fbpx

5 standard ατάκες που ακούσαμε να λένε για τους «Kαλαμαράες» στην Κύπρο!

Είναι αλήθεια, πως πολλοί Ελλαδίτες ζουν πλέον στην Κύπρο. Και εννοείται ότι ο Κυπραίος μας δεν θα το άφηνε αυτό να περάσει απαρατήρητο! Όλο και κάτι έχει να πει για τους Καλαμαράδες!

Παράπονα, απαιτήσεις και προκαταλήψεις είναι κάποια στοιχεία της συμπεριφοράς οποιουδήποτε Κύπριου που συναναστρέφεται συχνά-πυκνά με άτομα που έχουν έρθει από την Ελλάδα. Όλα αυτά, μετατρέπονται συχνά σε νεύρα και τσακωμούς, με συγκεκριμένες ατάκες που έχουμε ακούσει όλοι!

Πάμε να δούμε κάποιες από τις κύριες ατάκες που λέει ο Κυπραίος για τους Καλαμαράες:

1
“Από Ελλάδα είσαι;” = Πολυλογάς

Όσο και να πεις, οι Έλληνες κατέχουν πολύ καλύτερα την ελληνική γλώσσα από τους Κυπραίους. Μόλις ξεκινήσουν να μιλούν, καταλαβαίνεις αμέσως τη διαφορά!

Ο λόγος τους έχει μια συνοχή και μια ροή που σε συνεπαίρνουν! Βέβαια, λόγω του ότι έχουν το λέγειν, μερικές φορές καταντάνε λίγο κουραστικοί (όπως κάθε λαός που μιλά περισσότερο από άλλους)!

Αφού δεν ξέρεις από πού να τους πιάσεις! Πάντα κάτι έχουν να σου πουν. Στα λόγια είναι πρώτοι! Είναι πολυλογάδες όπως και να το κάνουμε! 😉

2
“Ρε καλαμαρούδι, ήρτες δαμέ να μας το παίξεις τζιαι καλά σπουδαίος;”

Είναι αλήθεια, ότι μπορεί ο Κυπραίος να είναι κάπως προκατειλημμένος με τους Καλαμαράδες. Λόγω του ότι βλέπει κάποιο “ξένο” στη χώρα του, μπορεί να νιώθει μια απειλή.

Σκέφτεται ότι ο άλλος μπορεί να ήρθε να του πάρει όλα αυτά που του ανήκουν. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια!

Κανείς δεν μπορεί να αποτελέσει απειλή αν ξέρεις ποιος είσαι και τι αξίζεις! Απλά μπορεί και αυτός να ήρθε στη χώρα μας για ένα καλύτερο αύριο!

3
“Αν δεν σου αρέσκει δαμέ, να πάεις που τζιαμέ που ήρτες.”

Πολύ εύκολα “στέλλουμε” κάποιον σπίτι του, επειδή δεν γεννήθηκε στη χώρα μας! Ειδικά όταν ξεκινήσουν να μιλάνε για πράγματα που τους ενοχλούν στη χώρα μας, ο Κυπραίος το παίρνει προσωπικά και τσαντίζεται!

Εντάξει, δεν γίνεται να είναι όλα τέλεια σε μία χώρα! Απλά, επειδή τυγχαίνει να είναι η χώρα μας, το παίρνουμε διαφορετικά!

4
“Ήρτες να μας πιάσεις τις δουλειές;”

Όσο αυξάνεται ο πληθυσμός, τόσο λιγοστεύουν και οι δουλειές. Π.χ. σε πολλές κυπριακές σειρές, βλέπουμε να συνυπάρχουν Ελλαδίτες και Κύπριοι ηθοποιοί.

Κάποιοι βλέπουμε να το κατακρίνουν αυτό, αφού θεωρούν ότι τους παίρνουν τις δουλειές. Εγώ πάλι πιστεύω πως όταν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις και ξέρεις τι αξίζεις, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα! Το ίδιο δεν γίνεται και σε άλλα επαγγέλματα;!

5
“Ήρτες δαμέσα, τζιαι εκάμαμεν σε εμείς άνθρωπο.”

Πολλοί νομίζουν πως επειδή κάποιος Καλαμαράς έπιασε δουλειά στη χώρα μας, ότι μας χρωστάει κιόλας! Δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Ο καθένας αποκτά αυτά που κερδίζει, με την αξία του. Τουλάχιστον τις περισσότερες φορές! Οπότε, ας μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα!

Εσύ ποιες άλλες ατάκες έχεις ακούσει;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending