fbpx

Πώς θα αντιδρούσαν οι Κύπριοι άντρες αν αναγκάζονταν να φορούν… τακούνια;

Όπως λέει και μια παροιμία: Δείξε μου τι τακούνια φοράς, να σου πω πώς νιώθεις (Κανένας, ποτέ)! Άραγε, πως θα ένιωθαν οι Κύπριοι άντρες αν φορούσαν… τακούνια;

Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, κατά τον 17ο αιώνα, τα ψηλά τακούνια δεν αποτελούσαν ένα αξιοπερίεργο θέαμα, αφού η μόδα και η χρήση τους ξεκίνησε από τους άντρες.

Αυτό το είδος παπουτσιών φορέθηκε πρώτη φορά από αριστοκράτες της Δυτικής Ευρώπης. Τα τακούνια χαρίζουν ύψος, το οποίο συνδυάζεται με την εξουσία.

Ωστόσο, σήμερα τα τακούνια συνδέονται με τις γυναίκες. Σε πολλές χώρες, η αντίληψη του να φορούν τακούνια οι άντρες δεν είναι μια κοινωνικά δημοφιλής ιδέα.

Πώς θα φαντάζονταν οι Κύπριοι, του 21ου αιώνα, τους εαυτούς τους να φοράνε τα 12ποντα τακούνια και ποιες αντιδράσεις θα είχαν;

Σκεφτήκαμε κάποιες από τις επικρατέστερες απόψεις που μπορείς να δεις πιο κάτω:

1
Ο άντρας ο πολλά βαρύς

Ο άντρας ο βαρύς και ασήκωτος! Ο τύπος του Κύπριου άντρα που θα έκανε τα πάντα για να μην αναγκαζόταν να φορέσει τακούνια.

Η μαγκιά και η τεστοστερόνη ξεχειλίζει από παντού, ώστε μόνο ντροπή θα ένιωθε για τον εαυτό του και απόρριψη από την κοινωνία.

Ένας γνήσιος άντρας που θεωρεί τον εαυτό του υπερβολικά αρσενικό δεν θα μπορούσε να πέσει σε τέτοιο “παράπτωμα“.

2
Άρνηση και Αποδοχή

Ο αντρικός εγωισμός δύσκολα υποχωρεί. Τι συμβαίνει όμως όταν υπάρχει εξαναγκασμός, χωρίς δεύτερη επιλογή; Σε αυτό το σημείο έρχεται ο δεύτερος τύπος, που αποτελείται από Κύπριους άντρες οι οποίοι αν αναγκάζονταν, θα το έκαναν.

Στην αρχή είναι λογικό να βρίσκεται κάποιος σε άρνηση, αφού αυτό που ζητάς είναι σχεδόν αδύνατο. Πολλοί είναι αυτοί που αν αναγκάζονταν, θα μάθαιναν και θα δοκίμαζαν να περπατήσουν πάνω σε τακούνια.

Αυτό αποτελεί μια πρόκληση για τους ίδιους, αφού γενικότερα τα ψηλά παπούτσια συνδέονται με το γυναικείο φύλο. Οι αντιδράσεις τους όμως, θα ήταν όλα τα λεφτά! 😉

3
Men Style Icons και η νέα μόδα

Θα ήταν μια νέα μόδα που πολλοί άντρες θα είχαν την αυτοπεποίθηση να φορέσουν τακούνια και να διεκδικήσουν μια θέση στην κοινωνία. Μια μερίδα Κυπρίων θα μπορούσε να πράξει το διαφορετικό.

Η αυτοπεποίθηση και η πρόκληση του (εξ)αναγκασμού να φορέσουν τακούνια, θα λειτουργούσε ως κίνητρο για τον εαυτό τους. Τα λόγια του κόσμου και επικρίσεις, θα τους άφηναν αδιάφορους.

Έτσι, θα μπορούσαν να αποδείξουν την ισότητα των δύο φύλων. Και όπως μπορεί να πει ο Κύπριος “Μισή αντροπή δική τους, μισή δική μου“!

4
Ο φόβος της… “βλακείας” μπροστά στην κοινωνία

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο μεγαλύτερος φόβος του άντρα είναι να νιώσει υποδεέστερος από μια γυναίκα. Είχαμε αναφερθεί στην κατηγορία του αναγκασμού και της αποδοχής μιας πράξης. Τι γίνεται όμως όταν ένας άντρας αναγκάζεται να κάνει κάτι που ο ίδιος δεν θέλει;

Η πρώτη αντίδραση σε αυτό είναι ο φόβος. Ο φόβος για την πράξη αυτή και ο φόβος του πόσο ανόητος μπορεί να φανεί στην κοινωνία. Ας μην ξεχνάμε πως το γόητρο και η αξιοπρέπεια ενός Κύπριου άντρα είναι το παν!

Αυτός ο φόβος συνδέεται με τον εξευτελισμό της αντρικής εξουσίας, αφού προκαλούν τους ίδιους να κάνουν κάτι που δεν μπορούν. Συνεπώς η αντίδραση θα ήταν απλά “δεν θα κάνω κάτι τόσο χαζό“!

Ποια θα ήταν η δική σου αντίδραση σε αυτή την πρόκληση; Γράψε comment λέγοντας την άποψη σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending