fbpx

5 κυπριακά στέκια που θα θες να επισκεφθείς στο βουνό αυτές τις μέρες!

Οι εξορμήσεις στο βουνό είναι must αυτές τις μέρες! Θα κάνεις τη βόλτα σου στα όμορφα χωριουδάκια, θα πιεις το καφεδάκι σου, αλλά θα τσιμπήσεις και κάτι, αφού ο καθαρός αέρας θα σου ανοίξει την όρεξη.

Έχω λοιπόν να σου προτείνω 5 στέκια που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς:

1
Στου κυρ-Γιάννη – Όμοδος

Αν βρεθείς στο όμορφο και γραφικό Όμοδος, μην αμελήσεις να επισκεφθείς την ταβέρνα του κυρ-Γιάννη που στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο κτίριο.

Προσφέρει πλούσιους μεζέδες και κρασί παραγωγής του ιδιοκτήτη. Μάλιστα μπορεί να πετύχεις και ζωντανή μουσική και να περάσεις τέλεια! Μπορείς ακόμη και να διανυχτερεύσεις αφού διαθέτει και καταλύματα.

2
ΚαφεΟίνος – Καλοπαναγιώτης

Facebook.com.cy/@ΚαφεΟίνος

Αν αποφασίσεις να επισκεφθείς την επαρχία Λευκωσίας, δεν θα μπορούσες να μην κάνεις στάση στον γραφικό Καλοπαναγιώτη!

Το ΚαφεΟίνος βρίσκεται στο κέντρο του χωριού σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον. Εκεί μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, σπιτική (ροζέ) λεμονάδα, ντόπιο κρασί και διάφορα cocktails.

3
Ταβέρνα-καφέ «Ο Κάουρας» – Αγρός

Αν πάλι βρεθείς στην Πιτσιλιά και συγκεκριμένα στον Αγρό, θα φας το καλύτερο φαγητό στην ταβέρνα «Ο Κάουρας».

Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και πήρε το όνομα της από μια παλιά βρύση του χωριού. Εκεί θα φας κυπριακούς μεζέδες και θα απολαύσεις φιλοξενία και εξυπηρέτηση.

4
Ταβέρνα Συμπόσιο – Πελένδρι

Αν πάλι προτιμήσεις μια εκδρομή στο Πελένδρι, που απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Λεμεσού, εκτός από τις ομορφιές του χωριού που θα θαυμάσεις, θα φας καλά στην ταβέρνα «Συμπόσιο», η οποία χρησιμοποιεί προϊόντα που παράγει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, όπως λαχανικά και κοτόπουλα.

Γι’ αυτό και είναι τόσο φρέσκα και νόστιμα! Επίσης, εκεί θα πιεις χωριάτικο κρασί και αν είναι κρύο θα ζεσταθείς με το τζάκι!

5
Μύλος – Κακοπετριά

Στο κέντρο του χωριού της Κακοπετριάς, δίπλα στο ποτάμι θα βρεις το εστιατόριο «Μύλος». Είναι απλά διακοσμημένο με παραδοσιακά στοιχεία και με φανταστική θέα.

Είναι γνωστό για την πέστροφα που σερβίρει, ωστόσο, θα βρεις και ό,τι άλλο επιθυμείς.

Τι θα έλεγες για μια βόλτα στο βουνό αυτές τις μέρες; Ποιο στέκι θα διάλεγες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending