fbpx

University of Derby: Πώς χρηματοδοτήθηκε το μεταπτυχιακό της φοιτήτριας Tanith Jones;

«Μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου μου στον κλάδο Marketing (PR and Advertising), αποφάσισα να συνεχίσω στο Πανεπιστήμιο του Derby για μεταπτυχιακό στο MSc International Business and Marketing.

Πήρα την απόφαση για να προχωρήσω με μεταπτυχιακό δίπλωμα κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους σπουδών μου, καθώς θα ωφελήσει τις προοπτικές σταδιοδρομίας μου. Μιλώντας με τους καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Derby, ήθελα να μάθω περισσότερα για τα διαφορετικά προγράμματα και τις προοπτικές σταδιοδρομίας που θα μπορούσα να ακολουθήσω.

1
Επιλογή μεταπτυχιακού προγράμματος

Για να επιλέξω το σωστό πρόγραμμα επισκέφτηκα το Postgraduate Open Evening, όπου μίλησα με διάφορους καθηγητές από όλο το Πανεπιστήμιο και να μάθω για νέους και ενδιαφέροντες κλάδους, μερικούς από τους οποίους δεν είχα ακούσει ποτέ! Εκεί άνοιξαν πραγματικά τα μάτια μου στο τι θα μπορούσα να κάνω στη συνέχεια και πήρα την αίσθηση διαφόρων προγραμμάτων και της ζωής ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια. Ένας ακόμη λόγος που επέλεξα να σπουδάσω σε μεταπτυχιακό επίπεδο είναι ότι ένα ακόμη έτος σπουδών δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τα τρία προηγούμενα χρόνια!

Μπορεί να είναι απογοητευτικό γνωρίζοντας ότι θα μπορούσατε να πληρώνεστε αντί να σπουδάζετε, αλλά 1 ή 2 ακόμη χρόνια περαιτέρω μελέτης δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τις προοπτικές που μπορεί να αποφέρει για το μέλλον. Υπάρχει σωστή καθοδήγηση για το πώς να προχωρήσετε σε μεταπτυχιακές σπουδές, μιας και αυτό που με ανησυχούσε περισσότερο ήταν το γεγονός ότι η φοιτητική χρηματοδότηση δεν είναι στο ίδο ύψος όταν οι σπουδές είναι μεταπτυχιακού επιπέδου. Δεν άφησα όμως αυτόν τον παράγοντα να με επηρεάσει, καθώς ήξερα ότι υπήρχε βοήθεια και τρόποι να το αντιμετωπίσω και αυτό.

2
Πληροφορίες για τη μεταπτυχιακή φοιτητική χρηματοδότηση

Για να πάρω πληροφορίες σχετικά με τη μεταπτυχιακή φοιτητική χρηματοδότηση, επισκέφθηκα το www.gov.uk/masters-loan. Αυτό μου έδωσε μια γενική εικόνα και, κυρίως, τα κριτήρια επιλεξιμότητας – και ήμουν επιλέξιμη.

Το επόμενο μου βήμα ήταν να ψάξω ακόμα περισσότερο, καθώς αν και ήμουν σε θέση να πάρω δάνειο, αυτό δεν θα κάλυπτε τα δίδακτρα μου και τα έξοδα διαβίωσής μου. Στην περίπτωσή μου, στάθηκα τυχερή καθώς αφού έκανα το πτυχίο μου στο Derby, είχα το δικαίωμα για 25% έκπτωση από τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού μου. Όσον αφορά στο κόστος διαμονής, επέλεξα τη συγκατοίκηση και έτσι μπορώ να μοιράσω κάποια από τα έξοδα διαβίωσης.

Βρήκα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με άλλες επιλογές που είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.derby.ac.uk/study/fees-finance. Υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που κάποιος μπορεί να χρρειαστεί σχετικά με υποτροφίες για διεθνείς φοιτητές, χορηγία από τον εργοδότη σας και άρα πολλοί άλλοι τρόποι για να λάβετε βοήθεια. Ωστόσο, εάν αυτό εξακολουθεί να είναι ανέφικτο, υπάρχουν επιλογές για online σπουδές (University of Derby Online Learning), οι οποίες μπορούν να μειώσουν τα δίδακτρα και να σας επιτρέψουν να μείνετε στο σπίτι, καθώς θα σπουδάζετε με μερική απασχόληση ή να μεταβαίνετε στο Πανεπιστήμιο περιστασιακά.

3
Σωστή έρευνα και λύσεις

Η συμβουλή μου είναι να μην αφήσετε τα οικονομικά θέματα που αφορούν τις σπουδές σας να σας σταματήσουν – υπάρχουν πάντα λύσεις.

Κάντε την έρευνά σας και υπολογίστε τα έξοδα και όλες σας τις ανάγκες. Αυτό θα σας βοηθήσει να προγραμματιστείτε σωστά. Υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης στο Derby και πρακτική άσκηση που μπορείτε να κάνετε ενώ σπουδάζετε.

Αν μετακομίζετε στο Derby για τις σπουδές σας, κοιτάξτε:

Αν εργάζεστε αυτήν την περίοδο, φροντίστε να μιλήσετε στον εργοδότη σας για τη χορηγία σας

Για περισσότερες πληροφορίες για το Derby University, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education Services, στο 22 780250 η 22 772244.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,100FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending