fbpx

Διακρίσεις και Μετάλλια στους φοιτητές του KES COLLEGE σε Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής!

Οι φοιτητές των Αξιολογημένων – Πιστοποιημένων Προγραμμάτων Σπουδών Γαστρονομικών Τεχνών και Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του KES College συμμετείχαν, αποκομίζοντας πολλές διακρίσεις και μετάλλια, στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης 2019, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από την 1 έως τις 4 Μαρτίου 2019 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) – HELEXPO.

Οι φοιτητές του KES College έλαβαν μέρος σε 8 διαγωνισμούς κερδίζοντας συνολικά:

4 Αργυρά μετάλλια
• 3 Χάλκινα μετάλλια
• Έπαινο

Στον διαγωνισμό για το Καλύτερο Κολλέγιο της Χρονιάς, το KES College πήρε Αργυρό Βραβείο ανάμεσα σε 16 Σχολές από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σιγκαπούρη, τη Σερβία, τη Λετονία και άλλες.

Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία είναι τα ακόλουθα:

Grand Prix: Αργυρό μετάλλιο – Αντρέας Σπύρου, Αντρέας Φιλής, Αντρέας Ευτυχίου και Πέτρος Παντζιαράς

  • Young Chef of the Year: Χάλκινο μετάλλιο – Αντρέας Σπύρου
  • Young Pastry Chef: Αργυρό μετάλλιο – Αντρέας Φιλής
  • Fish Dish: Αργυρό μετάλλιο – Αντρέας Σπύρου
  • Restaurant Plated Dessert: Αργυρό μετάλλιο – Αντρέας Φιλής
  • Restaurant Plated Dessert: Χάλκινο μετάλλιο – Αντρέας Ευτυχίου
  • Pasta Dish: Χάλκινο μετάλλιο – Πέτρος Παντζιαράς
  • Risotto Dish: Έπαινο – Ανδρέας Ευτυχίου

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη HELEXPO –ΔΕΘ και την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies, WACS). Αποτελεί μια μεγάλη γιορτή των επαγγελματιών του κλάδου αφού προσφέρει εκπαιδευτική και δημιουργική πλατφόρμα σε Αρχιμάγειρες από όλο τον κόσμο.

Στον διαγωνισμό υπήρχαν συμμετοχές από αρκετές χώρες του κόσμου, όπως τη Σιγκαπούρη, τη Σερβία, τη Λετονία, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία και ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος αφού οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να επιδείξουν υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.

Οι φοιτητές του KES College, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης και υπό την καθοδήγηση του έμπειρου εκπαιδευτή τους κ. Γιώργου Πισιήλη, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κατά τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη και το πάθος τους για το επάγγελμα που επέλεξαν.

Στόχος του KES College είναι πάντοτε να προσφέρει στους φοιτητές του όλα τα εφόδια για μία επιτυχημένη και λαμπρή επαγγελματική πορεία στο μέλλον, να τους μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και να τους δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες μέσα από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς διεθνούς βεληνεκούς.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το 2015, η Παγκόσμια Οργάνωση Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies – WACS), μετά από ενδελεχή μελέτη των Προγραμμάτων και αξιολόγηση της υποδομής του KES College αναφορικά με τις Γαστρονομικές Τέχνες, αναγνώρισε ότι, στην Κύπρο μόνο το KES College πληροί και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα κριτήρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αρχιμαγείρων αναφορικά με την Ποιοτική Εκπαίδευση στις Γαστρονομικές Τέχνες. Για το σκοπό αυτό, η Παγκόσμια Οργάνωση των Αρχιμαγείρων εξέδωσε σχετική πιστοποίηση και απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο KES College.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending