fbpx

5 θετικά για όσους έχουν φίλους που σπουδάζουν στο εξωτερικό!

Κάποτε φτάνει η στιγμή που πρέπει να αποχαιρετήσεις τον καλύτερο σου φίλο, ο οποίος φεύγει στο εξωτερικό για σπουδές. Αυτό σου φαίνεται δυσβάστακτο και σε πιάνει τρομερή μελαγχολία.

Στη ζωή, επιλέγουμε τους φίλους μας, ή μας επιλέγουν αυτοί. Γι’ αυτό, η φιλία είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του ανθρώπου. Μοιράζεσαι στιγμές, εμπειρίες, γέλια, κλάματα. Ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ των φίλων είναι αδιάσπαστος.

Μπορεί να ζηλεύεις, να στεναχωριέσαι μη γνωρίζοντας πώς να διαχειριστείς την απουσία του, αλλά χαίρεσαι πραγματικά γι’ αυτόν και συμβιβάζεσαι. Εξάλλου, ξέρεις ότι αυτό δεν είναι κάτι μόνιμο. “Καλύττερο φίλο που ‘μένα εν θα έβρεις!” λέτε μεταξύ σας.

Ο καθένας τραβά το δικό του ζόρι και περισσότερο αυτός που μένει πίσω, ψάχνοντας τη δική του τύχη και περιμένοντας τον κολλητό να επιστρέψει πίσω. Υπάρχει, όμως, και κάτι καλό σε αυτή την ιστορία; Αμέ, έχει πολλά, πάρα πολλά καλά!

Αυτά είναι τα 5 κύρια θετικά στοιχεία για εμάς που έχουμε φίλους στο εξωτερικό:

1
Ταξίδια με επιστροφή

Με τους φίλους σου στο εξωτερικό, γνωρίζεις ότι πάντα θα υπάρχει ανοικτή πρόσκληση φιλοξενίας στη χώρα που σπουδάζουν.

Κλείνω και έρχομαι, φτάνω με το πρώτο το αεροπλάνο“.

Όταν οι φίλοι φεύγουν, αρχίζει ο κουμπαράς να γεμίζει. Είμαστε νέοι, γεμάτοι ενθουσιασμό και με κάθε ευκαιρία θέλουμε να ταξιδέψουμε και να γεμίσουμε εμπειρίες. Το αίσθημα της νοσταλγίας φέρνει νέες ιδέες και περιπέτειες.

Πασχίζεις να μαζέψεις λεφτά, μένεις πίσω από τις κοινωνικές εξόδους σου για να κλείσεις το πολυπόθητο εισιτήριο. Όλα είναι έτοιμα και σε περιμένουν. Όπως λέμε και στην Κύπρο: “Το μούχτι εν το πιο γλυτζί.

2
Τεχνολογία και Social media

Πόσο καλός χρήστης της τεχνολογίας είσαι; Πόσο συχνά χρησιμοποιείς τα social media; Τα social media είναι με το μέρος αυτών που βρίσκονται σε απόσταση.

Ας είναι καλά το Facebook και το Instagram αφού όποιος επιθυμεί, μπορεί να δει φωτογραφίες που σχετίζονται είτε με την τοποθεσία, είτε με τον ίδιο.

Γίνεσαι ο μεγαλύτερος φαν των φίλων σου, σχολιάζοντας κάθε φωτογραφία που ποστάρουν και είσαι ενημερωμένος για τα πάντα.

Ανταλλάζεις τις πιο καμένες, ρεζίλι φωτογραφίες, κάνοντας inside jokes, που μόνο γνωρίζετε εσείς μεταξύ σας.

3
Η φιλία δοκιμάζεται και κερδίζει

Θα ‘μαι μια ζωή, δίπλα σου εγώ να μην σου συμβέι τιποτά κακό…” Αυτή είναι η μεγαλύτερη υπόσχεση που δίνεις στον κολλητό που φεύγει. Εσύ μένεις πίσω, συνεχίζοντας τη δική σου ρουτίνα, αλλά έτοιμος να αντιμετωπίσεις κάθε δυσκολία.

Η διαφορά ώρας, η απόσταση, τα χιλιόμετρα δεν αλλάζουν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου.

Η αληθινή φιλία δοκιμάζεται στην απόσταση, αφού η επικοινωνία δεν είναι συχνή. Αυτός που βρίσκεται στο εξωτερικό ξεκινά μια καινούρια ζωή με αινούριες φιλίες.

Άραγε μπορεί αυτό να σταθεί εμπόδιο σε μια φιλία και να χαλάσει; Μπα, όλα στο μυαλό είναι. Ο πραγματικός φίλος γνωρίζει, στηρίζει, μένει όσο μακριά κι αν μένει. Κάθε νέα φιλία για εκείνον είναι ένα μάθημα, αλλά με ‘σένα το έχει ήδη περάσει.

4
FaceTime

Πληροφορίες πολλές, νέα πολλά και λιγοστός χρόνος. Λύση αποτελεί η βίντεοκλήση. Η στιγμή που περιμένουν και οι δύο για να μιλήσουν να πουν τα νέα τους.

Γίνονται πολύωρες συζητήσεις και αυτό που συναρπάζει περισσότερο είναι το άκουσμα των καινούριων συνηθειών που αποκτά ο ξενιτεμένος φίλος. Αρχίζεις να μαθαίνεις μια νέα κουλτούρα, τη συμπεριφορά των ανθρώπων και τον τρόπο ζωής τους. Σε εξιτάρει η ιδέα: “Πώς θα αντιδρούσα αν ήμουν και εγώ εκεί; Τι θα άλλαζε σε ‘μένα;”

Φτάνεις στο σημείο να ερωτεύεσαι, μέσα από τα λόγια του κολλητού σου, μια πόλη που ποτέ δεν έχεις επισκεφτεί, δημιουργώντας τη νοσταλγία να ταξιδέψεις και να γνωρίσεις καινούριες εμπειρίες, ανθρώπους και ιδέες.

5
Αντίστροφη μέτρηση

Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει… Το πιο όμορφο συναίσθημα είναι όταν επιστρέφουν οι φίλοι σου, έστω και για λίγο. Περνάς ώρες ατελείωτες μαζί τους, ξεχνώντας να γυρίσεις σπίτι σου.

Κάθε φορά που επιστρέφουν είναι σαν να μην έχει φύγει ποτέ.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι παλιές συνήθειες, δεν αλλάζουν. Τρώγοντας όλο το ψυγείο, ξεκινάει μια πολύωρη συζήτηση, όπου μιλάτε για τα πάντα ξανά και ξανά.

Προσπαθείς να περάσεις όσο πιο πολύ χρόνο μπορείς μαζί τους. Κάθε στιγμή, γεμίζει η ζωή σου με καινούριες αναμνήσεις, τόσες όσες για να φτάνουν να τις αναπολείς μέχρι να τον ξαναδείς!

Ποια είναι για ‘σένα τα θετικά στοιχεία όταν φεύγουν οι φίλοι σου στο εξωτερικό; Γράψε μας σε comment!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending