fbpx

5+1 Κύπριοι ποδοσφαιριστές που ίσως δεν ήξερες ότι αγωνίζονται ακόμα!

Δεν σου έτυχε ποτέ να πέσεις πάνω σε ένα όνομα ποδοσφαιριστή και να διερωτηθείς “Παίζει ακόμα μπάλα αυτός;”

Αυτό ακριβώς πέρασε από το δικό μου μυαλό όταν κάπου διάβασα πως ο Lucio (η αμυντικούρα που μάθαμε στη Leverkusen στις αρχές του 2000 και αργότερα αγωνίστηκε στην Bayern και την Inter) παίζει ποδόσφαιρο ακόμα παρά το γεγονός πως “πατά” τα 40.

Με αυτό το σκεπτικό έψαξα να βρω αντίστοιχες περιπτώσεις Κυπρίων ποδοσφαιριστών.

Δες ποιοι είναι:

1
Άνθος Σολωμού – Εθνικός Άσσιας

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Απόλλωνα, που ήταν και η ομάδα που του έδωσε τις πρώτες του συμμετοχές στην Α’ Κατηγορία τη σεζόν 2003-04. Στους γαλάζιους ο Λεμεσιανός χαφ παρέμεινε μέχρι το 2009 όταν και μετακόμισε στον ΑΠΟΕΛ.

Στους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας ο Άνθος Σολωμού παρέμεινε μέχρι το 2014. Ακολούθησε ένα πέρασμα από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, πριν ξενιτευτεί το 2015 για λογαριασμό της ρουμανικής Otelul Galati.

Δόξα Κατωκοπιάς, η ιρανική Rah Ahan, ΑΕΖ και Διγενής Ορόκλινης ακολούθησαν για τον πρώην διεθνή χαφ (13 συμμετοχές με την Εθνική).

Σήμερα, στα 33 προς 34 του αγωνίζεται στον Εθνικό Άσσιας, με τον οποίο μετρά μέχρι στιγμής 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας.

2
Κρίστης Θεοφίλου-Αμαθούς Αγίου Τύχωνα

Γέννημα-θρέμμα του Απόλλωνα είναι ο Κρίστης Θεοφίλου. Ο δυναμικός αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Απόλλωνα και το 2000 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα.

Στους γαλάζιους της Λεμεσού, ο Κρίστης παρέμεινε μέχρι το 2012 (εξαίρεση η σεζόν 2010-11 που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ).

Ακολούθησε μια διετία στην ΑΕΛ και άλλα 3 χρόνια στον Άρη. Το φθινόπωρο του 2017 μεταγράφηκε στον ΘΟΪ Λακατάμιας, όπου στάθηκε άτυχος, αφού υπέστη ρήξη χιαστών.

Φέτος, αν και τον Απρίλη θα πατά αισίως στα 39 του χρόνια, συνεχίζει την καριέρα του στην Αμαθούς Αγίου Τύχωνα, καταγράφοντας μέχρι στιγμής 17 συμμετοχές.

3
Αλέκος Αλέκου-Αμαθούς Αγίου Τύχωνα

Στην Αμαθούς συνεχίζει την καριέρα του από το καλοκαίρι ακόμα ένας πολύπειρος Λεμεσιανός ποδοσφαιριστής, ο 35χρονος Αλέκος Αλέκου.

Ο Αλέκος ξεκίνησε την καριέρα του στον Άρη το 2000. Στην “ελαφρά ταξιαρχία” παρέμεινε μέχρι το 2008 με εξαίρεση τη σεζόν 2006-07 που αγωνίστηκε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε μια διετία στον Εθνικό Άχνας και σύντομες παρουσίες στον ΑΠΟΠ/Κινύρα Πέγειας, την ΑΕΚ, τη Νέα Σαλαμίνα και την ουγγρική Soproni, πριν επιστρέψει το 2012 στην ομάδα που ανδρώθηκε, τον Άρη.

Το 2013 μετακόμισε στην Ελλάδα, όπου αγωνίστηκε στον ΠΑΟ Κρουσώνας και την Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Από εκεί ακολούθησαν παρουσίες σε ομάδες της Φινλανδίας (FC Jazz και KTP), της Ινδονησίας (Barito Putera) και της Σλοβακίας (Poprad), πριν επιστρέψει στην Κύπρο το 2017 για την Αγία Νάπα.

4
Αντρέας Παπαθανασίου-Ονήσιλος Σωτήρας

Μάθαμε τον 35χρονο επιθετικό από την παρουσία του στον Ερμή Αραδίππου στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Το 2008 τον απέκτησε ο ΑΠΟΕΛ στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 2010.

Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από την Ανόρθωση για τον Αντρέα Παπαθανασίου, πριν επιστρέψει στον Ερμή. Η σεζόν 2015-16 τον βρήκε στο Ζακάκι και την ΑΕΖ και από εκεί ξανά στη Λάρνακα για λογαριασμό της Αλκή Ορόκλινη (2016-17).

Από το καλοκαίρι του 2017 αγωνίζεται με τη φανέλα του Ονήσιλου Σωτήρας, όπου φέτος μετρά μέχρι στιγμής 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας.

5
Αντώνης Παναγή-Ομόνοια Αραδίππου

Παρά τα 35 του χρόνια, τα πόδια του αρχηγού της Ομόνοιας Αραδίππου, Αντώνη Παναγή, κρατάνε καλά. Ο μέσος από τη Λάρνακα ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νέα Σαλαμίνα, πριν πάρει το 2006 μεταγραφή για τον Απόλλωνα.

Από εκεί ακολούθησαν παρουσίες στην Αλκή Λάρνακας, τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και την ΑΕΚ πριν επιστρέψει στη Σαλαμίνα τη σεζόν 2010-11.

Αυτή ήταν και η τελευταία σεζόν του Αντώνη με τη φανέλα της βαρωσιώτικης ομάδας αφού, από το 2011 φορά τη φανέλα με τα περιστέρια στο στήθος ο μεγάλος αδελφός του Γιώργου Παναγή.

6
Γιώργος Ελευθερίου-ΑΣΙΛ Λύσης

Ο 34χρονος σήμερα Γιώργος ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΑΠΟΕΛ στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 2006, χωρίς όμως να πάρει πολλές ευκαιρίες. Τη σεζόν 2006-07 αγωνίστηκε στον Διγενή Μόρφου, για να ακολουθήσει μια σεζόν στη Νέα Σαλαμίνα.

Η νέα περιπέτεια στην καριέρα του μέσου άκουε στο όνομα “Δόξα Κατωκοπίας” στην οποία πέρασε την τριετία 2008-2011. Ακολούθησε μια άκρως πετυχημένη πενταετία με τη φανέλα της ΑΕΛ, ενώ το 2016 φόρεσε ξανά τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας.

Το 2017 μεταγράφηκε στην ΠΑΕΕΚ και από το καλοκαίρι ενισχύει την προσπάθεια του ΑΣΙΛ, με τον  οποίο αγωνίστηκε μέχρι σήμερα σε 14 αγώνες.

Ήξερες πως οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές παίζουν ακόμα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending