fbpx

ΟΝΕΚ: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η έναρξη του Συνεδρίου “Game Changing Project”

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου “Game Changing Project” σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα, την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Το Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου στα πλαίσια του Erasmus+ Youth Cyprus από τις 7 μέχρι 10 Μαΐου, αποτελεί μία συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Υπηρεσιών Κύπρου, Τουρκίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ και της UEFA, με τη στήριξη των Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου της Κύπρου, Αγγλίας και Ρουμανίας.

Σκοπός της εν λόγω δραστηριότητας, είναι να συνδέσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου και της νεολαίας, έτσι ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προτεραιότητες της συμμετοχής, της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ενδυνάμωσης των γυναικών και ατόμων από μειονότητες.

Επιπλέον, η δραστηριότητα “Game Changing Project” δίνει την ευκαιρία σε άτομα που δραστηριοποιούνται σε οργανώσεις νεολαίας, στους εκπροσώπους Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου και στους young changemakers, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές, αλλά και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες για μελλοντικές συνεργασίες τόσο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, όσο και άλλων προγραμμάτων από τους τομείς του ποδοσφαίρου και της νεολαίας.

Πιο συγκεκριμένα, βασικοί στόχοι του Συνεδρίου είναι η αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της εργασίας για τη νεολαία στη σημερινή κοινωνία, η δημιουργία μιας νέας κουλτούρας μέσω ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των τομέων της νεολαίας και του ποδοσφαίρου, καθώς και η ενεργός συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην πολιτική και τη λήψη αποφάσεων γενικότερα.

Σε δηλώσεις του, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Μενέλαος Μενελάου ανέφερε: «Είναι προφανές ότι οι ενέργειες μεταξύ αυτών των δύο τομέων, της νεολαίας και του ποδοσφαίρου, θα οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα, καλύτερους αθλητές και καλύτερους ανθρώπους. Μπορούμε να είμαστε ισχυρότεροι μαζί. Δεν είναι επιλογή. Είναι μια αναγκαιότητα».

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης δήλωσε εκ μέρους της ΚΟΠ ότι στόχος της Ομοσπονδίας είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση του γυναικείου ποδοσφαίρου, όπως επίσης και η συμμετοχή των γυναικών στον αθλητισμό. Επιπρόσθετα, ο κ. Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε και στη στρατηγική της ΚΟΠ, επισημαίνοντας ότι ένας από τους κύριους πυλώνες της είναι να συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα κοινωνικής ανάπτυξης και ένταξης των νέων.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο “Game Changing Project” συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Κύπρο, τη Γεωργία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σουηδία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending