fbpx

5 μεγάλες ανατροπές στο Κύπελλο Κύπρου από το 2010 μέχρι σήμερα!

Στην Κύπρο συνηθίσαμε κάπου να υποτιμάμε τον θεσμό του Κυπέλλου, δίνοντας μεγαλύτερη διάσταση στο πρωτάθλημα.

Το Κύπελλο, όμως, ευτυχώς δίνει τη δυνατότητα με τη διεξαγωγή νοκ-άουτ αγώνων να ζήσουμε εκπλήξεις, ανατροπές και αγωνία για μια στραβοκλωτσιά που μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να φέρει τούμπα την πρόκριση υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας.

Μάζεψα πιο κάτω 5 μεγάλες ανατροπές στον θεσμό από το 2010 και μετά:

1
Απόλλων-Ερμής, Β’ γύρος 2012

Ως φιναλίστ κυπέλλου 2011 ξεκινούσε την πορεία του στον Β’ γύρο του κυπέλλου 2011-12 ο Απόλλωνας. Εκεί βρήκε μπροστά του τον Ερμή Αραδίππου και στο πρώτο παιχνίδι στο Τσίρειο επικράτησε με 2-1. 

Στον επαναληπτικό του “Αμμόχωστος”, όμως, ζήσαμε ένα από τα πλέον δραματικά παιχνίδια στο κυπριακό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού προηγήθηκαν νωρίς με τον Joao Paulo και όταν κέρδισαν πέναλτι στα μέσα του Β’ ημιχρόνου φάνηκε να κλειδώνουν για τα καλά την πρόκριση.

Το πέναλτι όμως απέκρουσε ο τερματοφύλακας των “φτεροπόδαρων”, Brooks και δευτερόλεπτα αργότερα οι Αραδιππιώτες ισοφάρισαν. Στο 80′ μάλιστα κέρδισαν πέναλτι το όποιο όμως κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Chvalovsky, πριν γίνει τελικά το 2-1 στο 84′.

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί που ο Χριστόδουλος Κουντουρέττης έκανε το 3-1 στο 93′ και χάρισε μια χρυσή πρόκριση στην ομάδα του.

2
ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ, Β’ γύρος 2013

Μεγάλο ματς ανέδειξε η φάση των 16 του Κυπέλλου 2012-13, αφού η κληρωτίδα “έβγαλε” το ζευγάρι ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΑΠΟΕΛ! Στο πρώτο ματς στο Τσίρειο ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 0-2, αποκτώντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά.

Αυτό το προβάδισμα έγινε ακόμα πιο μεγάλο, όταν στον επαναληπτικό του ΓΣΠ η ομάδα της Λευκωσίας προηγήθηκε πολύ νωρίς με τον Adorno.

Η ΑΕΛ, ωστόσο, κάθε άλλο παρά παράδωσε τα όπλα και πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν μπροστά στο σκορ με 1-2, χάρη σε 2 τέρματα από τους Vouho και Monteiro.

Sto 63′ μάλιστα ο Vouho με 2ο προσωπικό τέρμα έκανε το 1-3 και πλέον η πρόκριση έγειρε προς Λεμεσό μεριά.

Στο 67′ ο επιθετικός των Λεμεσιανών αποβλήθηκε, αλλά παρά την πίεση του ΑΠΟΕΛ το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, η πρόκριση πήγε στην ΑΕΛ που τη συγκεκριμένη σεζόν έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

3
Απόλλων-Ερμής, ημιτελικά 2014

Ότι έκανε το 2012, έμελλε να το κάνει και 2 χρόνια αργότερα ο Ερμής απέναντι στον Απόλλωνα, αυτή τη φορά όμως για τα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Στο πρώτο παιχνίδι του Τσιρείου η ομάδα της Λεμεσού είχε επικρατήσει με 2-1 (σκόρερ οι Guie-Guie και Garcia), με το τέρμα όμως που είχε σημειώσει ο Tagbajumi να δίνει ελπίδες στους Αραδιππιώτες.

Στον επαναληπτικό του “Αμμόχωστος” ο Tagbajumi ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στα μέσα του Β’ ημιχρόνου, δίνοντας σκορ πρόκρισης στον Ερμή. Σχεδόν άμεσα όμως ο Sangoy ισοφάρισε για τον Απόλλωνα, με την πρόκριση να αλλάζει και πάλι χέρια.

Στο 83′ όμως ο Ταραλίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και η πρόκριση θα κρινόταν πλέον στην παράταση.

Εκεί, ο απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Αντρέας Παπαθανασίου που με 2 προσωπικά τέρματα έστειλε τον Ερμή στον τελικό (όπου έχασε από τον ΑΠΟΕΛ με 2-0).

4
ΑΕΛ-Ομόνοια, Β’ γύρος 2010

Η φάση των 16 στο Κύπελλο της περιόδου 2009-10 επιφύλασσε μεγάλο παιχνίδι από τη στιγμή που κληρώθηκαν μεταξύ τους ΑΕΛ και Ομόνοια.

Στο πρώτο ματς η Ομόνοια επικράτησε μέσα στο Τσίρειο με 0-1 και πήρε κεφάλι στην υπόθεση πρόκριση. Όλα ανατράπηκαν όμως στον επαναληπτικό του ΓΣΠ!

Στο 40′ ο Runga ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα για την ΑΕΛ και στο 85′ ο Serjao έκανε το 0-2 και έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά!

5
Παραλίμνι-Πάφος, Β’ γύρος 2018

Πολλές συγκινήσεις πρόσφεραν Παραλίμνι και Πάφος FC όταν συναντήθηκαν πέρσι στο Β’ γύρο του Κυπέλλου Κύπρου!

Στο πρώτο ματς στο “Τάσος Μάρκου” η Ένωση έκανε εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Κολοκούδια.

Όταν στα μέσα του Β’ ημιχρόνου, μάλιστα, έγινε το 3-0 με αυτογκόλ, οι “βυσσινί” είχαν πλέον ισχυρότατο προβάδισμα. Προβάδισμα που ψαλιδίστηκε από 2 τέρματα της Πάφου στα τελευταία λεπτά, αλλά παρέμενε μεγάλο (3-2).

Στον επαναληπτικό του Παφιακού όμως τα πάντα ήταν διαφορετικά! Μέχρι το 28′ η Πάφος είχε σκορ πρόκρισης (2-0) και παρά το γεγονός πως έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φυλακτού και παρά την πίεση της Ένωσης ήταν οι Παφίτες που χαμογέλασαν!

Θυμάσαι κάποια άλλη ανατροπή στο θεσμό του κυπέλλου τα τελευταία χρόνια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending