fbpx

ΤΕ.ΠΑ.Κ.: Καταπολεμώντας την παραπληροφόρηση μέσω της Παιδείας για τα Μέσα!

Tο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ευρωπαϊκό έργο Horizon 2020 Co-Inform*, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο, διοργανώνουν διήμερο συνέδριο το οποίο εστιάζει στη συζήτηση του θέματος της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης μέσω της Παιδείας για τα Μέσα. Υποστηρικτής του συνεδρίου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Το συνέδριο «Καταπολεμώντας την παραπληροφόρηση μέσω της Παιδείας για τα Μέσα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λεμεσό, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση διάφορων κοινωνικών ομάδων για το θέμα αυτό και στην παρουσίαση μεθόδων και εργαλείων για την καλλιέργεια κριτικής σκέψης και την ορθότερη χρήση των διαδικτυακών μέσων επικοινωνίας. Το συνέδριο θα περιλαμβάνει δημόσιες συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές, διαδραστικές δραστηριότητες, και βιωματικά εργαστήρια για ανάπτυξη δεξιοτήτων.

1
Παρασκευή, 7 Ιουνίου

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα αρχίσει με βιωματικά εργαστήρια για μαθητές δημοτικού και νέους 18-24 ετών. Θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση με προσκεκλημένους ομιλητές με τίτλο “Τι μπορούμε να κάνουμε ως κοινωνία για να περιορίσουμε τη διάδοση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο;” Τη συζήτηση θα συντονίζει ο κ. Νικόλας Καρύδης, Διευθυντής του Ampersand Public Affairs.

2
Σάββατο, 8 Ιουνίου

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου ξεκινά με δημόσια συζήτηση με τίτλο “Καταπολεμώντας την παραπληροφόρηση μέσω του γραμματισμού στα ψηφιακά μέσα: ο ρόλος της κοινωνίας και του κράτους”. Τη συζήτηση θα συντονίζει η κ. Σόφη Μιχαηλίδου, Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν θεματικά βιωματικά εργαστήρια, τα οποία θα εστιάσουν στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο και θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και νέους 18-24 ετών. Θα παρουσιαστούν επίσης αφίσες από ερευνητικά προγράμματα τα οποία ασχολούνται με την παραπληροφόρηση.

3
Δήλωσε τη συμμετοχή σου στο συνέδριο «Καταπολεμώντας την παραπληροφόρηση μέσω της Παιδείας για τα Μέσα»

Η φόρμα εγγραφής θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019.


4
Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, τους Διοργανωτές και τις Εγγραφές επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Πρόσκληση Συνεδρίου

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending