fbpx

5 ποδοσφαιριστές που δεν παίρνουν την αναγνώριση που πρέπει!

Είναι κοινό μυστικό πως ζούμε στην εποχή του Lionel Messi και του Cristiano Ronaldo. Ότι και αν κάνουν οι 2 αυτοί υπερπαίκτες, κάθε τους πάσα, σουτ, τέρμα και τρόπαιο προσμετρούνται από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου προκειμένου να αναδειχθεί ο G.O.A.T (Greatest Of All Times).

Mbappe, Neymar, Salah είναι ένα σκαλί πιο κάτω όσον αφορά την προβολή και τα κατορθώματα τους, την ώρα που υπάρχουν άλλες δεκάδες ποδοσφαιριστών που κάνουν εξαιρετικά πράγματα τα τελευταία χρόνια, χωρίς να παίρνουν την αναγνώριση που πραγματικά δικαιούνται.

Ρίχνοντας μια ματιά στο τι γίνεται στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, επέλεξα 5, τους οποίους μπορείς να δεις πιο κάτω:

1
Sadio Mane

Όταν γίνεται κουβέντα για τη φετινή Liverpool θα ακούσεις για τον αμυντικό ογκόλιθο Virgil van Dijk, για αυτό το “κάτι” που έλειπε από τους reds τα τελευταία χρόνια (Alisson κάτω από τα δοκάρια) και για τις επιδόσεις του Salah.

Ίσως το σημαντικότερο κομμάτι της επιθετικής τριπλέτας του Klopp όμως είναι ο Sadio Mane.

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός είχε την ταμπέλα του “χασογκόλη” τα προηγούμενα χρόνια, αφού παρά το γεγονός πως κάθε χρόνο σκοράρει διψήφιο αριθμό τερμάτων, έμοιαζε να χάνει τη συγκέντρωση του σε αρκετές περιπτώσεις μέσα στα παιχνίδια.

Φέτος, ωστόσο, σκόραρε 18 φορές στο πρωτάθλημα και φλερτάρει με τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, αφού μόνο οι Salah, Aubameyang και Aguero έχουν περισσότερα τέρματα (19).

Το σημαντικότερο, όμως, στην περίπτωση του Mane είναι πως πήρε την Liverpool στις πλάτες του όταν ο Salah δυσκολευόταν να σκοράρει και σίγουρα αν οι reds κατακτήσουν τον τίτλο, ένα μεγάλο μερίδιο θα ανήκει και στον 27χρονο Sadio Mane.

2
Kalidou Koulibaly

Αναφέρθηκα πριν στον Virgil van Dijk και η αλήθεια είναι πως γίνεται μεγάλη κουβέντα γύρω από το πρόσωπο του Ολλανδού και το κατά πόσο είναι ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς.

Από αυτή τη συζήτηση, ωστόσο, απουσιάζει πολλές φορές το όνομα του Kalidou Koulibaly της Napoli. Ο 27χρονος Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός όμως είναι πραγματικό θηρίο!

Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, βελτιώθηκε κατά πολύ όσο ήταν στην Napoli ήταν προπονητής ο Sarri και καθόλου τυχαίο δεν είναι που αποτελεί μεταγραφικό στόχο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων!

3
Heung – Min Son

Η πραγματικότητα είναι πως η Tottenham του Pochettino, τουλάχιστον επιθετικά είναι κτισμένη γύρω από τον Harry Kane, με τον Άγγλο να παίρνει τις περισσότερες φορές τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Όπως και στην περίπτωση της Liverpool, όμως, ίσως το σημαντικότερο πιόνι στην σκακιέρα του Αργεντινού τεχνικού να είναι κορεάτικο και να ακούει στο όνομα: Heung – Min Son!

Όπως αποδείκτηκε και στο πρόσφατο παιχνίδι των “πετεινών” απέναντι στην Manchester City για τα προημιτελικά του Champions League (παιχνίδι από το οποίο ο Kane απουσίαζε λόγω τραυματισμού), ο Κορεάτης μπορεί να πάρει στις πλάτες του την επίθεση των Λονδρέζων και να τη ξελασπώσει ανά πάσα στιγμή.

Τα 12 του τέρματα στη φετινή Premier League (1 τέρμα ανά 159 λεπτά) ως επίδοση δεν απέχουν πολύ από τα 17 του Άγγλου (1 τέρμα κάθε 143 λεπτά), ενώ πρόσφατα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς για την Tottenham.

4
Daley Blind

Τα τρομερά μωρά του φετινού Ajax κατάφεραν να συγκεντρώσουν για τα καλά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους φτάνοντας στα ημιτελικά του Champions League αποκλείοντας τη Real Madrid και τη Juventus.

Και ενώ γίνεται μεγάλη κουβέντα μεταξύ άλλων και για τον 19χρονο αρχηγό de Ligt, ο παρτενέρ του στην άμυνα Daley Blind περνά σχεδόν απαρατήρητος.

Και όμως ο 29χρονος Ολλανδός, μετά από μια 4ετία στην Manchester United, επέστρεψε στο Amsterdam το καλοκαίρι και αποτελεί την ήρεμη δύναμη στην άμυνα της ομάδας ten Hag, βοηθώντας και τον de Ligt να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο.

Οι εμπειρίες που κουβαλά ο Blind τόσο από το πέρασμα του από την Αγγλία, αλλά και από την εθνική Ολλανδίας τον κάνουν τον ιδανικό παρτενέρ για τον πολλά υποσχόμενο αρχηγό του “Αίαντα”.

Άλλωστε, διάφορα φιλμάκια που κυκλοφόρησαν με τα highlights του Blind δείχνοντας την εξαιρετική του τοποθέτηση και αντίληψη του παιχνιδιού έκαναν τους φίλους της United να τον νοσταλγούν!

5
Luka Jovic

Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να συμμετέχεις σε ένα πρωτάθλημα που τον τίτλο του πρώτου σκόρερ μονοπωλεί τα τελευταία χρόνια ο Robert Lewandowski και να του βάζεις δύσκολα αγωνιζόμενος σε μια ομάδα με μεγάλη μεν ιστορία, αλλά που δεν είναι Bayern Munich και όλα αυτά μόλις στα 21 σου χρόνια!

Αυτός είναι ο Luka Jovic της Eintracht Frankfurt. Ο εκπληκτικός Σέρβος με τα 17 του τέρματα (21 έχει ο Lewandowski) οδηγεί τους “Αετούς” σε μια θέση στο Champions League για πρώτη φορά από το 1960.

Καθόλου τυχαίο, άλλωστε, δεν είναι το γεγονός πως η ομάδα της Φρανκφούρτης τον έχει αγοράσει πρόσφατα από την Benfica έναντι 7 εκατομμυρίων (αγωνιζόταν ως δανεικός στους Γερμανούς).

Μάλιστα, οι εκπληκτικές του επιδόσεις έκαναν τη Real Madrid (μεταξύ άλλων) να ενδιαφερθεί γι’ αυτόν, αφού αναζητά απεγνωσμένα ένα δεινό σκόρερ για να αντικαταστήσει τον Cristiano Ronaldo.

Αν αυτός θα είναι ο Jovic θα το ξέρουμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Το δεδομένο είναι πάντως πως ο 21χρονος Σέρβος μοιάζει φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα!

Ποιος άλλος ποδοσφαιριστής αξίζει περισσότερη προβολή, χωρίς να την παίρνει, κατά τη γνώμη σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending