fbpx

5 σκέψεις που κάνουμε όποτε είμαστε άρρωστοι (και κλεισμένοι σπίτι)!

Κάποτε ο καιρός είναι αναποφάσιστος, περισσότερο κι από εσένα. Κρύο ή ζέστη; Κοντομάνικο ή μακρομάνικο; Οι αρρώστιες πάνε και έρχονται, δίνοντας και παίρνοντας μικρόβια. Ελπίζουμε μόνο να μείνουμε με καμιά απλή γρίπη τζιαι να μεν μας έρτει ο κορωνοϊός.

Πολλές είναι οι πιθανότητες να μη γλιτώσεις ούτε εσύ από την αρρώστια. Οπότε, αναπόφευκτα θα σου τύχει καθώς θα αναρρώνεις και θα είσαι κολλημένος σε ένα κρεβάτι, κάνοντας απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! Ναι, η ζωή είναι σκληρή όταν ο καθένας σου τρίβει τα stories από εξόδους στη μούρη, ενώ εσύ είσαι σπίτι άρρωστος με πυρετό…

Όλοι έχουμε μια προσωπική εμπειρία με κρυολόγημα ή γαστρεντερίτιδα ή γρίπη, όπου ήμασταν καθηλωμένοι στο κρεβάτι, κάνοντας τη ζωή μας καθημερινό μαρτύριο. Τουλάχιστον μπορείς να ανατρέξεις στις σκέψεις σου, καλοσωρίζοντας την αρρώστια κάπως έτσι, “Καλώς την, πέρασε, κάθισε“.

Έτσι κι εμείς σου δίνουμε τις 5 πιο δυνατές σκέψεις που όλοι κάνουμε όταν βρισκόμαστε σε “φάση αρρώστιας”. Δες πιο κάτω:

1
Θέλω τη μαμά μου…

Μαμά σε ζητάω! Μαμά σώσε με! Μαμά αρρώστησα!

Πρέπει όμως να καλέσεις την μαμά σου να της πεις ότι είσαι άρρωστος; Κι αν είναι αργά; Κι αν ανησυχήσει; Κι αν φωνάζει γιατί δεν την άκουγες και δεν φόραγες τη ζακέτα σου; Άσ’ τα να πάνε και τα προβλήματα μεγαλώνουν.

Παρόλ’ αυτά, μάνα είναι αυτή που θα τα παρατήσει όλα για να έχεις μια σούπα ζεστή. Αυτή που θα ανησυχήσει και θα σε φροντίσει μέχρι εσύ να γίνεις καλά. Ο γιατρός, η νοσοκόμα, η μαγείρισσα, ο τέλειος άνθρωπος που χρειάζεσαι τη συγκεκριμένη στιγμή.

2
 Χάπια, πολλά χάπια!

Άραγε η διατρόφη είναι καλύτερη λύση από τα χάπια;

Μία σούπα, λοιπόν, θα βοηθήσει! Αλλά όταν αποτύχεις στη μαγειρική, τι κάνεις; Απευθύνεσαι στην επιστήμη και στα χίλια είδη χαπιών για κάθε σύμπτωμα, εναποθέτοντας τις ελπίδες σου σε αυτά.

Φτάνεις στο σημείο να γίνεις κολλητός με τον φαρμακοποιό και κάθε φορά που πας, σου λέει “Εππ Κωστάρα! Το συνηθισμένο;”. Έτσι καταλήγεις το βράδυ μόνος στο σπίτι, σκεπτόμενος…

“Ωχ πόσα πολλά χάπια. Νιώθω σαν ηλικιωμένη.”

3
Googl-άρισμα των συμπτωμάτων = θάνατος

Όταν είσαι άρρωστος, πώς μπορείς να καταλάβεις αν είσαι ζωντανός; Περιμένοντας να δράσει η πρώτη δόση χαπιών, ένα γκουγκλάρισμα των συμπτωμάτων θα δώσει φως στο τούνελ.

Ήξερες ότι αν γκουγκλάρεις τα συμπτώματά σου, σου δίνουν κανένα μήνα ζωής;

Αρχίζεις να γκουγκλάρεις τα συμπτώματα σου. Πατάς search, ξανά search και περιμένεις. Ξεκινάς να διαβάζεις τα αποτελέσματα, γνέφοντας καταφατικά ακόμα και σ’αυτά που δεν νιώθεις. Τα αποτελέσματα σε οδηγούν σε εξηγήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ωστόσο, πιστεύοντας πως ανταποκρίνεσαι σε κάθε σύμπτωμα, αποδέχεσαι απλώς, ότι θα έρθει το χειρότερο

4
Άρρωστος και home alone

Λίγο ο πονοκέφαλος, λίγο η καταρροή της μύτης και λίγο πολύ η υπνηλία σε πείθουν να μείνεις σπίτι για να αναρρώσεις. Έτσι, μένεις home alone, αφού ακυρώσεις δουλειά, μαθήματα, συναντήσεις, εξόδους κ.λπ.

Ως ανεξάρτητος και δυναμικός άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίσεις την αρρώστια χωρίς να φωνάξεις τη μαμά, τον γείτονα, τον συγκάτοικο, τον χαμένο αδερφό ή τη γάτα σου. “Ωραία, αυτό θα είναι το τέλος, θα πεθάνω μόνη και γέριμη“.

Όταν είσαι άρρωστος και home alone είναι βασικό να ποστάρεις στα social media, για να γνωρίζουν όλοι την κατάσταση που βρίσκεσαι και να δεις ποιος από όλους αυτούς είναι αληθινός φίλος και θα βρίσκεται κοντά σου.

5
 Άρνηση της αρρώστιας

Η άρνηση του, “γιατί να συμβαίνει αυτό σε ‘μένα“. Η άρνηση αποτελεί ένα φυσιολογικό μηχανισμό άμυνας που λειτουργεί ως ασπίδα του ανθρώπου. Χαρακτηρίζει το άγχος και την αλλαγή που θα έρθει σύντομα.

Δεν μπορείς να αποδεχτείς την αρρώστια και να χάσεις 1 ή και 2 εβδομάδες από τις εξόδους, τα κλαμπ και τα μπαράκια. Ας μην αναφερθούν οι απουσίες στα μάθηματα του Πανεπιστημίου, που διακαώς δεν θες να χάσεις.

Δεν πείθεσαι ότι είσαι άρρωστος, μέχρι να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί με κλειστή τη μύτη και την αδυναμία που νιώθεις στο σώμα σου.

Προσπαθώντας να ξεγελάσεις τον εαυτό σου, πίνεις τις βιταμίνες σου, αφού πιστεύεις σίγουρα ότι φταίει η κούραση και η έλλειψη ύπνου. Και σιγά μην αγχωθείς, κανείς δεν πέθανε από γρίπη, εκτός από… μερικούς! Μόνο πίστη στον εαυτό μας χρειαζόμαστε.

Μια απλή αρρώστια είναι, που δεν πρέπει να μας καταβάλει *5 λεπτά αργότερα ζητάς βοήθεια!*.

Ποιες είναι οι δικές σου σκέψεις όταν είσαι άρρωστος; Γράψε comment λέγοντας την άποψη σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending