fbpx

5 Κύπριοι φίλαθλοι μας εξηγούν γιατί είναι ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ της κάρτας φιλάθλου!

Ξημερώνει 2019 και τα γήπεδα μας είναι ακόμα πιο άδεια. Κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα ποιες ομάδες παίζουν, ο αριθμός φιλάθλων λιγοστεύει. Τελικά αρέσκει μας ή όχι;

Εσείς που λέτε ναι στην κάρτα φιλάθλου αρέσκει σας το θέαμα των άδειων γηπέδων; Εσείς που λέτε όχι στην κάρτα φιλάθλου ξέρετε γιατί λέτε όχι ή απλά ακολουθείτε τη μάζα;

5 κύπριοι φίλαθλοι, διαφορετικών ηλικιών, φύλου και ομάδων μας εξηγούν γιατί είναι ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ της κάρτας φιλάθλου!

 

1
Μάριος, Απόλλων

«Είμαι υπέρ της κάρτας φιλάθλου γιατί θέλω να πηγαίνω γήπεδο, να απολαμβάνω τους αγώνες της ομάδας μου χωρίς να κινδυνεύω!»

2
Χριστίνα, Ομόνοια

«Eίμαι κατά της κάρτας φιλάθλου, γιατί πιστεύω ότι ο διαχωρισμός ανθρώπων (αλλιώς φακέλωμα) με βάση την ομάδα τους και η καταγραφή των στοιχείων αυτών σαν προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει την ομάδα του στο γήπεδο, είναι ένα αντιδημοκρατικό μέτρο και καταπατά αναφαίρετα δικαιώματα του κάθε πολίτη. Η σύγκριση με το φακέλωμα από Facebook, Instagram κτλ είναι αβάσιμη και προτρέπω όποιον διαφωνεί να το σκεφτεί καλύτερα. Γιατί όπως είπε κάποιος φίλος «Έχει μεγάλη διαφορά το να βγάζω φωτογραφία [..] και να ποστάρω επειδή έτσι θέλω από το να μου επιβάλουν να τους δώσω μια φωτογραφία [..] για να μπω στο Facebook».

3
Κωνσταντίνος, ΑΕΛ

«Διαφωνώ με την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου αλλά όχι με την λογική της. Το ποδόσφαιρο ήταν και πρέπει να παραμείνει η ψυχαγωγία του κόσμου, το προσκόλιο του! Τα επικίνδυνα επεισόδια μπορούν να αντιμετωπιστούν, απλά χρειάζεται τρόπο και όχι κόπο! Όπως και να το κάνουμε ο Κυπραίος θέλει το προσκόλιο του, και η κάρτα είναι ένα από τα αγκάθια που τον αφήνουν μακριά του».

4
Ανώνυμος

«Θεωρώ ότι η κάρτα δεν έγινε για να εξαλειφτεί η βία στα γήπεδα αλλά για να εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα. Οι οπαδοί ήταν το χρώμα των γηπέδων σε ένα πρωτάθλημα που σχεδόν τίποτε δεν δουλεύει σωστά, όπως βλέπουμε που τη μέρα που πάμε γήπεδο.

Υπάρχουν 150-200 ταραξίες σε κάθε γήπεδο τους οποίους δε μπορεί να ελέγξει κανένας. Η αστυνομία ανίκανη, διαιτητές πουλημένοι/ανίκανοι και παράγοντες βρώμικοι που διούν πρωτάθλημα κάθε χρόνο στην ίδια ομάδα. Τούτα τα πράματα πυροδοτούν τη βία στα γήπεδα. Αφού κανένας που τούτους δε τιμωρείται, γιατί να κινδυνεύσει να τιμωρηθεί ο κάθε οπαδός, από την στιγμή που τα γήπεδα μας δεν έχουν καν τα κατάλληλα εργαλεία για να εντοπίσουν το ένα άτομο που μπορεί να προκάλεσε πρόβλημα και μπορεί να μπλέξει και το λάθος άτομο.

Τα γήπεδα εν που τους λίους τόπους με ελευθερία έκφρασης και εκόψαν το και τούτο. Διαφωνώ με την κάθε ιδέα φακελώματος γενικά επειδή γινόμαστε απλά νούμερα σε φακέλους και αν δεχτούμε με ευκολία τη κάρτα σαν λαός, θα ακολουθήσει η κάρτα πολίτη σε λία χρόνια  και  εν να χαθεί κάθε είδος ελευθερίας.»

5
 Ανώνυμη

«Δεν θέλω να αλλάξω τη γνώμη σε κανένα όμως ούτε να προσπαθούν να μου αλλάξουν την δική μου γνώμη. Από τη στιγμή που δεν έχω να φοβηθώ τίποτα εγώ προσωπικά, γιατί πρέπει να είμαι κατά της κάρτας φιλάθλου; Κάποιοι πιστεύω πως δηλώνουν κατά γιατί εν ακολουθούν τους άλλους».

Εγώ προσωπικά εσυχύστηκα και επροβληματίστηκα πιο πόλλα που πριν. Το σίγουρο είναι ότι πλέον το ποδόσφαιρο μας δεν είναι καθόλου ωραίο με άδεια γήπεδα!

Εσύ τι άποψη έχεις για την κάρτα φιλάθλου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending