fbpx

5 φοιτητές μας είπαν γιατί επέλεξαν το ΤΕ.ΠΑ.Κ. για το μεταπτυχιακό τους!

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μεταπτυχιακές σπουδές σύντομα; Μάλλον έχεις καταλάβει πως αυτή η σημαντική απόφαση της ζωής σου δεν είναι απλή διαδικασία! Θες κάτι που θα σε βοηθήσει πραγματικά στην καριέρα σου, ένα πρόγραμμα που θα σου δώσει προοπτική!

Με βάση αυτά τα ερωτήματα, μιλήσαμε πρόσφατα με μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.) για να μας εξηγήσουν τι κρατούν από τις σπουδές τους εκεί. Ο καθένας τους μας εξήγησε γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και πρόγραμμα, ανάμεσα στην ποικιλία επιλογών που είχε.

Δες εδώ όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΤΕ.ΠΑ.Κ.

Δες πιο κάτω τι μοιράστηκαν μαζί μας:

1
Γιώργος Παπαγεωργίου – Τμήμα Νοσηλευτικής

“Επέλεξα το ΤΕ.ΠΑ.Κ για τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Προηγμένη, Επείγουσα και Εντατική Νοσηλεία, γιατί ήταν το μόνο στην Κύπρο που μπορούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις που είχα από ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Μου δόθηκε η ευκαιρία για πρακτική εξάσκηση και χρήση των γνώσεων που απέκτησα, στον κλινικό χώρο, γεγονός πολύ σημαντικό για ‘μένα. Πιστεύω πως η θεωρία με την πρακτική, πρέπει πάντα να συνδυάζονται.

Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για την επιλογή μου, αφού το συγκεκριμένο πρόγραμμα άνοιξε καινούριες πόρτες για ‘μένα και μου έδωσε τα εφόδια για να κάνω τη διαφορά στον κλινικό χώρο, μέσω της επιστημονικότητας και της άρτιας κατάρτισης που μας προσέφερε. Θα επέλεγα το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ξανά, μιας και οι προσωπικοί μου στόχοι καλύφθηκαν πλήρως.”

2
Νικολέττα Κίζη – Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων

“Είχα προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά επέλεξα το μεταπτυχιακό στη Γεωπονική Βιοτεχνολογία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, λόγω μιας πιο εξειδικευμένης γνώσης στον τομέα εργασίας μου, την παρούσα χρονική στιγμή της ζωής μου. Είναι ένα πρόγραμμα με πολλές προοπτικές, αφού αφορά την παραγωγή χρήσιμων ή εμπορικά αξιοποιήσιμων προϊόντων για την παροχή υπηρεσιών προς όφελος του ανθρώπου, μέσω της χρήσης βιολογικών τεχνικών.

Τα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, το ψηλό επίπεδο διδασκαλίας και οι καθηγητές με γνώση και θέληση να βοηθήσουν, ενισχύουν και ικανοποιούν πλήρως την απόφαση που πήρα για την φοίτησή μου σε αυτό το πρόγραμμα. Κι ας μην ξεχνιόμαστε: ΕΔΩ ΛΕΜΕΣΟΣ! Μια πόλη που ξεχειλίζει από ζωή και διασκέδαση.”

Δες εδώ όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΤΕ.ΠΑ.Κ.

3
Στέλιος Ιορδάνου – Τμήμα Νοσηλευτικής

“Διανύουμε αδιαμφισβήτητα την εποχή της υπερπροσφοράς προγραμμάτων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, γεγονός που έχει μετατοπίσει το βάρος της επιλογής του «αν θα σπουδάσω», στο «πού θα σπουδάσω».

Για εμένα η επιλογή ήταν μία. Στο πανεπιστήμιο που προσφέρει το ποιοτικότερο πρόγραμμα σπουδών. Γι’ αυτό επέλεξα το ΤΕ.ΠΑ.Κ. και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα: Προηγμένη Επείγουσα και Εντατική Καρδιολογική Νοσηλεία, συνεχίζοντας σε διδακτορικές σπουδές.”

4
Παρασκευή Βασιλείου – Κέντρο Γλωσσών

“Ο εφησυχασμός και επανάπαυση στην επαγγελματική σταδιοδρομία σίγουρα δεν οδηγούν σε προσωπική ανέλιξη, ψυχική ικανοποίηση και ισορροπία. Ως εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να προσαρμοζόμαστε αλλά και να ενημερωνόμαστε για τις σύγχρονες ανανεωτικές τάσεις που αφορούν το μέλλον της εκπαίδευσης.

Με την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος MA in Computer Assisted Language Learning – CALL του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου έχω αναθεωρήσει πλήρως, όχι μόνο τον τρόπο διδακτικής μου μεθοδολογίας αλλά και τον εκπαιδευτικό μου ρόλο ως καθηγήτρια μίας ξένης γλώσσας. Οι μαθητές χρειάζονται παιδαγωγούς δίπλα τους, αρωγούς που τους κατευθύνουν στη γνώση και όχι εκπαιδευτικούς που τους προσφέρουν έτοιμες γνώσεις που οδηγούν σε στείρα μάθηση και απομνημόνευση.

Η online δομή του MA in CALL του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί ένα πρότυπο μοντέλο μάθησης που προσφέρει στον εκπαιδευτικό να αντιληφθεί τον παιδαγωγικό ρόλο της τεχνολογίας στη διδασκαλία ξένων γλωσσών. Ακόμη οι έμπειροι καθηγητές αποτέλεσαν ένα άλλο κίνητρο για να επιλέξω το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.”

5
Παναγιώτα Έλληνα – Τμήμα Νοσηλευτικής

“Στον τομέα της Νοσηλευτικής η μάθηση δεν σταματά ποτέ. Η αξιοπιστία και το κύρος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου συντέλεσαν, καθοριστικά, στην απόφαση μου να το επιλέξω για τις μεταπτυχιακές μου σπουδές. Επέλεξα το πρόγραμμα σπουδών Προηγμένη Νοσηλευτική και Φροντίδα Υγείας στην Κοινότητα λόγω του ενδιαφέροντος μου σε ότι αφορούσε το μάθημα της Κοινοτικής Νοσηλευτικής, για να αυξήσω την επιστημονική μου γνώση και να αξιοποιήσω τα δεδομένα στην επιστήμη της Νοσηλευτικής.

Επιπρόσθετα, ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι ικανό να μου προσφέρει τα εφόδια και τις γνώσεις, αλλά ταυτόχρονα και την ανάπτυξη δεξιοτήτων που αφορούν στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την ικανότητα για ομαδική συνεργασία. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένη από την επιλογή μου, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το μοναδικό πρόγραμμα στον τομέα την υγείας στην Κύπρο στην Προηγμένη Νοσηλευτική και Φροντίδα Υγείας. Μου παρείχε εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και παράλληλα με προετοίμασε και για τις διδακτορικές μου σπουδές, τις οποίες συνεχίζω στο ΤΕ.ΠΑ.Κ.”

Ευχαριστούμε τους φοιτητές για όσα μας είπαν και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ότι κάνουν στο μέλλον! Ελπίζουμε να σε βοήθησαν να πάρεις και τις δικές σου αποφάσεις! 🙂

Βρες όλες τις πληροφορίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΤΕ.ΠΑ.Κ. και κάνε έγκαιρα την αίτησή σου ΕΔΩ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending