fbpx

5+1 αξέχαστοι Ισραηλινοί ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τα γήπεδα μας!

Ανέκαθεν η Κύπρος και το Ισραήλ είχαν ανεπτυγμένες σχέσεις σε διάφορους τομείς. Ένας από αυτούς είναι φυσικά και το ποδόσφαιρο. Άλλωστε, η εθνική ομάδα του Ισραήλ ήταν η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε η δική μας Εθνική ως ενιαίο κράτος το 1960.

Ήταν, λοιπόν, αναπόφευκτο, στην ατελείωτη ξενομανία που κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο μας, να έρθουν να παίξουν μπάλα στην Κύπρο Ισραηλινοί παίκτες.

Ανάμεσα τους, υπήρξαν μερικοί που πραγματικά εντυπωσίασαν και παραμένουν ακόμα αγαπητοί ανάμεσα στους φιλάθλους των κυπριακών ομάδων.

5+1 ξεχωριστές περιπτώσεις Ισραηλινών παικτών στην Κύπρο είναι που μάζεψα παρακάτω:

1
Dudu Biton

Ήρθε στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ το δεύτερο εξάμηνο της περιόδου 2012-13 ως δανεικός από τη βελγική Standard Liege.

Ο Dudu Biton με τα 6 του γκολ σε 13 αγώνες συνέβαλε ουσιαστικά στην κατάκτηση του τίτλου από τους γαλαζοκιτρίνους και παρά το σύντομο πέρασμα του από το νησί μας παραμένει ακόμα και σήμερα ένας από τους αγαπημένους ξένους των οπαδών της λευκωσιάτικης ομάδας.

2
Roberto Colautti

Τον ήθελε από το καλοκαίρι του 2012 η Ανόρθωση, με τον γεννημένο στην Αργεντινή, αλλά κάτοχο ισραηλινού διαβατηρίου επιθετικό να έρχεται τελικά στο νησί μας και τη “Μεγάλη Κυρία” ένα χρόνο αργότερα.

Τη σεζόν 2013-14 ο Roberto Colautti σε σύνολο 32 αγώνων σημείωσε 15 τέρματα, ενώ την επόμενη χρονιά (2014-15) φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ (22 συμμετοχές / 8 γκολ) που ήταν και η τελευταία ομάδα στην καριέρα του.

3
Yuval Spungin

Από τα πλέον σταθερά μπακ του πρωταθλήματος μας ήταν την τριετία 2010-13 ο Yuval Spungin.

Τον διεθνή δεξιό μπακ έφερε στην Κύπρο η Ομόνοια με τον Ισραηλινό να “γράφει” στην 3χρονη παρουσία του στο “Ηλίας Πούλλος” 72 συμμετοχές και να καθιερώνεται στις συνειδήσεις των πρασίνων ως μια εξαιρετικά αξιόπιστη λύση τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά.

4
Ariel Harush

Αποτέλεσε τον φύλακα-άγγελο της εστίας της Ανόρθωσης κατά την περσινή περίοδο. Οι Βαρωσιώτες έκαναν μπόλικη υπομονή μέχρι να αποσπάσουν την υπογραφή του Ariel Harush και στο τέλος δικαιώθηκαν.

Σε 36 παιχνίδια δέχτηκε μόλις 17 τέρματα (15 φορές κράτησε ανέπαφη την εστία του) παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου από τους κυανόλευκους, ενώ ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος πορτιέρε του περσινού πρωταθλήματος.

5
Guy Haimov

Τη σεζόν 2012-13 ο Guy Haimov ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΚ ως δανεικός από την Maccabi Tel Aviv και με το “καλημέρα” αποδείχθηκε εξαιρετική επιλογή.

Δημιούργησε ρεκόρ απαραβίαστης εστίας, κρατώντας ανέπαφη την εστία του για 739 λεπτά (14 clean sheets συνολικά στη σεζόν) βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην εξασφάλιση της 3ης θέσης από τους Λαρνακείς.

6
Barak Yitzhaki

Την ίδια σεζόν με τον Haimov και από την ίδια ομάδα ήρθε ως δανεικός στην Ανόρθωση ο Barak Yitzhaki και αποδείχθηκε ένας από τους πιο ολοκληρωμένους επιθετικούς που είδαμε στα γήπεδα μας.

Αγωνίστηκε σε 23 αγώνες σημειώνοντας 13 τέρματα, τα πλείστα εκ των οποίων τα περισσότερα στο 2ο μισό της σεζόν βοηθώντας ουσιαστικά την “Μεγάλη Κυρία” στην προσπάθεια που έκανε τότε για κατάκτηση του πρωταθλήματος (περιορίστηκε τελικά στη 2η θέση).

Μέχρι και σήμερα απάντες στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τον Ισραηλινό σέντερ φορ.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Ισραηλινός παίκτης από τους πιο πάνω;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending