fbpx

5 Κύπριοι παίχτες που δεν έκαναν την καριέρα που νομίζαμε πως θα έκαναν!

Οι περισσότεροι από ‘μάς βλέπουμε μόνο την προσπάθεια ενός ποδοσφαιριστή το Σαββατοκύριακο.

Αγνοούμε ή ξεχνάμε πως από πολύ μικρός αυτός ο συγκεκριμένος παίχτης κάνει καθημερινές προπονήσεις (καμιά φορά και 2 φορές την ημέρα), περνά τραυματισμούς και στην τελική ενώ έχει μπόλικο ταλέντο μπορεί να μην κάνει ποτέ την καριέρα που φανταζόμαστε ότι θα κάνει όταν ξεπηδά στα 17-18 του.

Από τη συγκεκριμένη κατηγορία φυσικά δεν λείπουν και αρκετοί Κύπριοι παίχτες. Παρακάτω μπορείς να δεις 5 από αυτούς.

Πέντε παίχτες που για πολλούς και διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες των πάντα απαιτητικών Κύπριων οπαδών:

1
Γιώργος Τόφας

Όταν το 2006 ξεπηδούσε από τις ακαδημίες της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου σε ηλικία 17 χρονών θεωρήθηκε μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Το 2007 ο Γιώργος Τόφας μεταγράφηκε στην ΑΕΚ Αθηνών, όπου δεν κατάφερε να καθιερωθεί με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στον Εθνικό Πειραιώς και την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Τον χειμώνα του 2009 δόθηκε δανεικός στην Ανόρθωση στην οποία και παρέμεινε μέχρι το 2010 (από το καλοκαίρι του 2009 ως ελεύθερος).

Ακολούθως, ο διεθνής μεσοεπιθετικός δοκίμασε την τύχη του στην Αγγλία και την QPR, πριν επιστρέψει ξανά στην Κύπρο και αγωνιστεί κατά σειρά στην Αναγέννηση Δερύνειας, το Παραλίμνι και τον Ερμή.

Αφού χτυπήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια της καριέρας του από τραυματισμούς, πλέον ο 29χρονος Τόφας είναι μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

2
Γιώργος Νικολάου

Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας o Γιώργος Νικολάου φαινόταν να δίνει συνέχεια στην παράδοση που έχει το Παραλίμνι στην παραγωγή εξαιρετικών επιθετικών (Ζουβάνης, Κωνσταντίνου).

Μέχρι το 2004, άλλωστε, αγωνίστηκε 68 φορές με τη φανέλα των βυσσινί σκοράροντας 12 τέρματα, κάτι που έφερε και τη μεταγραφή του στην Ομόνοια.

Οι πράσινοι περνούσαν τότε από μια μεταβατική περίοδο με τον Παραλιμνίτη φορ να “γράφει” 18 συμμετοχές και 5 τέρματα, αλλά να μην συνεχίζει στην ομάδα της Λευκωσίας.

Ακολούθησαν παρουσίες σε Παναχαϊκή, Ολυμπιακό Λευκωσίας, Σαλαμίνα, Παραλίμνι, Αγία Νάπα και Ορμήδεια πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο 36χρονος σήμερα φορ αγωνίστηκε και 5 φορές με την Εθνική τη διετία 2004-06.

3
Σταμάτης Πάντος

Το 2007 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα ο 17χρονος, τότε, επιθετικός Σταμάτης Πάντος.

Τα επόμενα 2 χρόνια ήταν μέλος των γαλάζιων, χωρίς να πάρει πολλές ευκαιρίες με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2009 να δοθεί δανεικός στην ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς για να ακολουθήσει ακόμα ένας δανεισμός στον Ακρίτα Χλώρακας.

Από εκεί πήγε στην Παρεκκλησιά το 2011, ως ελεύθερος πλέον, ενώ η σεζόν 2012-13 τον βρήκε στα Κούκλια.

Ακολούθησε ένας χρόνος στη Σαλαμίνα και ακόμα ένας στην Πάφο, πριν το 2015 πάει στην Καρμιώτισσα, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

4
Ιάκωβος Τσολακίδης

Ένας ποδοσφαιριστής που χτυπήθηκε από τραυματισμούς που του στοίχισαν μια καλύτερη καριέρα είναι ο Ιάκωβος Τσολακίδης.

Από τον Χαλκάνωρα Ιδαλίου τον απέκτησε η Ανόρθωση στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Με σημείο αναφοράς τη σεζόν 2003-04 έδειχνε να καθιερώνεται στις συνειδήσεις των Κύπριων ποδοσφαιρόφιλων ως ένα πολύ εξελίξιμο ταλέντο, αφού μπορούσε να καλύψει θέσεις τόσο στην άμυνα όσο και στο κέντρο.

Στο ξεκίνημα της σεζόν 2004-05 όμως και ενώ υπολογιζόταν ως το βασικό δεξί μπακ της Ανόρθωσης από τον Temur Ketsbaia, τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να χάσει ολόκληρη τη σεζόν.

Από τον τραυματισμό αυτό ουσιαστικά δεν συνήλθε ποτέ. Αγωνίστηκε για λίγο στον Ολυμπιακό και την Αλκή πριν επιστρέψει στον Χαλκάνωρα το 2010.

5
Αδάμος Χατζηγεωργίου

Μέχρι το καλοκαίρι του 2010 τον Αδάμο Χατζηγεωργίου, ως ποδοσφαιριστή, ήξεραν μόνο οι δικοί του άνθρωποι και όσοι παρακολουθούσαν τα παιχνίδια των ακαδημιών της Ανόρθωσης.

Ο Guillermo Hoyos όμως του έδωσε λεπτά συμμετοχής στον επαναληπτικό αγώνα της Κυρίας με την CSKA Moscow για τα play-off του Europa League και ο Αδάμος κλέβει την παράσταση, σερβίροντας στον Cafu έτοιμο τέρμα.

Από ‘κει και πέρα όμως ο νεαρός μεσοεπιθετικός “χάθηκε”. Στους Βαρωσιώτες δεν πήρε πολλές ευκαιρίες και το 2012 δόθηκε δανεικός στην Αναγέννηση Δερύνειας, πριν ακολουθήσει ακόμα ένας δανεισμός στον ΑΣΙΛ.

Το 2014 επέστρεψε στους κυανόλευκους πριν δοθεί στον Π.Ο. Ορμήδεια το 2015, ομάδα στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Ποιος άλλος Κύπριος ποδοσφαιριστής μπορούσε να κάνει σπουδαία καριέρα, αλλά “χάθηκε” κατά τη γνώμη σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending