fbpx

5+1 ηχηρά «αντίο» που φέρνει το τέλος της σεζόν 2018-19!

Μέσα Μαΐου και τα περισσότερα πρωταθλήματα έχουν ήδη κριθεί και βαδίζουν προς το τέλος τους. Δεδομένα, η σεζόν 2018-19 είχε μπόλικο υλικό ανάλυσης σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, ενώ έφερε και μπόλικες μεγάλες ειδήσεις.

Το τέλος των πρωταθλημάτων, βέβαια, σημαίνει και το τέλος αρκετών ποδοσφαιρικών ιστοριών. Τι εννοώ;

Ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές που μάθαμε και αγαπήσαμε τα προηγούμενα χρόνια αποσύρονται σιγά-σιγά από την ενεργό δράση, ενώ άλλοι αποχαιρετούν τις ομάδες στις οποίες και τους μάθαμε, βάζοντας μπροστά για νέες περιπέτειες.

Και επειδή τις τελευταίες μέρες έγιναν πολλές ανακοινώσεις, μάζεψα στο κείμενο που ακολουθεί τα 5+1 πιο ηχηρά “αντίο” που έφερε η σεζόν 2018-19:

1
Daniele de Rossi

Μετά την αποχώρηση του Totti το 2017, άλλος ένας ζωντανός θρύλος της Roma θα βγάλει τα giallorossi. Η σεζόν 2018-19 είναι η τελευταία του Daniele de Rossi στους Ρωμαίους, όπως ανακοινώθηκε στις 14 Μαΐου.

Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια στη Roma, ο 36χρονος κεντρικός χαφ, που αγωνίστηκε σε περισσότερα από 600 παιχνίδια με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, θα αποτελέσει παρελθόν, ψάχνοντας ήδη τον επόμενο του ποδοσφαιρικό σταθμό.

Όπως δήλωσε ο ίδιος αισθάνεται ακόμα ποδοσφαιριστής και δεν έχει πρόθεση να σταματήσει το ποδόσφαιρο, τουλάχιστον όχι ακόμα.

2
Antoine Griezmann

Τα τελευταία 2-3 καλοκαίρια το όνομα του Antoine Griezmann έπαιζε έντονα στο μεταγραφικό παζάρι σαν υποψήφιος στόχος της Manchester United και κυρίως της Barcelona.

Ειδικά πέρσι ο Γάλλος επιθετικός το είχε πάρει απόφαση, αλλά στο τέλος παρέμεινε rojiblanco.

Όχι για πολύ όμως, αφού τελικά ανακοίνωσε στις 14 Μαΐου 2019 πως μετά από 5 χρόνια αποχωρεί από την Atletico Madrid με τις φήμες για συμφωνία με την Barcelona ήδη να δίνουν και να παίρνουν.

3
Diego Godin

Ο Griezmann δεν είναι ο μοναδικός όμως που δεν θα αγωνίζεται στην Atletico Madrid τη νέα σεζόν.

Ο εμβληματικός αρχηγός των «παπλωματάδων», ο ποδοσφαιριστής-συνώνυμο των Μαδριλένων, αποχωρεί μετά από 9 χρόνια, όπως ανακοίνωσε στις 7 Μαΐου.

O 33χρονος Ουρουγουανός φαίνεται να συμφώνησε με την Inter Milan για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία.

«Η Atletico ήταν η οικογένεια μου, το σπίτι μου και είναι πολύ δύσκολο να φύγω…η πιο περίοδος της ζωής μου και της καριέρας μου έφτασε στο τέλος της» δήλωσε για την αποχώρηση του ο Godin, συνοψίζοντας μέσα σε λίγα λόγια τη σχέση του με την ομάδα της Μαδρίτης.

4
Aaron Ramsey

Για την Ιταλία και συγκεκριμένα τη Juventus αφήνει την Arsenal μετά από 11 χρόνια ο Aaron Ramsey.

H αποχώρηση του 28χρονου Ουαλού με προορισμό τη «Μεγάλη Κυρία» ήταν γνωστή από το χειμώνα, αφού οι bianconeri εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως το συμβόλαιο του Ramsey έληγε το καλοκαίρι και μπορούσαν να αποκτήσουν τον Ουαλό σαν ελεύθερο.

Στις 5 Μαΐου ο Ramsey αποχαιρέτησε τους φίλους των κανονιέρηδων λέγοντας «Ήρθα εδώ στα 17 μου, ένα αγόρι και φεύγω σαν άντρας»

5
Petr Cech

Την ίδια μέρα με τον Ramsey, «αντίο» είπε και ο Petr Cech. Μόνο που ο Τσέχος τερματοφύλακας δεν αποχαιρέτησε μόνο την  Arsenal, αλλά και το ποδόσφαιρο γενικότερα.

Μετά από 20 χρόνια, τα 15 εκ των οποίων στη Premier League με τις φανέλες των Chelsea και Arsenal, ο σπουδαίος πορτιέρε αποσύρεται από την ενεργό δράση στα 36 του χρόνια.

Το τελευταίο του παιχνίδι μάλιστα, ο τελικός του Europa League, θα είναι απέναντι στην ομάδα με την οποία έζησε τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του, τη Chelsea.

Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Αγγλίας, 4 κύπελλα, 1 Champions League και 1 Europa League, όλα με τη φανέλα των μπλε του Λονδίνου.

6
Robin van Persie

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Feyenoord, έγινε γνωστός στα 8 χρόνια που έπαιξε στην Arsenal, πήρε δόξα και τίτλους στα 4 χρόνια του στη Manchester United, δοκίμασε την τύχη του για 3 χρόνια στην Τουρκία και την Fenerbahce και επέστρεψε το 2018 στην παιδική του αγάπη, τη Feyenoord, όπου και στις 12 Μαΐου έδωσε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του.

Η σεζόν 2018-19 είναι η τελευταία που βρήκε τον Robin van Persie με ποδοσφαιρικά παπούτσια, αφού ο σπουδαίος Ολλανδός επιθετικός σταματά το ποδόσφαιρο.

Οι φίλοι της ομάδας του Rotterdam αποχαιρέτησαν τον Ολλανδό με τις τιμές που του αξίζουν, με ένα πανό να αναφέρει “Legends are forever”, με τον van Persie με τη σειρά του να δηλώνει με μια δόση χιούμορ:

«Θα απολαύσω τη απόσυρση μου από την ενεργό δράση, αλλά θα μείνω ενεργητικός, αθλητικός. Δεν θέλω να είμαι ένας από εκείνους τους παλαίμαχους με μπυροκοιλιά».

Ποιος από τους πιο πάνω είναι η μεγαλύτερη απώλεια για τις ομάδες τους, κατά τη γνώμη σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending