fbpx

Τσιτσιπάς – Θυμίζει κάτι από Παγδατή του 2006!

Είτε ασχολείσαι με το άθλημα είτε όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να μεν επρόσεξες το όνομα του Τσιτσιπά σε όλα τα sites, αθλητικά και μη, αυτές τις μέρες.

Ναι, η ιστορία επαναλαμβάνεται!

Παρόμοια πορεία είχε και ο δικός μας Μάρκος Παγδατής ακριβώς 13 χρόνια πριν που είχε ξεσηκώσει ολόκληρο τον κόσμο με τις τεράστιες εμφανίσεις του στην Μελβούρνη.

1
Χωρίς αμφιβολία ο Μάρκος «σύστησε» το άθλημα του τένις στην Κύπρο

Ακόμα και Ελλάδα μπορούμε να πούμε, αφού μέχρι τότε λίγοι ήταν αυτοί που ασχολούνταν! Προηγουμένως, το 2003, ο Μάρκος είχε κατακτήσει το Australian Open στα Juniors. To 2005 τραβάει την προσοχή με την είσοδο του στους «16» του Australian Open αποκλείοντας μεγάλα ονόματα τενίστων χωρίς όμως να φτάνει κάπου μακριά στο τουρνουά!

Επιστρέφει το 2006 με νίκες, ήττες, εμπόδια και την καλύτερη προετοιμασία για την Αυστραλία. Ξεκίνα την πρεμιέρα του κερδίζοντας το νούμερο 115 στον κόσμο και στην συνέχεια αντιμετώπισε τον Radek Stepanek (νούμερο 20 στον κόσμο).

Τα προγνωστικά εναντίων του Μάρκου, αλλά ο ίδιος δε σταμάτησε να πιστεύει και κόντρα σε κάθε λογική, πήρε την τεράστια νίκη! Και ξανά στους «16» του Australian Open ο Μάρκος γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος!

2
Ίσως η σπουδαιότερη νίκη στην καριέρα του!

Ο 20χρονος τότε Μάρκος καταφέρνει να κερδίσει το νούμερο 3 παίχτη της παγκόσμιας κατάταξης και συνεχίζει να γράφει ιστορία! Όπως το χαρακτήρισαν τότε, παίζοντας διαστημικό τένις, ο Παγδατής κερδίζει ακόμα ένα παίχτη των ψηλών θέσεων της παγκόσμιας κατάταξης και κλείνει μια θέση στους «4» της διοργάνωσης!

3
Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Οι εξέδρες του γηπέδου είχαν μετατραπεί σε ποδοσφαιρικό γήπεδο (εκείνο που ξέρουμε καλά) από τον κόσμο της ελληνοκυπριακής κοινότητας της Μελβούρνης. Ημιτελικός του Australian Open και ο Παγδατής καταφέρνει να κερδίσει τον Αργεντίνο David Nalbandian, νούμερο 4 στον κόσμο, μάλιστα και με ανατροπή!

Ο Παγδατής, και εμείς, στα ουράνια! Εμείς, όπως πάντα, με φανέλες με τη φωτογραφία του Μάρκου, σιντριβάνια, πανηγυρισμοί!

Τελικός, 29 Ιανουαρίου 2006, Ο Παγδατής είχε να αντιμετωπίσει τον Federer, για 4η φορά στους τελευταίους 17 μήνες. Η ιστορία δεν άλλαξε, ο Ελβετός ως πιο ξεκούραστος και έμπειρος κατάφερε να κερδίσει τον Μάρκο!

Φέτος η ιστορία επαναλαμβάνεται, με τον 20χρονο Τσιτσιπά να γράφει ιστορία με την πορεία του στο Αυστραλιανό Όπεν!

Και κατά τη γνώμη του Μάρκου Παγδατή, ο Τσιτσιπάς «εδώ που έφτασε μπορεί να κερδίσει και το αυστραλιανό Όπεν». Ήδη απέκλεισε τον Federer!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending