fbpx

H Cyta βραβεύτηκε ως «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος»!

Η Cyta βραβεύτηκε ως “Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος” και εξασφάλισε, ταυτόχρονα, Ειδική Τιμητική Διάκριση για την υψηλότερη βαθμολογία στο διαγωνισμό των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων 2018, για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 και τα βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Το βραβείο του «Χρυσού Προστάτη του Περιβάλλοντος» αποτελεί  τη σημαντικότερη διάκριση στην Κύπρο σχετικά με το περιβάλλον και απονέμεται σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς που διαχειρίζονται τα περιβαλλοντικά θέματα ως αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής τους πολιτικής, υιοθετώντας πρακτικές και δράσεις που προστατεύουν το περιβάλλον, μειώνουν την κατανάλωση φυσικών πόρων και ενισχύουν τους τοπικούς περιβαλλοντικούς φορείς, καθώς και για τις φιλοπεριβαλλοντικές τους δράσεις.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), το Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), τον Οργανισμό Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Κύπρου (ΟΓΕΕ) Λεμεσού και το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus.

Η βράβευση της Cyta αποτελεί ακόμη μια σημαντική διάκριση για τον Οργανισμό και τις δράσεις που εντάσσει στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης. Ανάμεσα σε άλλα, η Cyta έχει διακριθεί και ως ο μοναδικός Οργανισμός στην Κύπρο με επαλήθευση για Μηδενικά Απόβλητα στις Xωματερές με ποσοστό ανακύκλωσης/επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων στο 97%, ενώ έχει καταφέρει να πιστοποιήσει όλα τα  καταστήματα Cyta ως “Green Offices”.

Επιπρόσθετα, η Cyta υιοθέτησε από το 2016 την προσπάθεια για περαιτέρω μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματoς, με τη φύτευση αριθμού δέντρων που αντιστοιχεί  στο 10% των νέων συνδέσεων της Υπηρεσίας Cytavision, στο πλαίσιο συνεργασίας με την πρωτοβουλία «Πρασινίζουμε την Κύπρο».

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending