fbpx

Όσα έγιναν στην 4η Διεθνή Εβδομάδα ERASMUS+ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Για 4η συνεχόμενη χρονιά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργάνωσε τη Διεθνή Εβδομάδα Κατάρτισης Προσωπικού Erasmus+, από τις 18 έως τις 22 Μαρτίου 2019.

Η ετήσια πρωτοβουλία αυτή έχει μεγάλη απήχηση, φιλοξενώντας συμμετέχοντες από διάφορα μέρη του κόσμου

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είχε τη τιμή να διοργανώσει για 4η συνεχόμενη χρονιά τη Διεθνή Εβδομάδα Κατάρτισης Προσωπικού Erasmus+, από τις 18 έως τις 22 Μαρτίου 2019. Η Εβδομάδα, είχε τεράστια επιτυχία με το Γραφείο Erasmus να είναι υπερήφανο που καλωσόρισε πάνω από 35 συμμετέχοντες από 16 διαφορετικές χώρες, όπως την Ιαπωνία, την Σερβία, την Ουκρανία, το Ουζμπεκιστάν, καθώς και άλλες 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτή η ετήσια πρωτοβουλία, η οποία αναλήφθηκε πριν από μερικά χρόνια από το Γραφείο Erasmus του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, έχει μεγάλη απήχηση, αφού φιλοξενεί συμμετέχοντες κυρίως από την Ευρώπη, αλλά και από διάφορα μέρη του κόσμου. Οι κύριοι στόχοι της Εβδομάδας αυτής ήταν η δικτύωση με νέους συναδέλφους και η προσωπική γνωριμία με τους υφιστάμενους, η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, όπως και καλών πρακτικών μεταξύ συναδέλφων.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και να μοιραστούν καλές πρακτικές με άλλους συναδέλφους που εργάζονται σε Γραφεία Διεθνών Σχέσεων ή Γραφείων Erasmus.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, υπήρχε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που κάλυψε θέματα όπως τη Στρατηγική Διεθνοποίησης και τη Διεθνή Κινητικότητα, την Κινητικότητα Φοιτητών, το Μάρκετινγκ, τη Ψηφιοποίηση του Προγράμματος, το Πολιτισμικό Σοκ των φοιτητών και τρόπους αντιμετώπισής του, και ιστορίες επιτυχίας, ενώ υπήρξε ανταλλαγή καλών πρακτικών και πρακτικών επίλυσης προβλημάτων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό μάθημα Ελληνικών, καθώς και εργαστήρια, παρουσιάσεις και συζητήσεις για επίλυση προβλημάτων.

Επιπλέον, διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Erasmus+. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ξενάγηση στη Λευκωσία, εκδρομή στο χωριό Λεύκαρα, βραδιά γνωριμίας στην καφετέρια Coffeeology101, και έξοδο σε παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα.

Το Γραφείο Erasmus του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην 4η Διεθνή Εβδομάδα Erasmus+ και προσβλέπει στην επόμενη συνάντηση Erasmus το προσεχές ακαδημαϊκό έτος.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending