Έρχονται τα νέα «smart» Nike Adapt BB που θα δένονται μέσω του… κινητού σου! (video)

Όπως θα δεις και στο πιο πάνω βίντεο, η Nike προσπαθεί να ξεχωρίσει (για ακόμη μια φορά) παρουσιάζοντας τα πρώτα «smart» sneakers, τα οποία προσαρμόζονται μόνα τους στο σχήμα του ποδιού, μέσω εντολής από το smartphone σου ή πατώντας 1 κουμπί πάνω στο παπούτσι.

Σύμφωνα με το lifo.gr, το μοντέλο «Nike Adapt ΒΒ», σε απαλάσσει από το λύσιμο και το δέσιμο των κορδονιών σου και δημιουργήθηκε πρώτιστα για καλαθοσφαιριστές – μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλα αθλήματα.

Το έξυπνο παπούτσι θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Φεβράρη του 2019, πρώτα στις Η.Π.Α., στην τιμή των 350 δολαρίων!

Πώς θα συγχρονίζεται με το κινητό σου;

finance.yahoo.com/

Το μόνο που χρειάζεται είναι η φόρτιση ανά διαστήματα από το κινητό σου. Παρ’ όλ’ αυτά, η Nike δεν ανέφερε ακόμη πώς θα γίνεται η επικοινωνία του παπουτσιού με το κινητό και πώς θα λαμβάνει την εντολή.

Θα γίνονται ειδικές παραγγελίες;

cnbc.com

Οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν την αυτόματη προσαρμογή του sneaker στο πόδι τους, μέσω ενός app στο κινητό, που θα αποθηκεύει τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη από πριν, και μετά θα τις ενεργοποιεί στον επιθυμητό χρόνο στο παπούτσι.

Επίσης, θα υπάρχουν ειδικοί αισθητήρες που θα αντιλαμβάνονται την ένταση του ποδιού σε διαφορετικές στιγμές (π.χ. time-out ή γρήγορο παιχνίδι) και θα χαλαρώνουν ή  θα σφίγγουν το smart shoe αναλόγως.

Οι προσπάθειες για να υπάρχει η ίδια τεχνολογία και στο μέλλον έχουν ξεκινήσει από τη Nike. Οι αναλυτές όμως, δηλώνουν ότι είναι άγνωστο κατά πόσο θα ακολουθήσουν θετικά οι καταναλωτές.

Πώς σου φάνηκε το νέο «Nike Adapt ΒΒ»; Εσύ θα το αγόραζες;