fbpx

Όσα έγιναν στην εκδήλωση «Fake News: Η αλήθεια στην εποχή του διαδικτύου»!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου την Τρίτη, 16 Απριλίου με θέμα: «Fake News: Η αλήθεια στην εποχή του διαδικτύου».

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας και σκοπός της ήταν η σφαιρική ενημέρωση των παρευρισκομένων για το φαινόμενο «Fake News», τις διαστάσεις που προσλαμβάνει σε Κύπρο και Ελλάδα, καθώς και για το πώς μπορούν να αναγνωρίζουν ψευδείς ειδήσεις αλλά και τα κίνητρα αυτών που τις διαδίδουν.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσής ήταν τα «ELLINIKA HOAXES» και ο κ. Γιώργος Παυλίδης (Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας-Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης. Μέλος Ένωσης Συντακτών Κύπρου και Καθηγητής Δημοσιογραφίας).

Τα «Ελληνικά Hoaxes» είναι η πρώτη συντονισμένη προσπάθεια κατάρριψης αναληθών δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο, με τη συντακτική ομάδα να αποτελείται από άτομα με εμπειρία στην αναγνώριση και κατάρριψη μύθων, ψευδών ειδήσεων, πλαστών βίντεο/φωτογραφιών και Hoaxes. Eκ μέρους της ομάδας, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ο κ. Θοδωρής Δανιηλίδης (Ιδρυτής, Δημιουργός και Αρθρογράφος, Ερευνητής των «Ελληνικά Hoaxes» από το 2013) και ο κ. Θάνος Σιτίστας – Επαχτίτης (Διαχειριστής, Αρθρογράφος και Ερευνητής των «Ελληνικά Hoaxes» από Ιούνιο του 2016).

Με το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο κ. Μαρίνος Νομικός (Δημοσιογράφος) και ο κ. Μιχάλης Σιριβιανός (Ακαδημαϊκός). Τη συζήτηση συντόνιζε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Νεολαίας κ. Μενέλαος Μενελάου.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending