fbpx

Όσα μας είπε η Κωνσταντίνα Νεοφύτου για τη δημοσιογραφία και τις σπουδές της στο ΤΕ.ΠΑ.Κ.!

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις σύντομα μεταπτυχιακές σπουδές; Σίγουρα η απόφαση για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσεις δεν είναι εύκολη! Προβληματίζεσαι… Να επιλέξεις κάτι που θα εμβαθύνει στις γνώσεις που απέκτησες στο πρώτο πτυχίο ή να επιλέξεις ένα πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει να κάνεις μια αλλαγή στη μέχρι τώρα πορεία σου!

Η Κωνσταντίνα Νεοφύτου, απόφοιτη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.) επέλεξε το δεύτερο. Αν και σπούδασε Accounting & Finance σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας, σήμερα είναι δημοσιογράφος στον Alpha Κύπρου! Αυτό το πέτυχε με το Μεταπτυχιακό στη Δημοσιογραφία του ΤΕ.ΠΑ.Κ.!

Δες εδώ όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΤΕ.ΠΑ.Κ.

Μιλώντας με την Κωνσταντίνα, που σίγουρα θα την πρόσεξες στις ειδήσεις του Alpha Κύπρου, καταλάβαμε ότι απ’ όπου κι αν ξεκινήσεις, το πιο σημαντικό τελικά είναι να κάνεις κάτι που σε εμπνέει! Γι’ αυτό ποτέ δεν είναι αργά για μια αλλαγή! Φυσικά όπως θα δεις, η Κωνσταντίνα συνδύασε ιδανικά τις σπουδές της στα Οικονομικά με τη Δημοσιογραφία, που είναι το πάθος της!

Δες πιο κάτω όσα μας είπε στην κουβέντα που κάναμε:

– Γεια σου Κωνσταντίνα. Αρχικά, θες να μας αναφέρεις πόσα χρόνια ασχολείσαι με τη δημοσιογραφία και πώς κατέληξες σε αυτή την επιλογή καριέρας;

Ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία 5 χρόνια πάνω – κάτω. Αν και οι σπουδές μου ήταν στον τομέα των Οικονομικών, ένιωθα ότι μια δουλειά σε γραφείο δεν με γέμιζε και δεν με ευχαριστούσε, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της ζωής μου.

Αρχικά δούλεψα για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε μεγάλο ελεγκτικό γραφείο, ενώ ασχολήθηκα και με τη διδασκαλία Λογιστικής και Πολιτικής Οικονομίας. Ένιωσα όμως ότι ήθελα να συνδυάσω τις γνώσεις μου με κάτι πιο διαδραστικό, με περισσότερη αδρεναλίνη και γενικά επικοινωνία με τον κόσμο.

Ένιωθα ότι ήθελα μία δουλειά στην οποία να έχω επικοινωνία με τον κόσμο και η κάθε μέρα να είναι διαφορετική.

Γι’ αυτό με κέρδισε η Δημοσιογραφία! Φυσικά ασχολούμαι κυρίως με το Οικονομικό ρεπορτάζ, στο οποίο οι γνώσεις που κατέχω σίγουρα κάνουν τη δουλειά μου ευκολότερη.

– Για αυτή τη στροφή στην καριέρα σου επέλεξες το Μεταπτυχιακό στη Δημοσιογραφία του ΤΕ.ΠΑ.Κ. Τι θεωρείς πως κέρδισες από το πρόγραμμα; 

Όταν αποφασίσω να κάνω κάτι, θέλω να το κάνω όσο καλύτερα γίνεται, έχοντας φυσικά και τη σωστή γνώση. Γι’ αυτό όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τη Δημοσιογραφία, είπα ότι οπωσδήποτε πρέπει να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές σε αυτό τον τομέα.

Δεν είχα άδικο, γιατί όντως το μεταπτυχιακό μου στο ΤΕ.ΠΑ.Κ. με έβαλε σε ένα άλλο κόσμο, τον κόσμο της Δημοσιογραφίας.

Έμαθα πολλά, όπως: την ιεράρχιση των ειδήσεων, την δημοσιογραφική γραφή, το να ξεχωρίζω ποια είδηση είναι σημαντική, πώς λειτουργεί η παραγωγή των ειδήσεων, τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας, αλλά και τις νέες τεχνολογίες.

elemesos.com
– Πόσο θεωρείς ότι σε βοήθησε το μεταπτυχιακό σου για να ξεκινήσεις την καριέρα σου;

Το ΤΕ.ΠΑ.Κ. με βοήθησε να μπω στον κόσμο των media! Συμμετείχα ενεργά στο ραδιόφωνο του πανεπιστημίου ενώ κατά τη διάρκεια των μαθημάτων είχαμε φτιάξει το δικό μας blog. Επίσης, προαπαιτούμενο ήταν να πραγματοποιήσουμε πρακτική εξάσκηση σε κάποιο μέσο ενημέρωσης.

Έκανα τη δική που πρακτική στο SΙGMA, όπου στη συνέχεια με κράτησαν και έκανα εκεί τα πρώτα μου βήματα. Στην συνέχεια εντάχθηκα στο δυναμικό του Alpha, όπου και εργάζομαι μέχρι σήμερα.

– Μιας και κατάγεσαι από τη Λεμεσό, τι το ξεχωριστό πιστεύεις ότι έχει η ζωή στη Λεμεσό για ένα φοιτητή;

Η Λεμεσός είναι μια πολύ όμορφη πόλη και με πολλές επιλογές για ένα φοιτητή. Υπάρχουν τα πάντα! Εστιατόρια, καφετέριες, μπαράκια, κλαμπ, θέατρα, καταστήματα και όλα αυτά βρίσκονται πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.

Το ΤΕ.ΠΑ.Κ. βρίσκεται πραγματικά στην καρδιά της Λεμεσού, έτσι ένας φοιτητής μπορεί πολύ εύκολα να μετακινηθεί με τα πόδια.

Τα μαθήματα του μεταπτυχιακού ήταν αργά το απόγευμα, οπότε στη δική μου περίπτωση δούλευα παράλληλα κάποιες ώρες.

limassol
cyprusfortravellers.net
– Τέλος, για ποιο λόγο θα ενθάρρυνες ένα νέο να επιλέξει το ΤΕ.ΠΑ.Κ. και συγκεκριμένα τον δικό σου κλάδο σπουδών; Τι άλλο πρέπει να προσέξει για να πετύχει στον χώρο;

Σίγουρα θα ενθάρρυνα κάποιον να επιλέξει το μεταπτυχιακό που παρακολούθησα στο ΤΕ.ΠΑ.Κ., καθώς με βοήθησε στο να ενταχθώ στον κόσμο της δημοσιογραφίας. Τόσο από πλευράς γνώσης, αλλά και από πλευράς εργοδότησης, μέσω της πρακτικής εξάσκησης. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις οι καθηγητές ήταν πάρα πολύ βοηθητικοί και με κάποιους μάλιστα έχω επαφή μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, σου προσφέρει εξοικείωση και με τις νέες τεχνολογίες, αλλά και με το ραδιόφωνο, αφού διαθέτει δικό του σταθμό στον οποίο οι φοιτητές έχουν τις δικές τους εκπομπές.

Όσον αφορά τώρα, το τι πρέπει να προσέξει κάποιος για να πετύχει στο χώρο, με την εμπειρία που έχω μέχρι στιγμής, χρειάζεται αρκετή σκληρή δουλειά και γερό στομάχι.

Τα πράγματα είναι ρευστά και αλλάζουν συνεχώς, οπότε για αποδείξεις την αξία σου, χρειάζεται πολλή δουλειά και αφοσίωση.

Ευχαριστούμε την Κωνσταντίνα για όσα μας είπε και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ότι αποφασίσει να κάνει στο μέλλον! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending