fbpx

Μάθε γιατί ο Στέφανος διάλεξε το Nottingham Trent University για τις σπουδές του στην Αγγλία!

Θα ήθελες να κάνεις τις σπουδές σου στο Ηνωμένο Βασίλειο; Σκέφτεσαι πώς μοιάζει η φοιτητική ζωή και θα ήθελες να μάθεις τα βασικά στοιχεία από τις εμπειρίες ενός φοιτητή εκεί;

Πρόσφατα μιλήσαμε με έναν Κύπριο φοιτητή που σπουδάζει στο Nottingham, τον Στέφανο Χατζηττοφή. Συγκεκριμένα, σπουδάζει Μαθηματικά στο Nottingham Trent University.

Δες πιο κάτω όσα μας είπε για τη φοιτητική του ζωή στο Nottingham Trent University:

– Γεια σου Στέφανε. Θα θέλαμε αρχικά να σε ρωτήσουμε γιατί διάλεξες το Nottingham Trent University για τις σπουδές σου; Τι σε κέρδισε εκεί;

Αυτό που με κέρδισε στο Nottingham Trent University είναι ότι είναι ένα από τα πανεπιστήμια της Αγγλίας που το μεγαλύτερο ποσό των εσόδων του, το επενδύει στο τομέα της έρευνας και ανάπτυξης.

Αυτό βοηθά το πανεπιστήμιο στο να ανελιχθεί στα ανώτερα στρώματα της τεχνολογίας σε σύγκριση με άλλα πανεπιστήμια.

– Ποια βήματα ακολούθησες πριν μετακομίσεις στο Nottingham;

Τα βήματα που ακολούθησα ήταν πολύ απλά. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο στρατό κατάφερα να επισκεφτώ το Nottingham και διάφορους γνωστούς και φίλους που φοιτούσαν στο Nottingham, οι οποίοι μου έδωσαν κάποιες βασικές πληροφορίες για την πόλη του Nottingham, τη φοιτητική ζωή και τη διακίνηση στη πόλη.

Μέσω του event της Global Education, σε συνεργασία με τη PWC, γνώρισα πολλά άτομα τα οποία θα έρχονταν στο πανεπιστήμιο.

Αυτό έκανε τη μεταφορά μου στο Nottingham πιο εύκολη, κάνοντας διάφορες γνωριμίες προτού ξεκινήσει το πανεπιστήμιο και το διάβασμα.

– Τι το ξεχωριστό έχει η φοιτητική σου ζωή εκεί;

Λόγω των γνωριμιών και των επαφών που είχα με τους φοιτητές εδώ, μου έδωσαν την δυνατότητα να εκλεγώ Ταμίας και την επόμενη χρονιά πρόεδρος του Cypriot and Hellenic Society of Nottingham Trent University.

Με τη βοήθεια της Global Education που είναι ο χορηγός του society μας, είχα την ευκαιρία να πάρω μέρος στη διοργάνωση διαφόρων events που κάναμε εδώ, με το Cypriot and Greek Society of University of Nottingham.

– Πιστεύεις πως αν δεν σπούδαζες στο πανεπιστήμιο του Nottingham Trent University, θα ήσουν διαφορετικό άτομο σε χαρακτήρα ή γνώσεις που έχεις αποκτήσει;

Πιστεύω πώς ναι. Το πανεπιστήμιο αυτό μου έδωσε την ευκαιρία μέσω ενός μαθήματος και μετά μέσω μίας ερευνάς που έκανα για αυτό, να μπω με πλάγιο τρόπο στον κόσμο του machine learning, το οποίο έχω σκοπό να ακολουθήσω στο μέλλον.

– Τέλος, γιατί θεωρείς αξίζει κάποιος μελλοντικός φοιτητής να διαλέξει τον κλάδο σου και συγκεκριμένα στο Nottingham Trent University; 

Πιστεύω ο πιο σημαντικός λόγος του να επιλέξει τα Μαθηματικά σαν σπουδή, είναι ότι το μάθημα αυτό είναι πολυσύνθετο και το Nottingham Trent University δίνει την ευκαιρία να δεις όλους τους δρόμους που μπορείς να πάρεις με το πτυχίο των Μαθηματικών.

Όταν κάποιος ζητήσει βοήθεια από την Global Education, τα πράγματα που έχει να κερδίσει είναι άπλετα:

  • Μπορεί να βρει πού και τι θα ήταν καλύτερο να σπουδάσει.
  • Θα πάρει βοήθεια για το πού θα μένει στη πόλη που θα επιλέξει και χωρίς βοήθεια θα ήταν πολύ δύσκολο.
  • Μέσω διαφόρων events που διοργανώνει η Global, θα πάρει γενικά χρήσιμες πληροφορίες για το μέλλον του ως φοιτητής.

Ευχαριστούμε τον Στέφανο για όσα μας είπε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνει στο μέλλον! ????

Θες να σπουδάσεις κι εσύ στο Nottingham Trend University στην Αγγλία; Επικοινώνησε με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου στην Κύπρου, Global Education Services, για περισσότερες πληροφορίες & εξασφάλιση θέσης!

No Fields Found.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending