fbpx

5 καταστάσεις που ζήσαμε όλοι (αλλά ΟΧΙ φέτος) στο Τρόοδος και θα μας λείψουν!

Με τον ερχομό κάθε χειμώνα και στο άκουσμα ότι έπεσαν τα πρώτα χιόνια στις ορεινές περιοχές, κάθε Κυπραίος που… σέβεται τον εαυτό του κάμνει την εκδρομούαν του στο Τρόοδος!

Θα γελάσει, θα χαλαρώσει, θα πιει τζιαι θα φάει ελπίζοντας να εν καλά ως του χρόνου πάλε που θα το επαναλάβει. Φέτος, λόγω καραντίνας δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορούμε για πρώτη φορά να απολαύσουμε αυτήν τη χαρά

Βέβαια, κάθε χρονιά παρατηρούμε τις ίδιες καταστάσεις να συμβαίνουν κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το Τρόοδος.

Αυτές είναι οι καταστάσεις που ζούσαμε τόσα χρόνια πηγαίνοντας εκεί και, πολύ πιθανόν, οι καταστάσεις που θα ζούμε “στον αιώνα τον άπαντα” ως αυθεντικοί Κυπραίοι πηγαίνοντας στο Τρόοδος!

Δες πιο κάτω τις 5 καταστάσεις που ζούσαμε κάθε χρόνο στο Τρόοδος και (ίσως) μας λείψουν φέτος:

1
Κάποιοι το επαρακάμαν με τα ρούχα!

Εν λέω, ο καιρός άμαν πει να κρυαδίσει στην Κύπρο… παρακάμνει το! Έπρεπε, τζιαι καλά εκάμαν, όσοι εντυθήκαν καλά!

Αλλά σίουρα έχουμε ούλλοι στο νου μας κάποια άτομα που όταν εν να αποφασίσουν να παν Τρόοδος θα βάλλουν 10 θερμαντικές φανέλλες, που πάνω 2-3 τρικά τζιαι που πάνω τον σάκκο τους – εννοείται ότι θα τυλιχτούν τα κασκόλ τζιαι τα σκουφκιά!

Έτσι, πάντως, σίουρα θα ντύσει η Κυπραία μάνα το μωρό της μπας τζιαι αρρωστήσει!  Τούτα τα άτομα που ντύνονται τόσο πολλά, εν τα άτομα που μόλις τα δεις στο Τρόοδος, εν μπορούν να ταράξουν που το φόρεσε-φόρεσε ρούχα!

2
Updates στα social media!

Ειδικά για τις κοπέλες, η επιλογή ρούχων είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού θα πάρουν… φωθκιά τα stories τζιαι τα posts στο Instagram, ενώ αν φκάλουν τζιαι καμιά πολλά ωραία φωτογραφία, μπορεί να αλλάξουν τζιαι profile picture στο Facebook!

Έτσι δεν είναι λλίες οι κορούες που θα παν Τρόοδος σασμένες ως την τρίχα, αλλά τζιαι μακιγιαρισμένες – θα τις δεις να ποζάρουν στην παγωνιά! 

Ας μεν κατηγορούμε, όμως, μόνο τις κορούες, αφού γενικά υπάρχει μια τάση των Κυπραίων να θέλουν να ενημερώσουν τον κόσμο σε ούλλα τα social media που έχουν για την εκδρομή τους στο Τρόοδος!

Πόσο μαράζι φέτος που εν θα μπορούν να παν να φκάλουν τα stories τους… κρίμα. #not!

3
Χιόνια ή χιονάνθρωποι σε αυτοκίνητα!

Επιστρέφοντας από το Τρόοδος, δεν είναι λλίοι οι Κυπραίοι που θα κατεβάσουν λλίο σσιονούι από τις ορεινές περιοχές πας το ταμπλό του αυτοκινήτου.

Όσοι είναι τζιαι αθκιασεροί, θα κάτσουν να κάμουν τζιαι χιονάνθρωπο τζιαι θα τον βάλουν στην κάσσια του διπλοκάμπινου.

Τέτοια αυτοκίνητα, κατεβαίνουν το ένα πίσω που το άλλο κάθε χρονιά και επιστρέφουν με το σσιόνι στα σπίθκια τους.

4
Σκι!

Το σκι μας εμάρανε, θα ελάλεν κανείς -και με το δίκαιο του!  Όμως, είναι μια πολλά ωραία εμπειρία που αξίζει να ζήσει έστω και μια φορά όποιος/α πάει εκδρομή στο Τρόοδος και επισκέπτεται το Χιονοδρομικό Κέντρο! 

Βέβαια, συνηθισμένοι στο χιόνι μόνο κάτι λλίες μέρες το χρόνο, θα δεις τους Κυπραίους να προσπαθούν να μεν χαθούν τζιαι να μεν την φαν χαμέ…

Πολλοί διούν τα λεφτά άδικα απλά για τη γέριμη φωτογραφία με τον εξοπλισμό του σκι που θα ποστάρουν πιο μετά στα social media τους (βλ. σημείο 2).

5
Προσοχή στους δρόμους!

Εν διαφωνούμε, καλά τα χιόνια τζιαι τα πανέμορφα ολόλευκα τοπία! Όμως, ειδικά με την ομίχλη τζιαι την όλη κακοκαιρία που επικρατεί, οι δρόμοι εν ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Όσοι παν φέτος Τρόοδος (όσοι δλδ μένουν σε κοντινές περιοχές τζιαι μπορέσουν έστω να περάσουν να δουν τα πρώτα χιόνια) πρέπει να εν ιδιαίτερα προσεκτικοί στον δρόμο. Έτσι, θα περάσουν τζιαι την εκδρομούα τους όσο πιο ωραία τζιαι ομαλά γίνεται!

Εσύ τι άλλο έζησες όσες φορές επισκέφθηκες το Τρόοδος; Γράψε μας στα comments τι θα σου λείψει πιο πολλά φέτος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending