fbpx

Αυτοί είναι οι λόγοι που κάποιος καταλήγει να απατήσει στη σχέση του!

Είναι αλήθεια ότι στις μέρες μας οι ερωτικές σχέσεις είναι πιο δύσκολες από ότι ήταν στο παρελθόν. Πλέον, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα social media, είναι πολύ πιο εύκολο να επικοινωνήσεις, ακόμα και να γνωρίσεις ένα άτομο που σε ενδιαφέρει.

Πολλοί άνθρωποι μένουν σε σχέσεις που δεν τους καλύπτουν, είτε λόγω συνήθειας, είτε λόγω του ότι φοβούνται να μείνουν μόνοι τους, κ.ά.

Αυτό, σε κάποιες περιπτώσεις, κάνει τα άτομα να απατήσουν τους συντρόφους τους. Μερικούς από αυτούς τους λόγους, θα τους αναλύσουμε πιο κάτω.

Πάμε να δούμε γιατί κάποιος καταλήγει να απατήσει στη σχέση του:

1
Γκρίνια

freepik.com

Έβλεπα ένα βίντεο τις προάλλες, στο οποίο ένας ειδικός για τις σχέσεις, υποστήριζε ότι η γκρίνια είναι ένας από τους λόγους που ένα άτομο καταλήγει να απατήσει.

Η γκρίνια, λειτουργεί σαν δηλητήριο στη σχέση, αφού το άλλο άτομο, μπορεί να νιώσει ότι δεν είναι αρκετό, όταν ο σύντροφος του δεν είναι ικανοποιημένος με ότι και να κάνει.

Βέβαια, δεν λέμε ότι αυτό είναι δικαιολογία, και ότι όποιος γκρινιάζει σημαίνει ότι θα τον απατήσει ο σύντροφος του. Ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά σε ανάλογες περιστάσεις.

2
Έλλειψη Επικοινωνίας

Freepik.com

Η επικοινωνία σε μία σχέση είναι πολύ σημαντική. Μη σου πω είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά για μια επιτυχημένη σχέση.

Είναι πολύ σημαντικό και οι δύο σύντροφοι να μοιράζονται τις σκέψεις τους και τις ανησυχίες τους, αλλά και να μιλάνε ανοιχτά μεταξύ τους. Να νιώθουν ελεύθεροι να εκφραστούν, χωρίς ο άλλος να τους κρίνει. 

Όταν αυτό αρχίσει να φθείρεται, και χαθεί η επικοινωνία, τότε τα άτομα αρχίζουν σιγά-σιγά να αποξενώνονται. Όλα τα ζευγάρια όμως μπορεί να περάσουν μία κρίση.

Είναι στο χέρι τους να επαναφέρουν την επικοινώνια που είχαν στην αρχή. 

3
Ρουτίνα

Freepik.com

Πολλές φορές, βολευόμαστε σε σχέσεις, ειδικά αν αυτές είναι μακροχρόνιες. Όμως, η σχέση, χρειάζεται προσπάθεια και από τις 2 πλευρές για να διατηρηθεί. Η ρουτίνα μπορεί εύκολα να “σκοτώσει” τη σχέση, χωρίς να το καταλάβουμε.

Είναι εύλογο, να βρίσκουμε λίγο χρόνο στην καθημερινότητά μας, να κάνουμε πράγματα με τον σύντροφο μας, όπως καναμε στην αρχή της σχέσης. Επίσης, μπορούμε να εντάξουμε καινούριες δραστηριότητες, που δεν είχαμε κάνει ξανά, ούτως ώστε να υπάρχει ανανέωση στη σχέση.

4
Φόβος για δέσμευση

powerofpositivity.com

Πολλοί άνθρωποι, δεν θέλουν να μπουν σε μία πιο σοβαρή σχέση, γιατί φοβούνται τη δέσμευση. Μόνο και μόνο στην ιδέα ότι θα πρέπει να επενδύσουν συναισθηματικά σε ένα άτομο, τους πιάνει πανικός. 

Αυτό δεν έχει να κάνει με το άλλο άτομο απαραίτητα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος μπορεί να φοβάται τη δέσμευση. Για παράδειγμα, μπορεί να φοβάται να δεθεί με το άλλο άτομο, γιατί μπορεί να πληγωθεί.

Όπως και να έχει, καλό είναι όταν δεν είμαστε καλά στη σχέση μας, να προσπαθήσουμε να δούμε τι φταίει, και αν αυτό δεν διορθώνεται τότε να χωρίσουμε πρώτα και μετά να προχωρίσουμε σε κάτι καινούριο.

Πάνω από όλα, να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, αλλά και με τον σύντροφο μας. 

Εσύ τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που οδηγεί ένα άτομο στην απιστία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending