fbpx

Σε έχουν «χακάρει»; Αυτά είναι τα top & εύκολα εργαλεία για να το ανακαλύψεις!

Όλοι έχουμε κατα καιρούς πέσει θύματα hacking ή ακούσει γνωστούς μας που το έπαθαν – δηλαδή τους έχουν χακάρει (κλέψει) απόρρητες, προσωπικές πληροφορίες του λογαριασμού τους για να χρησιμοποιηθούν προς ώφελος επιτήδειων hackers, π.χ. για οικονομικό σκοπό.

Φυσικά υπάρχουν και άλλες μορφές ιών, όπως αυτοματοποιημένα μηνύματα spam, που μόνο ανοίγωντας τα, ο χρήστης εκτίθεται σε διάφορους ιούς, όπως π.χ. να στέλνει μηνύματα σε φίλους του στο διαδίκτυο, χωρίς καν να το γνωρίζει!

Όπως και να έχει, σήμερα ο αριθμός αυτών των ηλεκτρονικών απειλών όλο και αυξάνεται και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Γι’ αυτό κι εμείς σου προτείνουμε τα πιο κάτω εργαλεία που παίρνουν μόνο 1-2 λεπτά για να δείξουν αν είναι πλέον ασφαλής ο διαδικτυακός λογαριασμός σου ή όχι!

Πολύ εύκολο εργαλείο. Μπαίνεις στην πιο πάνω ιστοσελίδα, καταχωρείς το email σου και σ’ ενημερώνει αμέσως εάν το email σου έχει παραβιαστεί.

Στο συγκεκριμένο εργαλείο, κομμάτι πάλι της ίδιας ιστοσελίδας όπως την προηγούμενη, βρίσκεις κατά πόσο είναι ασφαλής ή έχει παραβιαστεί ο κωδικός πρόσβασης σου.

Πολύ χρήσιμο, ειδικά όταν χρησιμοποιείς συνήθως τον ίδιο κωδικό για διαφορετικές σελίδες με λογαριασμούς μελών.

Σίγουρα είναι χρήσιμο μέχρι τη δεδομένη στιγμή, γι’ αυτό μπορείς να τον αλλάζεις συχνά ή να ξαναελέγχεις από το εργαλείο.

Ένα διαφορετικό, ίσως πιο χρήσιμο εργαλείο, είναι στην πιο πάνω ιστοσελίδα, όπου οι δημιουργοί έχουν συνδέσει λίστες για όλους τους κωδικούς που έχουν χακαριστεί, όπως και τους χρήστες και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που ανήκουν.

Έτσι μπορείςμ όχι μόνο να ελέγξεις αν έχεις ήδη χακαριστεί, αλλά να γραφτείς εύκολα για να παίρνεις μελλοντικές ειδοποιήσεις από τη σελίδα αυτή, για να τον αλλάζεις αμέσως και να μειώσεις ενδεχομένες συνέπειες, από πρόσβαση άλλων, στα προσωπικά σου στοιχεία.

Το συγκεκριμένο εργαλείο, σε ενημερώνει αν έχει παραβιαστεί ο κωδικός και το email σου, παρέχοντας κι άλλες δυνατότητες όπως π.χ. να σε ενημερώσει αν το κινητό σου ή η διεύθυνση σου είναι επίσης εκτεθειμένα, ή αν βρίσκονται σε άλλες λίστες παραβίασης.

Δεν είναι όμως όλα τα πιο πάνω δωρεάν προς το κοινό, αφού πρέπει να πληρώσεις συνδρομή για να έχεις πρόσβαση σε όλα. Έχει όμως ευέλικτο πακέτο: από free-trial, 7 ημέρες δοκιμή μέχρι και χρονιαία προσφορά.

Εσύ ποιο από τα πιο πάνω εργαλεία θα χρησιμοποιήσεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending