fbpx

10 ονόματα-καθαρογλωσσιές παικτών που πέρασαν από την Κύπρο!

Ας πούμε ότι πρόλαβες την εποχή που οι Κύπριοι παίχτες ήταν περισσότεροι από τους ξένους στις ομάδες μας. Ας υποθέσουμε, επίσης, πως δεν χρειάστηκε ποτέ να έχεις ιδιαίτερα πάρε-δώσε με γλωσσικά θέματα.

Τι κάνεις όμως όταν στο 2019 έρχεται ένας ξένος ποδοσφαιριστής στην ομάδα με ένα πραγματικά δύσκολο όνομα στην προφορά του; Ένα όνομα που κάνει το “άσπρη πέτρα ξέξασπρη και από τον ήλιο ξεξασπρότερη” να μοιάζει με παιχνίδι;

Η παρουσία πολλών ξένων, από όλες τις γωνιές του κόσμου, όπως κατάλαβες, σημαίνει πως ήρθαν και αρκετοί που το όνομα τους είναι καθαρογλωσσιά Α’ βαθμού.

Ακολουθούν 10 δύσκολα στην προφορά τους ονόματα. Δες τα και άφησε ένα σχόλιο με εκείνο που σε δυσκόλεψε περισσότερο:

1
Franjo Prce

balla.com.cy

Έτυχε, νομίζω, να δεις ένα παιχνίδι της εθνικής Κροατίας ή της Shakhtar Donetsk στο οποίο έπαιξε ο Dario Srna.

Λοιπόν, ο συμπατριώτης του αμυντικός της Ομόνοιας είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση. Πώς να καταφέρεις να πεις το Prce χωρίς να στραμπουλήξεις τη γλώσσα σου;

2
Davor Zdravkovski

betmancy.com

Παρόμοια περίπτωση με τον Prce είναι και ο Σκοπιανός μέσος της ΑΕΛ.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι που για δική μας ευκολία οι περισσότεροι όταν μιλάμε για τον Zdravkovski τον αναφέρουμε με το μικρό του: Davor!

3
Reza Ghoochannejhad

sportime.sigmalive.com

Γιατί νομίζεις πως ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ προτιμά να τον λέμε απλά Reza;

4
Djelaludin Sharityar

fupa.net

Σαριτιάρ, Σατιριάρ, Σαριτάρ, Σσαριριάρ….και κάπου εδώ σταματάς την προσπάθεια να προφέρεις το όνομα του Αφγανού χαφ που πέρασε από την ΑΠΕΠ (2009-10) και τον Εθνικό Άχνας (2010-11)!

5
Jurica Grgec

sentra24.com

Ότι είπα πιο πάνω για τον Prce ισχύει και για τον πρώην αμυντικό της Πάφος FC τη διετία 2014-16! Δοκίμασε να προφέρεις το Grgec φωναχτά χωρίς να προσθέσεις κάπου -ι!

6
Roin Kvaskhvadze

kerkida.net

Κβασκαβάτζε, Κασκαβάτζε, Κβασκάτζε… άστο, πες τον απλά Roin όπως τον λέγαμε οι περισσότεροι όταν αγωνίστηκε στον Οθέλλο Αθηαίνου (2014-15) και την Πάφος FC (2015-16)!

7
David Kvirkvelia

onsports.gr

Επανέλαβε την άσκηση που κάναμε στον Roin! Πάμε: Κρικιβέλια, Κβικβέλια, Κρικβέλια.

(Μετά από 20 σιγανές επαναλήψεις): Ρε, εκατάφερα το! Κβιρκβέλια είναι το όνομα του αριστερού μπακ της Ανόρθωσης το 2012.

8
Aleksandr Dovbnya

goal.philenews.com

Να γράψεις το επίθετο του νεαρού Ρώσου αμυντικού της Πάφος FC (και πρώην του Εθνικού Άχνας) μοιάζει σχετικά εύκολο. Προσπάθησε να το πεις γρήγορα, σαν να μεταδίδεις αγώνα. Μπορείς;

9
Dejan Krljanović

fieldoo.com

Ο Σλοβένος πρώην χαφ της Ένωσης Νέων Παραλίμνιου είναι ένα από τα ονόματα που αν υπήρχε ένα -ι στην αρχή του θα ήταν πανεύκολο: Κριλγιάνοβιτς.

Να πεις όμως Κρλγιάνοβιτς καθαρά και ξάστερα είναι άθλος!

10
Clirim Kryeziu

Τη σεζόν 2009-10 ο Αλβανός χαφ έζησε την ποδοσφαιρική εμπειρία της Κύπρου αγωνιζόμενος με τη φανέλα της ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς. Ας τον έχουμε στο μυαλό μας σαν Κλιρίμ. Τουλάχιστον αυτό είναι πιο εύκολο από το Κριεζίου!

Θυμάσαι εσύ κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή που πέρασε από την Κύπρο και δυσκολευόσουν να προφέρεις το όνομα του;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending