fbpx

Βρήκαμε 5 ζαχαροπλαστεία της Κύπρου με τα πιο ιδιαίτερα γλυκά!

Όλοι είμαστε λάτρεις του γλυκού (άντε, οι περισσότεροι)! Πες μου μια φορά που μετά το οικογενειακό τραπέζι και το γνωστό “έφα τζιαι έσπασα”, δεν είπες “εεε αφήνω τζιαι λίο τοπούι για το γλυκό”;

Αν πραγματικά είσαι φανατικός των γλυκών, σίγουρα θα γνωρίζεις τα ακόλουθα ιδιαίτερα γλυκά από ζαχαροπλαστεία στην Κύπρο.

Δες ποια 5 ζαχαροπλαστεία της Κύπρου σου μαζέψαμε με τα πιο ιδιαίτερα γλυκά:

1
Γιαγιά Βικτωρία – Σιροπιαστή Καρυδόπιτα

facebook.com / Γιαγιά Βικτωρία

Το πασίγνωστο στέκι στη Λευκωσία δεν μπορεί να είναι άλλο από το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο Γιαγιά Βικτώρια, που φέρει σαλονικιώτικο άρωμα.

Αν και φημίζεται για την ποικιλία των σπιτικών και παραδοσιακών γλυκών και αλμυρών και της μπουγάτσας του, εμείς θα λέγαμε πως το πιο ιδιαίτερο γλυκό που προσφέρει είναι η σιροπιαστή καρυδόπιτα Θεσσαλονίκης, με επικάλυψη σοκολάτας.

Facebook: Γιαγιά Βικτωρία

Το συγκεκριμένο γλυκό συνδυάζει το παραδοσιακό στοιχείο -την καρυδόπιτα- με τον παράδεισο της σοκολάτας. Το αποτέλεσμα είναι απερίγραπτο!

2
New York Sweets – Nutellino

newyorksweets.com.cy

Το ζαχαροπλαστείο New York Sweets ξεκίνησε από ένα μικρό εργαστήρι στη Λεμεσό και κατέληξε να έχει παραρτήματα ανά το Παγκύπριο.

Όπως το λέει και το όνομα του, τα γλυκιστικά που πωλεί είναι κυρίως χαρακτηριστικά γλυκά της Νέας Υόρκης, όπως τα brownies. Ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό γλυκό που έχει στο μενού του, το ζαχαροπλαστείο, είναι το Nutellino.

Το Noutellino είναι ένα απίστευτο δημιούργημα, που αν είσαι λάτρης της Nutella, θα γίνει το αγαπημένο σου. Πρόκειται για ένα κέικ σοκολάτας με: μους σοκολάτας, nutella, ψιλοκομμένα φουντούκια και κάλυψη με γλάσο σοκολάτας και φουντούκια. Υπέροχο!

3
Donut market – Donut Cinnamon

Facebook: @Donut Market

Το Donut Market με το κεντρικό του παράρτημα στο Παραλίμνι (αλλά και στη Λάρνακα), “τρελαίνει” με τις μοναδικές γεύσεις των donuts του.

Παρέχει στους πελάτες του μια ποικιλία από donuts, τα πιο παραδοσιακά, όπως το Bavarian cream donut, και τα πιο δημιουργικά όπως το Bueno donut.

Ωστόσο, ένα από τα donuts που ξεχωρίζει σίγουρα από τα υπόλοιπα και αξίζει να το δοκιμάσεις είναι το Donut Cinnamon. Ένας μοναδικός συνδυασμός του κλασικού donut με κάτι που θυμίζει cinnamon roll…απλά ονειρικό!

4
Boutique Patisserie – White Chocolate Raspberry Cheesecake

Facebook: @boutiquepatisserie7

Το Boutique Patisserie ένα μικρό κατάστημα κέικ που στολίζει τη Λεωφόρο Νίκης στη Λευκωσία. Το κάθε κέικ που κατασκευάζεται μέσα σε αυτό το μικρό εργαστήρι, είναι μοναδικό και πεντανόστιμο.

Ωστόσο, πάντα θα υπάρχει ένα γλυκό το οποίο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο απο το White Chocolate Raspberry Cheesecake.

Αυτό το κέικ πρόκειται για το 2ο γλυκό που δημιούργησε η ιδιοκτήτρια του Boutique Patisserie και αποδεικνύεται ως το πιο αγαπημένο και δημοφιλές γλυκό του καταστήματος.

5
Sweet Nest Patisserie – Chocolate Explosion Cake

sweetnest.com.cy

Το γνωστό ζαχαροπλαστείο Sweet Nest Patisserie με έδρα του τη Λεμεσό μαγεύει τους επισκέπτες του με τις λαχταριστές δημιουργίες του.

Το ζαχαροπλαστείο προσφέρει μια ποικιλία από παραδοσιακά γλυκά, κέικ και εποχιακά γλυκά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

sweetnest.com.cy

Από όλα τα γλυκά του Sweet Nest Patisserie, τα παγωτά του  είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και η μοναδική έκρηξη σοκολάτας…. το Chocolate Explosion cake! Είναι ένας συνδυασμός όλων των αγαπημένων ειδών σοκολάτας, όπως τα Oreo και η bueno σοκολάτα.

Όλα τα πιο πάνω γλυκά αξίζουν να τα δοκιμάσεις! Ξεχάσαμε κάποιο δικό σου αγαπημένο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending