Η Cyta δίπλα στους πυρόπληκτους Αττικής!

Η Cyta και το προσωπικό της, αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού της χώρας μας, συμμετείχαν ενεργά στην προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων των φονικών πυρκαγιών της Αττικής, που είχαν συγκλονίσει ολόκληρο τον Ελληνισμό τον περασμένο Ιούλιο.

Η συνολική συνεισφορά ανήλθε στο ποσό των €114.315, το οποίο κατατέθηκε πρόσφατα στο ειδικό ταμείο που δημιούργησε η Κυπριακή Δημοκρατία για το σκοπό αυτό. Η Πρόεδρος του Οργανισμού, κυρία Ρένα Ρουβιθά Πάνου, ενημέρωσε προσωπικά για το θέμα τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο, κύριο Ηλία Φωτόπουλο, εκφράζοντας παράλληλα τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προσωπικού, της Διεύθυνσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, προς στις οικογένειες των θυμάτων και στην ηγεσία του Ελληνικού Κράτους.

Η συνολική συνεισφορά ήταν αποτέλεσμα μια σειράς πρωτοβουλιών του ίδιου του Οργανισμού, αλλά και των υπαλλήλων του ξεχωριστά, καθώς και της στήριξης πρωτοβουλιών τρίτων, όπως ήταν οι οργανωμένες δράσεις των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, η Cyta προσέφερε το ποσό των €50.000, ενώ το Ταμείο Ευημερίας των Υπαλλήλων προσέφερε επίσης ποσό ύψους €50.000. Παράλληλα, ο Οργανισμός συνέλεξε το ποσό των €14.315 από εισφορές μέσω της υπηρεσίας Charity Direct και, επιπρόσθετα, αποποιήθηκε των εσόδων του από κλήσεις και μηνύματα πελατών του που έγιναν για στήριξη της πρωτοβουλίας #standbygreece για τον ίδιο σκοπό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν των πιο πάνω δράσεων, και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του Οργανισμού προέβησαν σε ξεχωριστές εισφορές που ξεπέρασαν το ποσό των €22.000, παραχωρώντας μέρος των ετήσιων συνδρομών των μελών τους.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε για το σκοπό αυτό, η Πρόεδρος της Cyta κυρία Ρένα Ρουβιθά Πάνου με τον Πρέσβη της Ελλάδος κύριο Ηλία Φωτόπουλο, η κυρία Ρουβιθά Πάνου εξέφρασε τη συμπαράσταση της Cyta προς στους αδελφούς μας στην Ελλάδα που βίωσαν τραγικές απώλειες σε ζωές και περιουσίες και ευχήθηκε από καρδιάς δύναμη και κουράγιο για την ομαλότερη και συντομότερη δυνατή ανάκαμψη.

Από πλευράς του, ο Πρέσβης της Ελλάδος, ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Cyta για την πολύτιμη συμβολή του Οργανισμού και των εργαζομένων του στην προσπάθεια επούλωσης των πληγών, που προκάλεσαν στην Αττική οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Παράλληλα, ο κ. Φωτόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Ελληνικής Πολιτείας για την αμέριστη συμπαράσταση και τα αισθήματα αλληλεγγύης που επέδειξαν, τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και ο κυπριακός λαός στο σύνολό του, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά τους άρρηκτους αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες.