fbpx

Ήξερες αυτές τις 5 top ταινίες που είναι εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελλάδα;

‘Οπως είναι παγκοσμίως γνωστό, η Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας και η μυθολογία είναι από τις πλουσιότερες και αρχαιότερες ιστορίες του κόσμου, και κύριο θεμέλιο του σημερινού πολιτισμού μας.

Δεν θα μπορούσε να απέχει λοιπόν και από το Hollywood, αν και χιλιόμετρα μακριά, αφού έχει εμπνεύσει πολλούς αξιόλογους Έλληνες, αλλά και ξένους δημιουργούς του κινηματογράφου με μεγάλη επιτυχία.

Ποιες είναι λοιπόν 5 ταινίες βασισμένες στην Αρχαία Ελλάδα;

1
 “Troy” (2004) – Τροία

Βασισμένη στην Ομήρου Ιλιάδα, και τον Τρωικό Πόλεμο, γυρίστηκε η επιτυχημένη αμερικάνικη ταινία Τροία.

Για τα “μάτια” της ωραίας Ελένης που την έκλεψε ο Πάρης από τον άνδρα της Μενέλαο και την πήρε στην Τροία, ξεκινά ένας ολόκληρος πόλεμος για να την πάρουν πίσω. Ο Βασιλιάς Αγαμέμνων (και αδελφός του Μενέλαου) βρίσκει ευκαιρία να εισβάλει στην χώρα.

Στα συν και η παρουσία του κατά 15 περίπου χρόνια νεότερου ηθοποιού Μπραντ Πιτ στο ρόλο του Αχιλλέα, με τη δική του ρομαντική εξέλιξη στην ταινία.

2
“300” (2006)

Η ταινία αυτή μας ταξιδεύει το 480 π.Χ., στη μάχη των Θερμοπυλών, όπου βλέπουμε τους περίφημους 300 στρατιώτες του Έλληνα Αρχηγού Λεωνίδα, ενάντια στους χιλιάδες στρατιώτες των Περσών, να παλεύουν με πείσμα και αυταπάρνηση.

Οι 300 στρατιώτες έμειναν στην ιστορία για τη θέληση και το εξαίρετο ηθικό τους, ενώ η ταινία μας χαρίζει ξεχωριστές στιγμές και εικόνες, όπως η σκηνή που βλέπεις ένα παιδί στην Σπάρτη να εκπαιδεύεται, παλεύοντας μόνο του ενάντια σε ένα λύκο του δάσους.

3
“Hercules” (2014) – Ηρακλής

Αυτή η ταινία είναι εμπνευσμένη φυσικά από τον γνωστό ήρωα της μυθολογίας, Ηρακλή, γιο του Δία και της Αλκμήνης, που κανείς και τίποτα δεν μπορούσε να τον νικήσει.

Στην ταινία, τον βλέπουμε σε νέους αγώνες, καθώς έχει υποσχεθεί στον Βασιλιά της Θράκης και την κόρη του, να εκπαιδεύσει και να πολεμήσει με τον στρατό του ενάντια στον εχθρό τους Ρήσο μεαντάλλαγμα χρυσού.

Πάντα με τους πιστούς ακόλουθούς του, βλέπουμε ακόμη μια φορά την ανεξάντλητη δύναμη του θρυλικού ήρωα Ηρακλή, αλλά αυτή τη φορά σε μορφή 3D, ιδανική για τους λάτρεις των ταινιών δράσης και πολέμου.

“Immortals” (2011) – Αθάνατοι

v3wall.com

Ακόμη μια αμερικανική ταινία εμπνευσμένη από το έπος της Τιτανομαχίας, όπου οι παλιοί θεοί παλεύουν για να επικρατήσουν ενάντια στους νεότερους θεούς του Ολύμπου.

Στην ταινία βλέπουμε το θνητό Θυσέα, που ενσαρκώνεται επάξια από τον ταλαντούχο ηθοποιό Χένρυ Κάβιλ, να παλεύει ενάντια σε θεούς, και συγκεκριμένα, τον Βασιλιά Υπερίων, που εισβάλλει στην Ελλάδα για να πιάσει το πολυπόθητο όπλο, που εξοντώνει τους Θεούς του Ολύμπου.

Ακόμη μια επιτυχημένη εκδοχή του έπους αυτού, είναι και η ταινία “Clash of Titans” και το sequel της.

4
The Odyssey (1997) – Οδύσσεια

Δεν μπορούσε φυσικά να μην υπάρχει και έργο εμπνευσμένο από την Ομήρου Οδύσσεια.

Η ταινία αυτή (σε 2 μέρη) παρουσιάζει το θρυλικό έπος της Οδύσσειας, όπου ο θεός Ποσειδώνας καταριέται τον Οδυσσέα που περνά 10 ολόκληρα χρόνια από 40 κύματα και πολλές περιπέτειες (Σειρήνες, Κύκλωπες κ.λπ.) για να φτάσει πίσω στην πατρίδα του, την Ιθάκη και την γυναίκα του Πηνελόπη.

Εσύ ποιες από αυτές ή άλλες ταινίες βασισμένες στην Αρχαία Ελλάδα γνωρίζεις; Γράψε μας το σχόλιο σου! 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending