fbpx

5 παίκτες που ήρθαν φέτος στην Κύπρο αθόρυβα και κάνουν πολύ καλή σεζόν!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το καλοκαίρι που μας πέρασε, όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος ανεξαιρέτως φρόντισαν να κάνουν αρκετές μεταγραφές, προκειμένου να ενισχύσουν το ρόστερ τους.

Ανάμεσα σε όλες αυτές τις μεταγραφές υπήρξαν αρκετές που προκάλεσαν το ενδιαφέρον του Τύπου και των απλών οπαδών, ενώ φυσιολογικά υπήρξαν και αρκετές που πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Έλα όμως που αρκετοί ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην Κύπρο χωρίς φρου-φρου κάνουν καλή σεζόν και ας μην τους ήξερε κανείς, ας μην ασχολήθηκαν και πολλοί όταν ήρθαν;

Παρακάτω ακολουθούν 5 από αυτούς που αξίζουν περισσότερα κολακευτικά σχόλια από όσα πήραν μέχρι στιγμής.

Δες ποιους ξεχωρίσαμε:

1
Ivan Fustar

Όταν ανακοινώθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα στις 7 Σεπτεμβρίου ο Κροάτης αμυντικός, οι ερυθρόλευκοι είχαν ήδη δώσει τον πρώτο τους αγώνα στο πρωτάθλημα.

Ο Ivan Fustar αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 24 Σεπτεμβρίου, όταν μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Μιντίκκη απέναντι στον Απόλλωνα και από τότε είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Πρόκειται για αμυντικό που κάνει πολύ αθόρυβη δουλειά: μπορεί να κόψει, αλλά και να οργανώσει παιχνίδι από πίσω, ενώ το ύψος του, επιτρέπει πέρα από τα αμυντικά του καθήκοντα, να βοηθά και στην επίθεση (σκόραρε 2 τέρματα).

Το πλέον σημαντικό, ωστόσο, στην περίπτωση του Fustar είναι πως πρόκειται για “καθαρό” αμυντικό, αφού δέχθηκε μόλις μια κίτρινη κάρτα σε 19 μέχρι στιγμής συμμετοχές.

2
Nils Teixeira

Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως ο 28χρονος Γερμανός είναι ίσως ο κορυφαίος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος.

Πολύ λίγοι ασχολήθηκαν με τη μεταγραφή του Nils Teixeira στην ΑΕΛ το καλοκαίρι, παρά το γεγονός πως είχε γεμάτη καριέρα πίσω του, αλλά από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές φάνηκε πως οι Λεμεσιανοί χτύπησαν κέντρο.

Μπακ που μπορεί να βοηθήσει και σε άλλες θέσεις, που αμύνεται και επιτίθεται με την ίδια άνεση (σκόραρε 3 φορές μέχρι στιγμής) είναι ένα από τα βασικά γρανάζια στη μηχανή του Dusan Kerkez.

Αυτό μαρτυρούν άλλωστε και οι 22 μέχρι στιγμής συμμετοχές του, όλες ως βασικός.

3
Igor Silva

Το “ίσως o κορυφαίος δεξιός μπακ” που χρησιμοποίησα στην περίπτωση του Teixeira, οφείλεται στο γεγονός πως ο συναγωνισμός είναι έντονος από τον Igor Silva de Almeida της ΑΕΚ.

Τον ήθελαν πολύ οι Λαρνακείς το περασμένο καλοκαίρι και κατάφεραν να τον αποκτήσουν ως δανεικό από τον Ολυμπιακό Πειραιώς με τον νεαρό (μόλις στα 22 του ο Βραζιλιάνος) να τους δικαιώνει απόλυτα.

Ακόμα και όταν οι κιτρινοπράσινοι πέρασαν από αγωνιστική κρίση, πριν την απομάκρυνση του Andoni Iraola, o Igor είχε σταθερά καλή απόδοση.

Το 1ο τέρμα του με τη φανέλα της ΑΕΚ στο ντέρμπι της πρεμιέρας των play-off με την ΑΕΛ, που ήταν και νικητήριο για την ομάδα του Idiakez, ήταν μια από τις λίγες φορές που έπιασε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

4
Boris Kleyman

Σε πάμπολλες μεταγραφές προχώρησε η Ένωση Νέων Παραλιμνίου φέτος στην επάνοδο της στην Α΄Κατηγορία, αλλά αυτή του τερματοφύλακα της, Boris Kleyman, πέρασε σε δεύτερη μοίρα (την παράσταση έκλεψαν οι Enoh, Zarate).

O Ισραηλίτης πορτιέρε όμως είναι ένας εκ των καλύτερων τερματοφυλάκων του φετινού πρωταθλήματος.

Ίσως μαζί με τον Udoji είναι οι MVP μέχρι στιγμής των βυσσινί με τον 28χρονο keeper να είναι ένας από τους λόγους που η Ένωση έχει βάσιμες ελπίδες παραμονής, αφού ακόμα και στο ξεκίνημα του μαραθωνίου, που οι Παραλιμνίτες έψαχναν τα πατήματα τους, ο Kleyman ήταν εγγύηση κάτω από τα δοκάρια.

5
Zdenek Folprecht

Κακά τα ψέματα, από τις μεταγραφές που έκανε η Πάφος FC το καλοκαίρι, εκείνη που ξεχώριζε σαν μύγα στο γάλα λόγω βιογραφικού, ήταν αυτή του Adam Nemec.

Αφανείς ήρωες, όμως, στην πολύ καλή σεζόν που κάνει η παφιακή ομάδα, είναι ποδοσφαιριστές όπως οι Holt, Sirok, Banngaard και Folprecht.

Σε αυτή τη λίστα επέλεξα τον Τσέχο, εκ των αρχηγών των Παφιτών, αφού το περιβραχιόνιο σε οποιαδήποτε ομάδα, απαιτεί πολύ περισσότερα πράγματα από το να ξέρεις μπάλα και ο 27χρονος Folprecht φαίνεται να τα διαθέτει.

Διαθέτει ηγετική παρουσία στον χώρο του κέντρου, είναι από τα χαφ που τρέχουν πολύ και παρά τα κυρίως επιθετικά του καθήκοντα βοηθά και στο αμυντικό κομμάτι.

Καθόλου τυχαία δεν είναι και τα 1710 λεπτά συμμετοχής του, που τον καθιστούν 4ο στη λίστα με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής των ποδοσφαιριστών της Πάφος FC.

Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που, σύμφωνα με τη δική σου κρίση, κάνει καλό πρωτάθλημα χωρίς να παίρνει όμως την ανάλογη προβολή;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending