fbpx

Ακτιβισμός και Κυπριακό Πρόβλημα: Ένα σεμινάριο Διαρθρωμένου Διαλόγου!

Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα πραγματοποιούνται εδώ και δεκαετίες. Τελευταίως, παρατηρούμε μια συνεχή προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση. Παρόλ’ αυτά, τα άτομα που στην πραγματικότητα θα ζήσουν μετά την λύση, οι νέοι άνθρωποι, δεν εμπλέκονται ποτέ και δεν έχουν την ευκαιρία να πουν την άποψή τους.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός ΥΕU Cyprus με την υποστήριξη του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει ένα τριήμερο σεμινάριο Διαρθρωμένου Διαλόγου (Structured Dialogue) με θέμα τον ενεργό ακτιβισμό σε θέματα που αφορούν το Κυπριακό Πρόβλημα και όχι μόνο. Σκοπός του προγράμματος είναι προώθηση της συμμετοχής των νέων στις διαδικασίες των συνομιλιών σε πολιτικό επίπεδο και η προώθηση ακτιβιστικών δράσεων μέσα από τρέχοντα και παρελθόντα παραδείγματα.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Η ενδυνάμωση των νέων για καταπολέμηση της απάθειας ως προς το συγκεκριμένο πρόβλημα και την άγνοια πολιτικών προς τις απόψεις των νέων
  • Αναζήτηση μεθόδων για εμπλοκή των νέων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων
  • Καλλιέργεια κριτικής σκέψης και άποψης μέσα από προηγούμενα Κυπριακά κινήματα
  • Δημιουργία ιδεών στο πώς μπορούν να εισακουστούν οι φωνές των νέων σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα
  • Διερεύνηση Ευρωπαϊκών κινημάτων σχετικά και την συνεισφορά τους στο Κυπριακό πρόβλημα

Το πρόγραμμα θα ακολουθήσει την μεθοδολογία της μη-τυπικής μάθησης. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δημιουργηθούν πολιτικά έγγραφα με εισηγήσεις για το πώς οι νέοι μπορούν να εμπλακούν περισσότερο κατά την διάρκεια λήψης αποφάσεων σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα.

Οι δύο εκπαιδεύτριες και συντονίστριες του σεμιναρίου είναι οι Ηλιάνα Πετρίδου και Μιράντα Ζαβρού.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Ledra Palace Hotel (Μάρκου Δράκου, Λευκωσία) μεταξύ 5 και 7 Απριλίου.

Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα είναι:

  • Παρασκευή: 17:00-20:00
  • Σάββατο: 10:00 – 17:00
  • Κυριακή: 10:00 – 16:00
  • Γλώσσα διεξαγωγής: Αγγλικά

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα προσφέρει δύο γεύματα για το Σάββατο και Κυριακή και καφέ. Θα παραχωρηθεί στέγαση και έξοδα καυσίμων για άτομα από άλλες πόλεις αν ζητηθεί.

Αν σε ενδιαφέρει η συμμετοχή, μπορείς να δηλώσετε εδώ μέχρι την 1η Απριλίου: 

Η εκδήλωση εμπίπτει στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος #GetUpStandUp χρηματοδοτημένο από το Europe for Citizens, με στόχο την ευαισθητοποίηση για την σημασία διαδηλώσεων που έγιναν στο παρελθον και την επιρροή τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Το πρόγραμμα είναι μια σειρά από 4 δράσεις που πραγματοποιούνται στη Κύπρο και σε ακόμα 5 χώρες. Το συγκεκριμένο σεμινάριο εμπίπτει στην τρίτη δράση.

Μάθε περισσότερες πληροφορίες εδώ!
Facebook event

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending