fbpx

Το British Council διοργανώνει το Φόρουμ Ανώτερης Εκπαίδευσης & Έρευνας: Το Μέλλον της συνεργασίας Ην. Βασιλείου – Κύπρου μετά το Brexit

Περισσότεροι από 70 εμπειρογνώμονες, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ηγετικές προσωπικότητες της ανώτερης εκπαίδευσης από Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο θα παραστούν στο πρώτο Φόρουμ Ανώτερης Εκπαίδευσης και Έρευνας που διοργανώνεται από το British Council στην Κύπρο, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στη Λευκωσία.

Το British Council, σε συνεργασία με φορείς Ανώτερης Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοινώνει την διοργάνωση του «Φόρουμ Ανώτερης Εκπαίδευσης και Έρευνας: το μέλλον της συνεργασίας Ηνωμένου Βασιλείου – Κύπρου μετά το Brexit», το οποίο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στη Λευκωσία.

Στο φόρουμ θα συμμετέχει αντιπροσωπία δέκα εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων Ανώτερης Εκπαίδευσης από το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του Sir Ciarán Devane, Διευθύνων Σύμβουλου του British Council, όπως και εκπροσώπων της Ένωσης Πανεπιστημίων της Κοινοπολιτείας (Association of Commonwealth Universities) και του Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτερης Εκπαίδευσης (Quality Assurance Agency). Το συνέδριο θα χαιρετίσει η Αθηνά Μιχαηλίδου, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού εκ μέρος του Υπουργού, ο κύριος Stephen Lillie CMG, Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο και ο Διευθύνων Σύμβουλος του British Council.

Στόχος του φόρουμ είναι να εξετάσει τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit στις υπάρχουσες καθώς και τις μελλοντικές ευκαιρίες Διακρατικής Εκπαίδευσης (Transnational Education – TNE) στην Κύπρο, φέρνοντας σε επαφή εκπροσώπους από φορείς Διακρατικής Εκπαίδευσης των δύο χωρών, ανώτερους εκπροσώπους ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης, υπεύθυνους για τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής και διεθνείς εμπειρογνώμονες ανώτερης εκπαίδευσης. Το British Council έχει προσκαλέσει περισσότερους από εβδομήντα αρμοδίους με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και προτάσεων.

Επιπλέον, σκοπός του φόρουμ είναι να ενισχύσει τους μακροχρόνιους εκπαιδευτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, καθώς επίσης να ενδυναμώσει και να διευκολύνει τις θεσμικές συνεργασίες μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Φόρουμ θα επικεντρωθεί στους ακόλουθους βασικούς τομείς:

  • Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές διαστάσεις της Διακρατικής Εκπαίδευσης, όπου θα αναλυθούν οι τρόποι με τους οποίους αυτή υποστηρίζει την διεθνοποίηση της Ανώτερης Εκπαίδευσης, θα παρουσιαστεί το σημερινό και μελλοντικό μετά το Brexit σκηνικό καθώς και οι συνεργασίες Διακρατικής Εκπαίδευσης μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου,
  • ευκαιρίες για συνεργασία στην έρευνα μετά το Brexit και τρόποι ανάπτυξης μοντέλων συνεργασίας που να ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες και τις ανάγκες της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου,
  • τρόπος διασφάλισης ποιότητας της Διακρατικής Εκπαίδευσης και το περιβάλλον χάραξης πολιτικής γύρω από την εφαρμογή της Διακρατικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Ανώτερος Σύμβουλος σε θέματα Διακρατικής Εκπαίδευσης του British Council, ο Πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, η Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) της Κύπρου καθώς και εκπρόσωποι του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας και του Πανεπιστημίου Coventry.

Μπορείτε να ακολουθήσετε το συνέδριο μέσω των κοινωνικών δικτύων στο #HERForumCY

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending