fbpx

5 λόγοι που θα σε πείσουν να ταξιδέψεις (κι εσύ) στην Αθήνα σύντομα!

Θες να πραγματοποιήσεις σύντομα ένα ταξίδι, αλλά δεν ξέρεις πού; Η επιλογή είναι μία, χωρίς δεύτερη σκέψη… η Ελλάδα και συγκεκριμένα η πρωτεύουσα. Όλοι αγαπούν το ελληνικό στοιχείο γιατί συνδυάζει διασκέδαση, ηρεμία και χαλάρωση.

Η Αθήνα μπορεί να μην έχει το στυλ και την ατμόσφαιρα του Παρισιού, Βερολίνου κ.λπ., αλλά έχει μια μοναδική γοητεία. Η Αθήνα είναι μια σύγχρονη πόλη που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις λίστες με τους προορισμούς για city-break.

Το ένα λεπτό περπατά κανείς σε μια πολύ trendy περιοχή με μαγαζιά, μετά στρίβει σ’ ένα στενό και ξαφνικά βλέπει αρχαία ερείπια ακριβώς μπροστά του. “Σαν την Αθήνα εν έσσιει“.

Δες πιο κάτω 5 λόγους για να επισκεφτείς την Αθήνα:

1
Καφές για κουλτουριάριδες

Η κουλτούρα του καφέ είναι διαδεδομένη σε όλη την Ελλάδα, από όλους τους Έλληνες. Ο κουλτουριάρικος καφές συνδυάζεται με θέα την Ακρόπολη ή τα χιπστεράδικα μαγαζιά στην Πλάκα, το Μοναστηράκι, τα Αναφιώτικα κ.ά.

Τα τραπεζάκια είναι περιζήτητα και αν είσαι τυχερός να βρεθείς σε ένα από αυτά τα μέρη, κάτσε άνετα και απόλαυσε ένα παγωμένο espresso και προετοιμάσου για την πασαρέλα των περαστικών και τις αμέτρητες φωτογραφίες.

2
Ελληνικό φαγητό

Αν δεν ξέρεις τι εστί Μεσογειακή Διατροφή, τότε πρέπει επειγόντως να επισκεφτείς την Ελλάδα. Το φαγητό είναι ένα στοιχείο που παραμένει διαχρονικό στην Αθήνα.

Μπορείς να απολαύσεις σε ταβέρνες, εστιατόρια, και… στο πόδι λαχταριστό φαγητό. Δοκίμασε το ζουμερό σουβλάκι σε “καλαμάκι”, τα φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, διάφορους νόστιμους μεζέδες, χωριάτικη σαλάτα και μουσακά.

3
Υπαίθρια αγορά και τα παζάρια της πόλης

Η φράση «τα σκουπίδια ενός ανθρώπου είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου» σίγουρα επιβεβαιώνεται στην υπαίθρια αγορά της Αθήνας.

Μια από τις καλύτερες αγορές του κόσμου αποτελεί η αγορά στην Κεντρική Αθήνα και το Μοναστηράκι. Υφάσματα, ρούχα, vintage αντικείμενα και τρόφιμα δίνουν ένα multi-ethnic χαρακτήρα στην πόλη.

Ετοιμάσου, λοιπόν, να εξασκήσεις τις διαπραγματευτικές σου ικανότητες, αφού η υπόθεση “σηκώνει”… παζάρεμα.

4
Διασκέδαση χωρίς όρια

Υπάρχουν προορισμοί όπου η διασκέδαση είναι συνδυασμένη με ξέφρενα ξενύχτια σε μπουζούκια, night clubs και μπαρ ενώ άλλοι διαθέτουν μικρότερα μπαρ ή καφέ, όπου το κέφι είναι το ίδιο!

Σημασία για τη γνήσια ελληνική διασκέδαση έχει η καλή παρέα και… το ποτό! Η διασκέδαση είναι πολυδιάστατη και ταιριάζει σε κάθε στυλ, αφού οι επιλογές είναι πάρα πολλές.

Η διασκέδαση δίνει μια έντονη και δυναμική παρουσία στους δρόμους της πόλης, χειμώνα – καλοκαίρι. Η ζωντάνια που συναντά κανείς από νωρίς το πρωί μέχρι… το επόμενο πρωί είναι κάτι στο οποίο δύσκολα αντιστέκεσαι, ακόμα και αν δεν ήταν ο σκοπός σου να ξενυχτήσεις.

Η Αθήνα δεν κοιμάται, παρά μόνο ηρεμεί λίγες ώρες, και αποκλείεται να μη βρεις κι εσύ αυτό που θα σε κάνει να περάσεις αξέχαστα!

5
Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη των Αθηνών ή αλλιώς “Ιερός Βράχος” αποτελεί τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα και μνημείο σύμβολο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το ανέβασμα στην κορυφή του λόφου είναι must για κάθε επισκέπτη, αλλά ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις την ιστορία της, πρέπει να πας εκεί για τη θέα των 360 μοιρών της πόλης της Αθήνας που κόβει την ανάσα. Αξίζει τον κόπο!

Τι λες; Έχεις πειστεί να κάνεις τον επόμενο προορισμό σου την Αθήνα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending