fbpx

10 προπονητές που υπήρξαν και ποδοσφαιριστές στην ίδια κυπριακή ομάδα!

Ένα κοινό γνώρισμα των ποδοσφαιρανθρώπων, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά σε παγκόσμια βάση είναι πως πολύ δύσκολα αφήνουν τον χώρο.

Οι περισσότεροι, άλλωστε, πρώην ποδοσφαιριστές γίνονται ή προπονητές ή μάνατζερ ή παράγοντες του χώρου αφού τελειώσουν την καριέρα τους.

Παραδείγματα πάμπολλα έχουμε και στην Κύπρο, ειδικά ποδοσφαιριστών που γίνονται προπονητές. Ξεχωριστή κατηγορία όμως είναι εκείνοι που έτυχε να τιμήσουν μια ομάδα τόσο ως ποδοσφαιριστές της, όσο και ως προπονητές της.

Παρακάτω σου θυμίζω 10 από αυτούς:

1
Dusan Kerkez

lions-radio.com/themasports.tothemaonline.com

Ο Βόσνιος τεχνικός αντικατέστησε τον Bruno Baltazar τον Μάρτιο του 2018 στον πάγκο της ΑΕΛ στον οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα.

Ο Kerkez, ωστόσο, φόρεσε και τη φανέλα των Λεμεσιανών για 4 χρόνια, από το 2007 μέχρι το 2011, ενώ υπήρξε και αρχηγός της ομάδας.

2
Σωφρόνης Αυγουστή

balla.com.cy/facebook.com/sofronis-avgousti

Παρόμοια περίπτωση με τον Kerkez είναι και ο Σωφρόνης Αυγουστή. Ο Κύπριος τεχνικός αντικατέστησε τον Pedro Emanuel στον πάγκο του Απόλλωνα τον Δεκέμβρη του 2016 και μέχρι σήμερα οδήγησε τους γαλάζιους σε 2 κατακτήσεις κυπέλλων.

Ο Αυγουστή είναι γέννημα-θρέμμα του Απόλλωνα, αφού αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας της Λεμεσιανής ομάδας από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μέχρι το 2006, όπως και τις σεζόν 2008-09 και την τριετία 2010-13, όταν και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

3
Temur Ketsbaia

anorthosis24.net/sport-fm.com.cy

Όνομα-θρύλος για την Ανόρθωση είναι αυτό του Temur Ketsbaia! Ο Γεωργιανός ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο ως ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης το 1992 και παρέμεινε στην “Μεγάλη Κυρία” μέχρι το 1994 όταν και έφυγε για την ΑΕΚ Αθηνών.

Επέστρεψε στους κυανόλευκους το 2002 και από τον Δεκέμβρη του 2003 μέχρι το καλοκαίρι του 2007 ήταν παίκτης-προπονητής της Βαρωσιώτικης ομάδας.

Στον πάγκο της Ανόρθωσης έμεινε μέχρι τον Απρίλη του 2009, οδηγώντας την ανάμεσα σε άλλα στους ομίλους του Champions League και στην κατάκτηση 2 πρωταθλημάτων και 1 κυπέλλου.

4
Κώστας Καϊάφας

omonoialive.com/omonoianews.com

Γέννημα-θρέμμα της Ομόνοιας και εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία της είναι ο Κώστας Καϊάφας.

Ξεπήδησε από τις ακαδημίες των πρασίνων στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και μέχρι το 2009 δεν φόρεσε άλλη φανέλα, έχοντας παράλληλα στο χέρι και το περιβραχιόνιο του αρχηγού για αρκετά χρόνια.

Ο Καϊάφας, επέστρεψε στο “Ηλίας Πούλλος” τον Μάρτιο του 2014, αυτή τη φορά ως προπονητής της Ομόνοιας, στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Νοέμβριο του 2015.

5
Μαρίνος Ουζουνίδης

apoelfc.com.cy/sport24.gr

Έκανε μεγάλη καριέρα ο Μαρίνος Ουζουνίδης ως ποδοσφαιριστής, κυρίως με τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη φανέλα του οποίου φόρεσε για μια 5ετία.

Το 2001 ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έμελλε να είναι και η τελευταία ομάδα της καριέρας του, την οποία ολοκλήρωσε 2 χρόνια αργότερα.

Το 2006, ωστόσο, η μοίρα τον έφερε πίσω στον Αρχάγγελο, αυτή τη φορά ως άρχοντας των αποδυτηρίων του ΑΠΟΕΛ.

Ο Ελλαδίτης παρέμεινε στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας των γαλαζοκιτρίνων μέχρι τον Γενάρη του 2008, οδηγώντας τον ΑΠΟΕΛ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2007.

6
Nedim Tutic

omonoialive.com/sigmalive.com

Ο Βόσνιος, ως ποδοσφαιριστής είναι ένας από τους καλύτερους ξένους που είχε ποτέ η Ομόνοια, αλλά και το κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα.

10αρι με άψογη τεχνική και στενή επαφή με τα αντίπαλα δίκτυα, ο Tutic έπαιξε στους πράσινους για 5 χρόνια, από το 1991 μέχρι το 1996.

Επέστρεψε στην Ομόνοια, αυτή τη φορά ως προπονητής προς το τέλος της περιόδου 2007-08 και οι καλές παρουσίες της ομάδας του έδωσαν το εισιτήριο να ηγηθεί του “τριφυλλιού” τη σεζόν 2008-09.

Αποτέλεσε παρελθόν λίγο πριν το τέλος της περιόδου, αφού 2 ήττες από τον ΑΠΟΠ/Κινύρα Πέγειας, στέρησαν την διάκριση σε κύπελλο και πρωτάθλημα.

7
Αντρέας Μουσκάλλης

balla.com.cy

Αν υπάρχει ομάδα που να σημάδεψε την καριέρα του Αντρέα Μουσκάλλη αυτή είναι η Νέα Σαλαμίνα.

Ο Γιαλουσίτης πρώην προπονητής έπαιξε μπάλα στους ερυθρόλευκους από το 1967 μέχρι το 1974, όταν και ολοκλήρωσε την καριέρα του, παραμένοντας κοντά στην βαρωσιώτικη ομάδα.

Το 1986, ως προπονητής πλέον, ξαναφόρεσε τα χρώματα της Νέας Σαλαμίνας. Παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας μέχρι το 1990, οδηγώντας την στην κατάκτηση του κυπέλλου του 1990.

Αυτή δεν ήταν όμως η μοναδική φορά που ο Αντρέας Μουσκάλλης υπήρξε προπονητής των Βαρωσιωτών, αφού καθοδήγησε τους ερυθρόλευκους και τη σεζόν 1998-99.

8
Slobodan Krcmarevic

sigmalive.com/apollon365.news

O Απόλλωνας ήταν η ομάδα που έφερε τον Boban Krcmarevic στην Κύπρο το 1993. Μέχρι το 1996 που έμεινε στους γαλάζιους ο Σέρβος ήταν μαζί με τους Spoljaric και Scepovic ίσως η κορυφαία τριπλέτα που είχε ποτέ η Λεμεσιανή ομάδα.

Από τον Φλεβάρη μέχρι τον Οκτώβρη του 2010 υπήρξε και προπονητής των γαλάζιων, οδηγώντας τους και στην κατάκτηση του κυπέλλου την ίδια χρόνια, απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

9
Λιάσος Λουκά

politis.com.cy/kerkida.net

Δυο τετραετίες με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας μετρά η ποδοσφαιρική καριέρα του Λιάσου Λουκά. Συγκεκριμένα, ο 39χρονος σήμερα προπονητής υπήρξε παίκτης της προσφυγικής ομάδας από το 1999 μέχρι το 2003, αλλά και από το 2007 μέχρι το 2011.

Το καλοκαίρι του 2017, εξαργυρώνοντας ουσιαστικά την πολύ καλή δουλειά που έκανε στην Καρμιώτισσα, ο Λιάσος Λουκά επέστρεψε στο “Αμμόχωστος”, αυτή τη φορά για να προπονήσει τη Νέα Σαλαμίνα.

Η παρουσία του, ωστόσο, αποδείχτηκε σύντομη, αφού στα μέσα του Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς αποτέλεσε παρελθόν.

10
Λούκας Χατζηλούκας

balla.com.cy/balla.com.cy

Η παρουσία του Λούκα Χατζηλούκα στον πάγκο της Δόξας Κατωκοπιάς δεν ήταν η πρώτη παρουσία του Παφίτη προπονητή σε πάγκο κυπριακής ομάδας.

Η μοίρα φρόντισε να παίξει το δικό της παιχνίδι, αφού η πρώτη του εμπειρία στους πάγκους ήταν στον ΑΠΟΕΛ, ομάδα της οποίας φόρεσε τη φανέλα για 13 ολόκληρα χρόνια (1987-2000).

Αυτό έγινε για ένα αγώνα το 2005, όταν υπήρξε ο αντικαταστάτης του Ivan Jovanovic (που είχε απολυθεί) στο παιχνίδι με την Ανόρθωση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο υπέρ της βαρωσιώτικης ομάδας (2-3).

Θυμάσαι κάποιον άλλο προπονητή που υπήρξε και ποδοσφαιριστής ομάδας την οποία κοούτσαρε;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending