fbpx

Διάλεξε το ιδανικό πανεπιστήμιο για τις σπουδές σου με τα παρακάτω απλά tips!

Το πανεπιστήμιο αποτελεί μια μεγάλη αλλαγή για τον καθένα. Συχνά είναι η πρώτη φορά που κάποιος ζει μακριά από το σπίτι του, για να σπουδάσει κάτι που πραγματικά αγαπά και έχει την ευκαιρία να κάνει καινούριους φίλους.

Πώς, όμως, επιλέγει κάποιος το σωστό πανεπιστήμιο; Με τόσες πληροφορίες για εγκαταστάσεις, τον ατελείωτο κατάλογο μαθημάτων και άλλες τόσες προαιρετικές δραστηριότητες, είναι φυσικό να αισθάνεσαι βαλτωμένος. Μην πανικοβάλλεσαι όμως!

Η Student.com, η μεγαλύτερη πλατφόρμα εύρεσης φοιτητικής στέγης παγκοσμίως που φιλοξενεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο καταλύματα σε 400 πόλεις σε όλο τον κόσμο, σου προτείνει τα καλύτερα tips για να επιλέξεις το ιδανικό πανεπιστήμιο για σένα.

Στήριξη για τα μαθήματα, αλλά και για τον εαυτό σου

Το να σπουδάζεις είναι σίγουρα σημαντικό, εξίσου σπουδαία όμως είναι και η στήριξη που θα χρειαστείς για να αντεπεξέλθεις στο πανεπιστήμιο. Μπορείς να τσεκάρεις κατά πόσο τα Πανεπιστήμια συμμετέχουν σε προγράμματα στήριξης στο Student Minds – μια Βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση για την ψυχική υγεία. Από εκδηλώσεις έως εκπαιδεύσεις για τους φοιτητές, είναι καλό να γνωρίζεις τι υπάρχει διαθέσιμο σε περίπτωση που χρειαστεί.

Επίσης, καλό θα ήταν να γνωρίσεις από κοντά τους μελλοντικούς σου καθηγητές, ώστε να μπορείς να κλείσεις μία συνάντηση μαζί τους αν χρειαστεί.

Μελέτη – Χώροι & Κοινότητα

Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος μελέτης; Προτιμάς τα ήσυχα ή τα πολυσύχναστα μέρη; Οι βιβλιοθήκες των Πανεπιστημίων συνήθως προσφέρουν διαφορετικά, κατάλληλα για μελέτη περιβάλλοντα. Επίσης, ρίξε μια ματιά στους χώρους του πανεπιστημίου και ίσως βρεις κι άλλα σημεία που να αξίζουν. Όταν φτιάχνεις το πρόγραμμα σου αξίζει να κάνεις μια έρευνα και να βρεις διαφορετικές τοποθεσίες για μελέτη ώστε να αλλάζεις και λίγο παραστάσεις.

Το πανεπιστήμιο αποτελεί επίσης μια άριστη ευκαιρία να δημιουργήσεις νέους φίλους, με τους οποίους είναι πολύ πιθανό να μοιράζεστε τα ίδια ενδιαφέροντα, οπότε δείτε μήπως υπάρχουν διάφορες ομάδες μελέτης στις οποίες μπορείς να συμμετέχεις.

Διαμονή – Τοποθεσία & Διαμόρφωση Χώρου

Δεδομένου ότι πολλοί φοιτητές πηγαίνουν για σπουδές σε άλλες πόλεις της χώρα τους ή ακόμη και στο εξωτερικό, είναι λογικό να θέλουν να μείνουν κάπου κοντά στο πανεπιστήμιο. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να βρουν το ιδανικό φοιτητικό σπίτι. Τα πανεπιστήμια παρέχουν κάποιου είδους διαμονή αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλα καταλύματα στην περιοχή σχεδιασμένα κατάλληλα για τις ανάγκες των φοιτητών.

Αυτό που χρειάζεται αρχικά να λάβεις υπόψη είναι η πρόσβαση στο πανεπιστήμιο και ο χρόνος μεταφοράς έως εκεί. Επίσης, λάβε υπόψη τα τετραγωνικά του σπιτιού – είναι αρκετός ο χώρος για να τον οργανώσεις όπως θέλεις; Τέλος, τσέκαρε τους κοινόχρηστους χώρους – είναι άνετοι στη χρήση τους; Μερικά φοιτητικά καταλύματα περιλαμβάνουν και ιδιωτικούς χώρους όπως τραπεζαρίες, αίθουσες κινηματογράφου και παιχνιδιών, ακόμη και κήπους στις ταράτσες των κτηρίων.

Είναι σίγουρο, λοιπόν, ότι η φοιτητική ζωή είναι μια ευκαιρία να ζήσεις συναρπαστικές στιγμές και να δημιουργήσεις πολλές όμορφες αναμνήσεις. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιο πανεπιστήμιο θα επιλέξεις τελικά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending