fbpx

Petr Cech: Ο φύλακας άγγελος με την κάσκα!

Ο Petr Cech κρεμάει τα γάντια του τερματοφύλακα μαζί με την περίφημη κάσκα που τον συνοδεύει εδώ και πολλά χρόνια στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και γίνεται η αφορμή να ξαναγράψω ένα άρθρο μετά από πολλούς μήνες απουσίας.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσω το άρθρο μου, ας μην ξεχνάμε πως ο Τσέχος τερματοφύλακας, ήταν αυτός που ξαναθύμισε στο αγγλικό ποδόσφαιρο, πως υπάρχουν ακόμα τερματοφύλακες μετά το κενό του Peter Smeichel.

1
Το Who is Who του Petr Cech

Στις 20 Μαΐου το 1982 στο Plzen της τότε Τσεχοσλοβακίας γεννιόταν ένα αγοράκι που αργότερα σε μερικά χρόνια, με το καλημέρα θα παρουσιαζόταν στον κόσμο σαν ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών και το ταλέντο του θα στεκόταν λόγος για να γυρίσει τον κόσμο.

Ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του μονοπάτι από την τοπική ομάδα της πόλης του, FK Viktoria Plzen και το 1999 σε ηλικία μόλις 17 ετών κάνει το επαγγελματικό του βήμα στην FK Chmel Blšany. Από εκεί αρχίζει να δείχνει τι πραγματικά μπορεί να κάνει και παίρνει μεταγραφή στην ίσως πιο ιστορική ομάδα της Τσεχίας, Sparta Praha. Κάπου εκεί ξεκινάει το ταξίδι του το 2002 για το όνειρο, όταν παίρνει την μεταγραφή του στην Stade Rennais.

Οι 70 εμφανίσεις με την Γαλλική ομάδα τα δύο χρόνια που παρέμεινε εκεί, ήταν αρκετά για να πείσουν την Chelsea ότι πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Η γαλλική όμαδα είπε το “όχι” τον Γενάρη του 2004, και τον Φεβρουάριο τελικά τους έπεισαν και η μεταγραφή τροχειοδρομήθηκε για τον Ιούλη της ίδιας χρονιάς. Έτσι ο Cech κατηφόρισε για το μεγάλο νησί για να παίξει στην ομάδα του Λονδίνου που θα είχε σαν μαέστρο τον γνωστό Jose Mourinho.

Το 2015 ο Cech σύμφωνα με ανάρτηση του στο Twitter εξηγεί ότι είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως δεν είναι η πρώτη επιλογή, αλλά επιθυμεί να συνεχίσει να παίζει σε ψηλά standards, έτσι παίρνει μεταγραφή στην Arsenal, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα, και το καλοκαίρι του 2019 θα τερματίσει την καριέρα του.

2
Το ατύχημα στο κεφάλι

14 του Οκτώρη του 2006 και ο Petr Cech σε μία σύγκρουση με τον Hunt της Reading έπεσε κάτω και δεν μπορούσε να σηκωθεί. Το κρανίο του, λόγω του ότι είναι τρίδυμος με τα αδέλφια του, στο σημείο όπου είχε ανοίξει κυριολεκτικά, ήταν πολύ λεπτό εκ γενετής. Ο γιατρός της ομάδας έτρεξε κοντά του, ο Petr του μιλούσε κανονικά, κάτι που δεν ήταν συνηθισμένο για κάποιον με τόσο πολύ κτυπημένο κεφάλι.

Βγήκε από το γήπεδο μπουσουλώντας. Διαπιστώθηκε εκεί ότι δεν μπορούσε να φύγει γιατί έγινε λάθος με το ασθενοφόρο και περιμέναν 27 λεπτά σύμφωνα με την μαρτυρία του γιατρού.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Jose Mourinho ξεσπάθωσε ενάντια σε αυτούς που θεωρούσε υπεύθυνους, δηλαδή την Reading και την υπηρεσία ασθενοφόρων γύρω από το Majetski Stadium, με τους αρμόδιους να διαψεύδουν τις δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού και της ομάδας της Chelsea.

Μετά από 10 μέρες, ξεκινάει ξανά προπονήσεις και τον Γενάρη του 2007 ξαναεπιστρέφει στα αγωνιστικά του καθήκοντα. Η κάσκα του ήταν λόγος για μεγάλες διαμάχες από τις εταιρείες που έντυναν τότε τον Τσέχο διεθνή, αφού κατασκευάστηκε από εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας, με την Adidas να παίρνει λόγο και να δημιουργεί και αυτή μια δική της κάσκα για τον Cech.

Ο διεθνής Τσέχος Τερματοφύλακας σιγά-σιγά ξανάρχισε να μπαίνει στο πετσί του ρόλου από την πρώτη κιόλας μέρα.

3
Διακρίσεις

Ο Petr Cech κατέκτησε 4 φορές το πρωτάθλημα της Premier League με την Chelsea, 5 FA Cup, 3 League Cup, 2 Community Shield, 1 Champions League και 1 Europa League.

Ας μην ξεχνάμε όμως και τα όσα κατάφερε μόνος του, όπως το ότι κέρδισε το Χρυσό Γάντι της Αγγλίας 4 φορές, 9 φορές καλύτερος Τσέχος ποδοσφαιριστής και 3 φορές καλύτερος Ευρωπαίος τερματοφύλακας.

Αυτή είναι λοιπόν η ιστορία του Petr Cech, του φύλακα άγγελου με την κάσκα.

Ευχαριστούμε για όλα τεράστιε, σίγουρα έχεις αφήσει το στίγμα σου στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending