάδων!

1
Barcelona

Το συγκεκριμένο είναι το έμβλημα της ομάδας από το 2002 αλλά στην ουσία κρύβει μέσα του σήματα πολλών χρόνων!

Στα αριστερά ο κόκκινος σταυρός αναφέρεται στον προστάτη άγιο της Καταλονίας. Στα δεξιά, οι 4 κόκκινες γραμμές με το χρυσό είναι, ως γνωστό, η εθνική σημαία της Καταλονίας. Στη μέση το FCB  – Futbol Club Barcelona και τέλος το κάτω μέρος με το κόκκινο και μπλε χρώμα απεικονίζει τη πρώτη φανέλα της ομάδας από το 1900.

Τέλος, με αυτό το σήμα, η ομάδα της Barcelona θέλει να περάσει μήνυμα σεβασμού και τιμής τόσο προς την ομάδα τους όσο και προς την πατρίδα τους.

2
Manchester United

Με το πέρασμα του χρόνου έχουν αλλάξει 4 διαφορετικά εμβλήματα!  Το πρώτο σύμβολο της ομάδας απεικόνιζε το έμβλημα του δήμου της πόλης του Manchester. Το δεύτερο σήμα είχε εμπλουτιστεί μαζί με το έμβλημα του δήμου έγραφε και “Manchester United” και από κάτω “Football club”.

Το τρίτο σήμα σχεδιάζεται κατά το 1970 και για πρώτη φορά βλέπουμε τον κόκκινο διάβολο, ο οποίος θεωρείται το παρατσούκλι της ομάδας.

Τέταρτο και σημερινό σήμα δημιουργείται το 1997 μέχρι σήμερα.  Φεύγει από το σήμα η φράση “football club” και εισάγεται το “United”.  Και έτσι έχουμε το σημερινό χαρακτηριστικότατο σήμα της Manchester United.

3
Παναθηναϊκός

Έμβλημα της ομάδας του Παναθηναικού είναι το τριφύλλι.  Συμβολίζει, από την αρχαιότητα, την ισορροπία ανάμεσα στο πνεύμα την ψυχή και το σώμα.  Όπως όλοι ξέρουμε, συμβολίζει επίσης και την καλοτυχία!Tο σήμα για τον Παναθηναικό σχεδιάζεται για πρώτη φορά το 1918 και υπάρχουν πολλές εκδοχές για την προέλευση του τριφυλλιού ως έμβλημα του συλλόγου.

Μια εκδοχή λέει ότι το τριφύλλι ήρθε με τον αθλητή Μιχάλη Παπάζογλου όπου ήταν το έμβλημα του προηγούμενου συλλόγου όπου αγωνιζόταν.

Μια άλλη εκδοχή θέλει έναν Ιρλανδό μαραθωνοδρόμο να είναι ο εμπνευστής του τριφυλλιού όταν τερμάτισε πρώτος στο Παναθηναικό Στάδιο φορώντας μια άσπρη στολή με ένα μεγάλο πράσινο τριφύλλι στο στήθος.

Τρίτη και τελευταία εκδοχή αναφέρει πως ο Απόστολος Νικολαίδης είχε παρακολουθήσει μια γερμανική ομάδα να φορεί πρασίνα και λευκά χρώματα έχοντας έμβλημα το τριφύλλι και το πρότεινε ο ίδιος στον Παναθηναικό.

4
ΠΑΟΚ

Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών. Ο ΠΑΟΚ έχει ως χρώματα το μαύρο, ένδειξη πένθους για την πτώση του Ελληνισμού της Ανατολής και το άσπρο, ως σύμβολο ελπίδας για αναγέννηση.

O αετός συμβολίζει την προέλευση του συλλόγου και την επάνοδο της μνήμης στις ρίζες και την κληρονομιά των προσφύγων. Λεπτομέρεια είναι ότι τα φτερά των αετών είναι πένθιμα κλειστά!

5
Inter

Πολλές ομάδες προσπάθησαν να κάνουν κάτι παρόμοιο όμως δεν τα κατάφεραν. Παρόλο που το 2014 προσπάθησαν να το αλλάξουν, χωρίς όμως κανένας να το καταλάβει, το έμβλημα της Inter είναι διαχρονικό και κρύβει πίσω του τα γράμματα I, M , F και C, τα αρχικά δηλαδή του ονόματος Internazionale Milano Football Club.

Εσύ τα ήξερες τα πιο πάνω χαρακτηριστικά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending