fbpx

Ο Νικόλας μας είπε γιατί σπουδάζει Aerospace Technology στο Coventry University!

Θα ήθελες να ξεκινήσεις σύντομα σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο; Αναρωτιέσαι πώς μοιάζει η φοιτητική ζωή και θα ήθελες να μάθεις τα βασικά στοιχεία από τη σκοπιά ενός φοιτητή εκεί;

Πρόσφατα μιλήσαμε με έναν τριτοετή Κύπριο φοιτητή που σπουδάζει στο Coventry, τον Νικόλα Επισκόπου. Συγκεκριμένα, σπουδάζει μια ιδιαίτερη σπουδή: Aerospace Technology στο Πανεπιστήμιο του University.

Κατάγεται από τη Λευκωσία και τα ενδιαφέροντα του είναι (φυσικά) τα αεροπλάνα, η κοινωνική ζωή με φίλους για περίπατο, η   διασκέδαση και η γυμναστική.

Δες πιο κάτω όσα μας είπε για τη φοιτητική του ζωή στο Coventry:

Γεια σου Νικόλα. Αρχικά θες να μας αναφέρεις τους λόγους που σπουδάζεις συγκεκριμένα στο Coventry University; Γιατί αποφάσισες να σπουδάσεις Aerospace Technology;

Ο λόγος που αποφάσισα να σπουδάσω στο Coventry University σχετίζεται απόλυτα με τον τίτλο σπουδών μου. Το Coventry παρέχει εξαιρετικά εργαστήρια και εγκαταστάσεις στον τομέα του Engineering και συγκεκριμένα του Αerospace. Οι καθηγητές παρέχουν συνεχή στήριξη στους φοιτητές και με διάφορες πρακτικές ασκήσεις, παίρνεις τα κατάλληλα εφόδια για την μελλοντική σου καριέρα.

Λίγα πανεπιστήμια ασχολούνται με το Aerospace Engineering, γι’ αυτό το λόγο οι επιλογές είναι περιορισμένες. Οι εγκαταστάσεις στο Coventry με τα μαχητικά αεροπλάνα και τις συνεργασίες που έχει το πανεπιστήμιο με διάφορες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Emirates κάνουν την εμπειρεία αυτή μοναδική.

Αποφάσισα να σπουδάσω Aerospace Technology γιατί από νεαρή ηλικία είχα ταράστια αγάπη για τα αεροπλάνα.

Δεν ήθελα απλώς να τα πετώ, αλλά πάντα ενδιαφερόμουν για τον τρόπο κατασκευής τους και τον τρόπο που καταφέρνουν να πετούν με ασφάλεια.

Πόσο σημαντική ήταν η έγκαιρη προετοιμασία πριν να ξεκινήσεις τις σπουδές σου, πριν να πας στο Coventry; Πώς προετοιμάστηκες πριν ξεκινήσεις τις σπουδές σου;

Η έγκαιρη προετοιμασία είναι πάντοτε σημαντική και τα μαθήματα στο σχολείο, όπως τα Μαθηματικά και η Φυσική με βοηθήσανε να ανταπεξέλθω στην αρχή, πριν ξεκινήσω τον δικό μου δρόμο σαν μελλοντικός Aerospace Engineer.

H Global Education, στηρίζει τους φοιτητές και τους συμβουλεύει στον ακαδημαϊκό τομέα και βοηθά στην αναζήτηση σωστών επιλογών, που είναι σημαντικές για το μέλλον. Επίσης, σε βοηθά στην αναζήτηση φοιτιτικής εστίας και ο,τίδηποτε άλλο χρειαστεί ο φοιτητής.

Πώς περνάς στο Coventry κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής; Τι ξεχωρίζεις περισσότερο;

Το Coventry είναι μια πολύ όμορφη και μικρή πόλη και η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στο κέντρο με όλες τις φοιτητικές εστίες και τη διασκέδαση της πόλης. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια, bars και clubs για τα διάφορα γούστα των φοιτητών.

Η φοιτητική ζωή είναι ήρεμη και χαλαρή με αρκετές μέρες διαβάσματος και άλλες μέρες διασκέδασης με την παρέα μας, σε σπίτια ή κάπου έξω. Αρκετά events διοργανώνονται από το Greek and Cypriot Society τα Σαββατοκύριακα, για διασκέδαση των φοιτητών και γνωριμία μεταξύ τους.

Αυτό που ξεχωρίζω περισσότερο είναι το πόσο δεμένοι είναι οι φοιτητές εκεί, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο και κάποιες φιλίες είμαι σίγουρος ότι θα διαρκέσουν πολλά χρόνια.

Θεωρείς πως η φοιτητική ζωή στην Αγγλία σε βοήθησε σε συγκεκριμένους τομείς στον χαρακτήρα και στην κοινωνική σου ζωή;

Το να βρίσκεσαι μακριά από την οικογένειά σου και την ασφάλεια του σπιτιού σου για μεγάλα χρονικά διαστήματα, σε κάνει να ωριμάσεις και να μπορείς να ανταποκριθείς στις δυσκολίες, χωρίς να ζητάς αμέσως βοήθεια από τους άλλους.

Σε βοηθάει να κάνεις καλύτερη διαχείριση του χρόνου σου ανάμεσα στα μαθήματα, την κοινωνική ζωή και τις υποχρεώσεις.

Τι θα συμβούλευες κάποιον μελλοντικό φοιτητή που σκέφτεται να σπουδάσει στον κλάδο σου; Γιατί να σπουδάσει στο Coventry (περιοχή και πανεπιστήμιο); 

Όποιος ενδιαφέρεται να σπουδάσει στον τομέα μου, συστήνω το Πανεπιστήμιο του Coventry ανεπιφύλακτα. Οι εμπειρίες, οι γνώσεις και βοήθεια από το ακαδημαϊκό προσωπικό είναι τεράστιες και αποτελούν εφόδια για το μέλλον.

Το Coventry είναι μια υπέροχη πόλη σε ζωή, ευκαιρίες και βρίσεται σε απίθανή τοποθεσία στην καρδία της Αγγλίας. Μπορείς να επισκεφτείς όποια πόλη θέλεις και φυσικά έχει κοντά της αεροδρόμια για ταξίδια.

Εάν κάποιος ζητήσει βοήθεια από την Global Education, θα έχει κάθε στήριξη από την αρχή μέχρι το τέλος των ακαδημαϊκων του υποχρεώσεων.

Ευχαριστούμε τον Νικόλα για όσα μας είπε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνει στο μέλλον! ????

Θες να σπουδάσεις κι εσύ στο Coventry της Αγγλίας; Επικοινώνησε με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου στην Κύπρου, Global Education Services, για περισσότερες πληροφορίες & εξασφάλιση θέσης!

No Fields Found.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending