fbpx

5 λόγοι που προτιμάμε να περνάμε χρόνο με τα ζώα παρά με τους ανθρώπους!

Αν έχεις και εσύ ένα κατοικίδιο ζωάκι, ή ακόμη κι αν απλά αγαπάς τα ζώα, μπορεί να καταλάβεις γιατί κάποιες φορές οι ανθρώποι προτιμάμε να περνάμε χρόνο με αυτά παρά την συντροφιά άλλων ανθρώπων, φίλων ή γνωστών.

Φυσικά δεν εννούμε ότι δεν εκτιμάμε την ανθρώπινη συντροφιά, απλώς πιστεύουμε ότι κάθε είδους συντροφιά έχει τα δικά της προτερήματα.

Δες 5 λόγους λοιπόν που προτιμάμε να περνάμε χρόνο με τα ζώα παρά με τους ανθρώπους:

1
Τα ζώα δεν σε κρίνουν ποτέ

Δεν θα σε κρίνουν ποτέ. Αντιθέτως όποιος έχει ζώα θα συμφωνήσει ότι όλα τα ζώα θέλουν και δίνουν μόνο αγάπη και στοργή και δεν τους καίγεται καρφί για τις επιλογές στη ζωή σου.

Δεν θα σε κρίνουν ποτέ, για παράδειγμα, γιατί αποφάσισες να έχεις σχέση με το τάδε άτομο, να πάρεις αυτό το μάθημα, ή ακόμη και γιατί είσαι ξεχασιάρης – κάτι που μπορεί να σχολιάσουν φίλοι και γονείς, που και να θέλουν το καλό σου, εσένα σε κουράζουν

2
Τα ζώα είναι ευεργετικά στην υγεία

Τα ζώα πέρα από την συντροφιά τους, σε βοηθούν στη μείωση του άγχους. Πολλά σκυλάκια και γατάκια είναι εκπαιδευμένα σε διάφορες χώρες σαν “ζώα θεραπείας” για αρρώστους ή άτομα με κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες.

Έχουν όμως και άλλα ωφέλη.  Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κέντρο Έλεγχου Ασθενειών και Πρόληψης (Center of Disease Control and Prevention), όταν έχεις σκύλο γύρω σου, η αρτηριακή σου πίεση και η χοληστερόλη είναι χαμηλότερη.

Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι οι γάτοι μειώνουν κατά 30% την πιθανότητα καρδιακών παθήσεων και εμφράγματος, ενώ τα γουργουρίσματα τους βοηθούν στην επούλωση οστών και μύων.

Μήπως τώρα πειστούν να εκτιμούν τους γάτους περισσότερο κάποιοι στην Κύπρο;

3
Τα ζώα είναι διασκεδαστικά

Dj Cats GIF by Product Hunt - Find & Share on GIPHY

Ακόμη μία αλήθεια για τους τετράποδους φίλους μας είναι ότι ζουν τη στιγμή με κάθε σημασία της λέξεως!

Ξέρουν να σε κάνουν να γελάς ή να χαίρεσαι πολλές φορές καλύτερα από τους ανθρώπους με την χαριτωμένη συμπεριφορά τους, ή απλά επειδή σε αποσπούν από τις καθημερινές σου ανησυχίες, αφού είναι σαν μικρά παιδιά, αποζητούν συνέχεια παιχνίδι και χαδάκια.

4
Είσαι κυρίαρχος του παιχνιδιού

Ακόμη ένα προταίρημα του να περνάς το χρόνο σου με τα ζώα είναι ότι σε αφήνουν να επιλέξεις τι θα κάνεις ή κάνετε μαζί.

Μπορείς να επιλέξεις να χουχουλιάζετε μαζί στο σπίτι Σάββατο βράδυ ή ακόμη να πάτε για καφέ, αλλά δεν θα σου κρατήσουν ποτέ μούτρα για το ποιο θα επιλέξεις, ή γιατί κατέβασες να δείτε ταινία τρόμου αντί κωμωδία! (εντάξει, ίσως λίγα γαβγίσματα μόνο από τις πιο έντονες προσωπικότητες!)

5
Είναι πιο απλά στην επικοινωνία

Οι ανθρώποι είμαστε πιο εξελιγμένοι στο μυαλό. Είναι όμως αλήθεια ότι είναι και πιο δύσκολο να καταλάβεις τι σκέφτεται ένας φίλος/η όσα χρόνια και να τον/την γνωρίζεις.

Έτσι, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα συννενόησης ή επικοινωνίας άθελά σας αν δεν ικανοποιήσεις κάτι που ζητούν.

Αντιθέτως, τα ζώα είναι πολύ πιο απλά να τα ικανοποιήσεις και είστε και οι δύο ευχαριστημένοι με τον τρίπτυχο κανόνα: φαγητό, παιχνίδι, ύπνος!

Ξεχάσαμε κάτι; Αν θέλεις να προσθέσεις κάτι στα πιο πάνω ή να μοιραστείς τη δική σου εμπειρία, μπορείς να μας αφήσεις σχόλιο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending