fbpx

Γιατί να σπουδάσεις Εργοθεραπεία (Occupational Therapy) στο Coventry University;

Ανερχόμενος, με μεγάλη ζήτηση και απορρόφηση στην αγορά εργασίας είναι ο κλάδος της εργοθεραπείας, ο οποίος ανήκει στον ευρύτερο τομέα των παραϊατρικών επαγγελμάτων.

Ένα πτυχίο στην εργοθεραπεία -και η επακόλουθη δυνατότητα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας και Φροντίδας (HCPC)- σας επιτρέπει να εργαστείτε σε πολλούς κλάδους του τομέα υγείας και κοινωνικής μέριμνας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ο πτυχιούχος εργοθεραπευτής δουλεύει με άτομα όλων των ηλικιών και ικανοτήτων. Μεταξύ άλλων, ο εργοθεραπευτής εργάζεται με ηλικιωμένα άτομα μειωμένης λειτουργικότητας και αυτονομίας, με άτομα που πάσχουν από άνοια, άτομα που βρίσκονται σε φάση ανάρρωσης μετά από εγκεφαλικά επεισόδια και χειρουργικές επεμβάσεις. Εργάζεται, επίσης, με παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, με στόχο να τα βοηθήσει να ενταχθούν στη σχολική ζωή και το παιχνίδι.

Γιατί στο Πανεπιστήμιο του Coventry;

gillespies.co.uk

Ένα βραβευμένο πανεπιστήμιο, το οποίο δεσμεύεται να παρέχει στους φοιτητές του την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Επενδύει συνεχώς τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και στην καινοτόμο προσέγγισή του στην εκπαίδευση.

Οι φοιτητές επωφελούνται από τη διδασκαλία που σχετίζεται με τη βιομηχανία και τους πόρους και την υποστήριξη που έχουν σχεδιαστεί για να τους βοηθήσουν να πετύχουν. Αυτά ποικίλουν από τη σύγχρονη βιβλιοθήκη και τις εγκαταστάσεις πληροφορικής, μέχρι τις ειδικές συμβουλές σταδιοδρομίας και τις εντυπωσιακές δραστηριότητες των φοιτητών.

• Πιστοποίηση και επαγγελματική αναγνώριση

Ο κλάδος αυτός είναι διαπιστευμένος και αναγνωρίζεται από τους ακόλουθους φορείς:

  • Health and Care Professions Council
  • Royal College of Occupational Therapists

Όταν εγγραφείτε στον συγκεκριμένο κλάδο, είστε σε θέση να γίνετε μέλος του Royal College of Occupational Therapists.

Ο κλάδος αυτός στοχεύει να σας εκπαιδεύσει ώστε να γίνετε επαγγελματίες θεραπευτές και να μπορείτε να υποβάλετε αίτηση εγγραφής στο HCPC και στο RCOT.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, είστε σε θέση να γίνετε επαγγελματικό μέλος του RCOT και να υποβάλετε αίτηση εγγραφής για να μπορείτε να ασκήσετε το επάγγελμά του εργοθεραπευτή.

• Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου περιλαμβάνουν ένα πραγματικό ασθενοφόρο, το οποίο οι σπουδαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως μέρος της πρακτικής τους, καθώς και ένα ειδικά σχεδιασμένο Κέντρο Κλινικών Δεξιοτήτων και Προσομοίωσης. Αυτό επιτρέπει την πολύ βελτιωμένη ποιότητα εκπαίδευσης στην περίθαλψη του ασθενούς και την ασφάλεια των ασθενών.

• Νοσοκομειακοί χώροι

Υπάρχουν δύο πλήρως εξοπλισμένοι νοσοκομειακοί χώροι, καθένας από τους οποίους περιλαμβάνει 4 κρεβάτια. Οι θάλαμοι είναι κατασκευασμένοι σύμφωνα με τα πρότυπα του NHS και περιλαμβάνουν κινητά κρεβάτια, εξοπλισμό πρώτων βοηθειών και εργαλεία παρακολούθησης ασθενών.

• Εργαστήριο SuperLab

Το κτίριο Alison Gingell περιλαμβάνει ένα τελευταίας τεχνολογίας SuperLab, ικανό να χωρέσει μέχρι 270 άτομα ταυτόχρονα. Οι εγκαταστάσεις του εργαστηρίου περιλαμβάνουν εξοπλισμό για μικροσκόπια, ανάλυση DNA και ιατροδικαστικές εξετάσεις.

• Προοπτικές καριέρας

Προσφέροντας τρεις αξιολογούμενες πρακτικές τοποθετήσεις, οι φοιτητές έχουν πάνω από 29 εβδομάδες πρακτικής εξάσκησης και τοποθετήσεις σε διάφορα περιβάλλοντα (NHS, κοινωνική μέριμνα, φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδιωτική πρακτική). Υποστηρίζονται από εκπαιδευτικούς πρακτικής άσκησης, των οποίων η επίβλεψη διευκολύνει και επιτρέπει την ανάπτυξη του φοιτητή ως έναν ολοκληρωμένο επαγγελματία.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Coventry University, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education Services, στο 22780250 ή 22772244.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending