fbpx

Οι νέοι της Κύπρου στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας!

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας 2019 με θέμα: «Η Δημοκρατία και Εγώ» – #DemocracyAndMe, οι νέοι της Κύπρου έδωσαν ένα αλλιώτικο χρώμα με τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στις 29 & 30 Απριλίου.

Η κυπριακή αποστολή, αποτελείτο από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου που παρουσίασε το πρόγραμμά του με τίτλο “The Empowerment of the National Youth Council”, ως βέλτιστη πρακτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ Youth που διαχειρίζεται στην Κύπρο ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ).

Επίσης, την κυπριακή αποστολή ενίσχυσαν με την παρουσία τους στις Βρυξέλλες, οι Οργανώσεις Νεολαίας Plan Be και Youth Dynamics που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα Πρωτοβουλίες Νέων.

Μέσω της συμμετοχής σε ανοιχτό διάλογο με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Τίμπορ Νάβρατσιτς, οι νέοι απ’ όλες τις γωνιές της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένων και των Κυπρίων, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε πολιτικό επίπεδο για το παρόν και το μέλλον τους. Παράλληλα, συμμετείχαν σε παρουσιάσεις, διαλέξεις και άλλες διαδραστικές δράσεις που στόχο είχαν την ανάπτυξη και ενδυνάμωσή τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας γιορτάζεται από το 2003 κάθε δεύτερη χρονιά, με σκοπό την προώθηση δραστηριοτήτων για τη νεολαία, μέσω εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ Youth.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending